Zielone szparagi w panierce z mąki kukurydzianej

Zielone szparagi w panierce z mąki kukurydzianej

Zielone szparagi w panierce z mąki kukurydzianej

Przepis na : obiad

Jeżeli znudziliście się tradycyjną formą podawania szparagów (ugotowanych w wodzie) to zachęcam do ich przygotowania w nieco inny sposób. Zielone szparagi panierowane w jajku i mące kukurydzianej to pomysł na bezglutenową i wegetariańską przekąskę na słono. Szparagi przygotowanie w poniższy sposób najlepiej smakują podane na ciepło wraz z dodatkiem lekko ostrego sosu.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1 pęczek zielonych szparagów 2 jajka mąka kukurydziana sól, pieprz kurkuma słodka papryka odrobina ol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, sosy, zielone szparagi, papryka, chilli, przekąska, przekąski, bezglutenowe, obiad, przekąski na ciepło, pomysł na obiad, obiad dla 2 osób, bez pieczenia

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.