Sandacz to przepyszna słodkowodna ryba o białym, dosyć zwartym i niezbyt tłustym mięsie. Dziś zapraszam Was właśnie na sandacza z chrupiącą skórką, ale bez panierki z idealnie dobranymi dodatkami – paloną kaszą gryczaną z pieczarkami i pietruszką oraz zwyczajną surówką z tartego buraka. Rzadko smażę rybę na patelni, ale świeżutki sandacz aż się o to prosi. Tym bardziej, że jego skórka praktycznie nie ma łusek (łatwo go oczyścić i przygotować) i świetnie nadaje się do smażenia, tworząc chrupiącą skorup... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...