panierka - 3500 przepisów (strona:89/234)

Sałatka z melona, koziego sera i malin 118

serów, zawierający w sobie niepokojący i tajemniczy smak, który jednych drażni, a innych zachwyca. Towarzystwo słodkich składników przełamuje wrodzoną koziemu serowi nieoczywistość smakową. To samo dzieje się za sprawą panierki z orzechów pistacjowych. Nie wiemy jak Wy, ale naszym zdaniem to jeden z najpiękniejszych i najbardziej smakowitych orzechów. Mają piękny zielonkawy, seledynowy kolor i charakterystyczny smak. Szkoda tylko, że sprzedawane

Niedzielny kucharz
Kotlety z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych 129

Panierka z płatków kukurydzianych to chyba najłatwiejszy sposób na chrupiącego i soczystego kurczaka. W ten sposób można przygotować zarówno kotlety w ramach obiadowego posiłku, jak i filet pokroić w cieńsze paski i w ten sposób uzyskać "paluszki" do maczania w sosie. Składniki (4 porcje) -duży podwójny filet z kurczaka (ok. 500 g) -2 szkl. płatków kukurydzianych -2 jajka -mąka -sól

Zielona Kuchnia
Koperkowe klopsiki z wieprzowiny 171

Polecam na super obiad smaczne i delikatne kotleciki z łopatki wieprzowej -- Skład: 500 g mięsa, gruby pęczek koperku, dwa jajka(jedno do panierki), sól, pieprz,papryka, bułka. -- -- -- -- -- -- Do mięsa dodajemy pozostałe składniki, potem wyrabiamy na jednolitą półsuchą masę, na 30 minut wstawiamy do lodówki, a następnie formujemy małe kotlety, które panierujemy w jajku i bułce, smażymy na średnim ogniu

chleba naszego
Jogurtowo-musztardowe kotlety schabowe. Ekstra kruche i soczyste. 387

nią okleiły. Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę *** *** Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w bułce tartej *** *** Kotlety w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron do mocnego zrumienienia *** *** Podajemy z ziemniaczkami z wody, ulubionymi warzywami lub surówką i na przykład mizerią *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY

Blog z Apetytem
Relacja z See Bloggers - Łódz 110

udało się i wszystko było smaczne. Kilka ciekawych wskazówek z pewnością wykorzystam w mojej kuchni. Mistrzowskie dania to:  Bruschetta ze skorporem, roladka z cukinii z twarogiem w zielonej panierce z grzanek ziołowych z pomidorowym majonezem. Pad tai z wędzonym toffu z warzywami. Krem jaglano-orzechowy, czekolada, mini beziki, malina. Warsztaty z  Philipiak Milano to było kulinarne szaleństwo

Moniki Smakołyki
Pieczone frytki z cukinii (Bastoncini di zucchine al forno) 176

Prosty i szybki pomysł na pieczone frytki z cukinii w parmezanowej panierce. Do frytek przygotowałam dip jogurtowo-czosnkowy, który wspaniale podkreśla smak pieczonej cukinii.  Do przygotowania frytek z cukinii możemy zaangażować dzieci, którym na pewno spodoba sie panierowanie cukinii i wspólne przygotowanie zdrowej przekąski. **** Per chi ha intenzione di preparare un piatto semplice e veloce, non posso che consigliare

La grande e la piccola cuoca
Dewolaje z masłem i koperkiem 251

bułce. Czynność panierowania powtórzyć. Olej wlać do patelni/garnka i rozgrzać go. Przygotowane dewolaje smażyć na lekko głębokim tłuszczu. Roladki usmażyć z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru panierki (około 8 minut na średnim ogniu). Usmażone dewolaje przełożyć na papierowy ręcznik kuchenny, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.   Rozbijanie i nadziewanie filetów Etapy zwijania dewolajów Panierowanie - mąka, jajko

Ugotować
Schab marynowany 202

Mojej Rodzince tak przygotowane mięso bardzo smakowało. Wyszło mięciutkie, z chrupiącą panierką. Bardzo aromatyczne w smaku. 5 plastrów schabu około 3/4 szklanki bułki tartej olej do smażenia Marynata: 1 jajko 1 czubata łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 czubata łyżka ketchupu 1 płaska łyżeczka

Smaki Na Talerzu
Jabłka w panierce z herbatników 92

panierkę  zmielone herbatniki petit (10 szt.) 3 łyżki posiekanych orzechów 2 łyżki wiórków kokosowych 1 jajko 2 łyżki mąki 3 łyżki mleka  1 łyżeczka miodu pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka oleju Jabłka obrać i pokroić na 1 cm. plastry

Andzia Pichci
Kotlet devolay 126

Smaczny kotlet z piersi kurczaka w chrupiącej złotej panierce   wypełniony w środku masłem i zieloną pietruszką. Klasyk który smakuje chyba każdemu. Idealny do podania na rodzinny obiad. Na 4 porcje Filet z kurczaka 4 szt pojedyncze ok 3 łyżki zimnego masła 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz Klarowane masło do smażenia Do panierowania  mąka

Andzia Pichci
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 169

dać za gorzki smak.  Mąka ryżowa (bezglutenowa). Ten rodzaj jest dość sypki i zalecana jest do mniejszych deserów. Świetnie nada się do zagęszczania zup i sosów czy jako panierka zamiast bułki tartej. Chcąc użyć jej samej do wypieku, musimy mieć na uwadze zwiększenie czegoś klejącego np. jajek lub banana. Mąka z amarantusa (bezglutenowa). Świetnie sprawdza się przy mniejszych deserach

Zdrowie i pysznie na talerzu
Niedzielny obiad: Steak au poivre, czyli steki panierowane w pieprzu 122

bardzo dużej, ponieważ bardzo lubimy tego steka), danie nie jest bardzo ostre. Pieprz podczas smażenia łagodnieje, nadając stekom przyjemnego, korzennego aromatu i delikatnej tylko pikanterii. Dodatkowo pieprzność panierki łagodzi doskonały śmietanowy sos podlany koniakiem. Steki panierowane w pieprzu doskonale smakują z pure ziemniaczanym , frytkami i warzywami z wody. Pełny przepis znajdziecie TUTAJ Artykuł Niedzielny obiad: Steak au poivre, czyli steki

Niedzielny kucharz
Jak zorganizować imprezę w stylu PRL? 101

płyty dodałam domowy chleb z chrupiącą skórką , który rozszedł się w mgnieniu oka ! Oczywiście nie odbyło się bez ciepłych dań. Kuchnia serwowała kotlety jajeczne , bigos , mielone i schabowe w panierce . Jeśli chodzi o słodkości był niezapomniany blok czekoladowy , babka oraz kolorowa galaretka z bitą śmietaną, o której zapomnieliśmy i jedliśmy ją wszyscy na śniadanie ;). Do picia była kawa tzw. plujka

CookYourself
KOTLETY KALAFIOROWE Z RYŻEM 117

kalafior * 70 g ryżu (przed ugotowaniem) * kilka gałązek świeżego koperku * 1 jajko * 3 łyżki mąki pszennej * 3 łyżki bułki tartej * sól, pieprz do smaku * dodatkowo bułka tarta do panierki * olej do smażenia Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie, odlać z wody. Kalafior ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, rozgnieść widelcem. W misce umieścić kalafior, ryż, dodać drobno posiekany koperek, wbić całe

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania