panierka - 3500 przepisów (strona:87/234)

Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej 72

Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej, możecie przygotować w wersji podstawowej – czyli z pieczarkami panierowanymi tylko w bułce tartej, lub w wersji rozszerzonej – z panierką parmezanową (przepis znajdziecie tutaj: Chrupiąc The post Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym 112

Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym to pyszna propozycja na soczyste kotlety w chrupiącej, naleśnikowej panierce :) Polecam je jako alternatywę dla tradycyjnych kotletów drobiowych, czy schabowego ;) Polecam również przepisy na kotlety sie The post Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotlety Twardowskiego 118

Kotlety Twardowskiego ze schabu – to pyszna propozycja na obiad w postaci soczystych kotletów z nadzieniem maślano-serowym i chrupiącą panierką. Inspiracja: Kuchenne Cuda Joanny oraz Smaki Polski TVP 3 Kotlety Twardowskiego ze sch The post Kotlety Twardowskiego appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Krokiety ze szpinakiem 108

Krokiety ze szpinakiem Krokiety szpinakowe – czyli pyszne, chrupiące naleśniki w panierce :) Z podanych wyżej proporcji wyszło mi 5 krokietów z naleśników o średnicy 28cm. Polecam również przepis na: Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) The post Krokiety ze szpinakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ryba w cieście piwnym 75

Ryba w cieście piwnym – to pyszny pomysł, nie tylko na piątkowy obiad! Soczysta i delikatna rybka (w naszym przypadku był to morszczuk) ukryty w cudownej, chrupiącej panierce wykonanej z ciasta naleśnikowego z dodatkiem piwa. Do wykonania tego The post Ryba w cieście piwnym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tarta z kurczakiem bundzem i cukinią 105

ciasto 2 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru szczypta soli polędwiczki z kurczaka panierka z bułki tartej przyprawiona solą i pieprzem z łyżeczką mąki kawałek cukini serowa polewa 150 g bundzu góralskiego 100 g żółtego sera pół szkl mleka pół szkl śmietany 18% 2 białka sól

Gotowanie jest łatwe
Gyrosowe kotlety schabowe 99

wsypujemy przyprawę gyros *** *** Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Do drugiej miski wsypujemy mąkę i bułkę tartą, mieszamy. Kotlety moczymy najpierw w mokrej marynacie (jajko,majonez, przyprawa), a następnie obtaczamy w suchej panierce (mąka z bułką tartą) *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu, z dwóch stron na rumiany kolor *** *** Po usmażeniu kotlety odsączamy na ręczniku papierowym *** *** Podajemy z ziemniakami i ulubioną

Blog z Apetytem
Przepisy na lunch do pracy 8 144

kotletem schabowym – super smaczna, super pożywna, łatwa do przygotowania, szczególnie, kiedy zostaną nam kotlety z dnia poprzedniego.   Poniżej znajdziecie przykładowe przepisy na kotlety: Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce Kotlety drobiowe z piersi kurczaka Kotlety z indyka Kotlety z polędwiczek w otrębach Kotlety z kurczaka siekane Kotlety schabowe w wersji light Schabowe bezglutenowe         Dzień

Dorota Smakuje
Smażone boczniaki 75

Smażone boczniaki podane ze świeżym pieczywem, posypane solą smakują znakomicie. Panierkę do grzybów robię z jajka, mąki, odrobiny soli i pieprzu oraz papryki słodkiej – smażę na oleju na złocisty kolor. Podaję jeszcze ciepłe. Tak przyrządzone smażone boczniaki przypominają mi kanie, na które czekam każdego roku. Zobacz też: Rydze na maśle Świeże trufle – najdroższe grzyby świata. Co z nich zrobić

Kuchnia Bazylii
Kurczak w krakersach z dipami 130

Prosty i szybki sposób na kurczaka a konkretnie najlepsze są filety z kurczaka. Smakują wybornie, przypominają kurczaka z KFC. Mięso w chrupiącej panierce w towarzystwie dipów to strzał w dziesiątkę. Można podać jako formę drugiego dania z ziemniakami zapiekanymi, ziemniakami z wody lub frytkami. Również doskonale sprawdzą się kawałki mięsa podane jako przystawka. Doskonale … Czytaj dalej Kurczak w krakersach

gotuj ze mną
Soczyste sznycle jogurtowe 109

Sznycle jogurtowe Kruche, mięciutkie, chrupiące i soczyste kotleciki z kurczaka w jogurtowej panierce. Możemy je podać z frytkami lub ziemniaczkami i ulubioną surówką. Bardzo smaczne i aromatyczne danie, polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 1/3 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chilli Dodatkowo

Blog z Apetytem
Krokiety z mięsem 174

mąki pszennej 1 jajko 500 ml mleka Sól olej Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 200 g pieczarek 1 cebula 1 jajko Składniki na panierkę: Bułka tarta 2 jajka Sól, pieprz Olej Sposób przygotowania: Na początku przygotowujemy naleśniki. Następnie do miski dodajemy mąkę, mleko, jajka oraz szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy ze sobą. Następnie na rozgrzanej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Makaron z kolorową cukinią i bułką tartą 107

czasie czosnek obieramy, kroimy na plasterki. Cukinię kroimy na półplasterki. Czerstwy kawałek bułki rozdrabniamy w blenderze lub w dłoniach - nie zależy nam na rozrobieniu jak na panierkę do kotletów. Na suchej patelni pilnując stale, podprażamy bułkę, zajmuje to chwilę. Na patelnie wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy czosnek, a gdy zacznie łanie pachnieć cukinie. Smażymy

Moja smaczna kuchnia
Kurczak jak z KFC 114

Kurczak jak z KFC Chyba prawie wszyscy lubią kurczaka z KFC. Najlepsza ze wszystkiego jest ta chrupiąca panierka w której mięso jest obtoczone, ale i kruchość jak i soczystość mięska robi swoje. Dziś zatem przychodzę do Was z przepisem na pyszne skrzydełka, które smakiem i wyglądem do złudzenia przypominają te ze słynnej restauracji.     Składniki: 1 kg skrzydełek

Blog z Apetytem
Psiocha ziemniaczana 335

talerze i polewamy tłuszczem ze skwarkami i/lub zrumienioną cebulką. Druga propozycja podania jest taka, że zostawiamy psioczę do całkowitego wystudzenia.  Następnie formujemy z niej kulki, obtaczamy w panierce np. z ciecierzycy czy bułki tartej  i smażymy na tłuszczu

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania