Kotlety z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

Kotlety z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

Kotlety z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

Panierka z płatków kukurydzianych to chyba najłatwiejszy sposób na chrupiącego i soczystego kurczaka. W ten sposób można przygotować zarówno kotlety w ramach obiadowego posiłku, jak i filet pokroić w cieńsze paski i w ten sposób uzyskać "paluszki" do maczania w sosie. Składniki (4 porcje) -duży podwójny filet z kurczaka (ok. 500 g) -2 szkl. płatków kukurydzianych -2 jajka -mąka -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Filet umyć i oczyścić. Rozkroić wzdłóż na cieńsze kotlety (można także podzielić na 4 c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.