panierka - 3500 przepisów (strona:44/234)

Królewski schabowy w złocistych płatkach 128

suszonej , mielonej cebuli , lub soli cebulowej sól , pieprz do smaku Plastry schabu, rozklepujemy tłuczkiem na wielkie ,ale niezbyt cienkie kotlety . Chodzi o to żeby było mięso , a nie sama panierka Każdy kotlet obsypujemy z obu stron suszoną , mieloną cebulą , ona nadaje im wspaniały , królewski aromat .. Nic nie pobije tego smaku Jeśli używacie soli cebulowej to już nie solicie dodatkowo(...)dodatkowo solicie do smaku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Doprawiamy pieprzem i obtaczamy najpierw w jajku , a potem w mocno pokruszonych płatkach kukurydzianych . Tak aby mięso całkowicie zniknęło pod panierką . Smażymy na dużym ogniu , na porządnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Serwujemy na gorąco . Jak to z każdym schabowym bywa , nie ma tu filozofii ani nic trudnego , jedynie drobne

Ogrodnik w podróży
KOTLETY POŻARSKIE Z CIELĘCINĄ I MARCHEWKĄ 114

kurczaka ok. 300 g mielonej cielęciny 1 marchewka 1 jajko 2 płaskie łyżeczki masła 1 bułka kajzerka 1 łyżeczka lubczyku sól, pieprz Dodatkowo: mleko do namoczenia bułki mąka do panierki bułka tarta do panierki 2 jajka masło klarowane Wykonanie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu i wrzucamy do miski. Mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY POŻARSKIE Z CIELĘCINĄ I MARCHEWKĄ 115

kurczaka ok. 300 g mielonej cielęciny 1 marchewka 1 jajko 2 płaskie łyżeczki masła 1 bułka kajzerka 1 łyżeczka lubczyku sól, pieprz Dodatkowo: mleko do namoczenia bułki mąka do panierki bułka tarta do panierki 2 jajka masło klarowane Wykonanie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu i wrzucamy do miski. Mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Lepki kurczak słodko-pikantny 146

tylko ja jestem taka szalona, że rozmyślam o tym jak robią to w tych wszystkich chińskich knajpkach, że ich kurczak jest zawsze idealnie soczysty w środku, z chrupiącą panierką dokładnie pokrytą lepki, przepysznym sosem… Na szczęście moja ciekawość została zaspokojona a sposób na takiego kurczaka w końcu odkryty! Jest to zasługa mąki ziemniaczanej, która wierzcie lub nie, pokrywa kurczaka(...)chroni go przed utratą wilgoci, a w komplecie z jajkiem i mąką pszenną tworzy chropowatą, chrupiącą panierkę, która chłonie i oddaje wszystkie soki mojego pikantnie-owocowego sosu. Składniki (na 2-3 porcje): 2 filety z kurczaka 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej dużo oleju do smażenia 3 łyżki niskosłodzonego dżemu brzoskwinionego, morelowego lub pomarańczowego

Smaczna Strona
Nuggetsy w płatkach i parmezanie z piekarnika 303

Nuggetsy to ulubione danie mojej córki. Tym razem przygotowałam na obiad kawałki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych, z dodatkiem parmezanu, pieczone w piekarniku. Dzięki temu są one mniej kaloryczne niż te tradycyjne smażone w głębokim oleju. Nuggetsy można podać do obiadu z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Mogą być również przekąską podaną z ulubionym sosem. 2 filety z kurczaka Ciasto(...)szkl mleka 1/2 szkl mąki pszennej jajko 2 łyżeczki papryki wędzonej sól, świeżo zmielony pieprz łyżeczka czosnku granulowanego Panierka: 2 szkl płatków kukurydzianych 4 łyżki startego parmezanu lub grana padano  3 łyżki bułki tartej Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem.  Mleko zmiksować z mąką, jajkiem, papryką i czosnkiem granulowanym

Smakołyki Asi
Przekąski imprezowe – top 10 najlepszych przepisów na spotkania ze znajomymi 212

mieszamy łyżką. Przekładamy ciasto do keksówki, posypujemy jeżynami po wierzchu i pieczemy 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Fot: Magda Pawlak z Home Photo Shot Krewetki w panierce tabasco To już nieco bardziej pracochłonna wersja, ale za to goście cię pokochają, jeśli im je zaserwujesz. Są też pyszne w kanapce shrimp po boy . Składniki na 4 porcje(...)krewetki średniej wielkości (lub więcej jeśli masz, bo szybko znikają) olej do smażenia mąka do oprószenia krewetek sos tatarski wymieszany z tabasco do podania Panierka: 100 g mąki pszennej 200 g mąki kukurydzianej 2 łyżki kukurydzy z puszki 2 łyżki śmietany 100 g sera cheddar startego na tarce 4 cebule dymki drobno posiekane łyżka drobno posiekanej natki pietruszki łyżeczka proszku

Ugotowane pozamiatane
Paluszki rybne 111

warto przygotowywać je w domu od podstaw? Oczywiście, że tak. Kupując paluszki rybne w sklepie ich cena jest niby w porządku jak na rybę, ale ryba jest wątpliwa, a panierka to ponad 50 % całej masy, co w rezultacie daje nam bardzo drogą bułkę tartą. Ja i tak idę nieco na łatwiznę, bo do przygotowania kupuję rybę w kostce, bardzo ułatwia(...)smażyć paluszki rybne? Paluszki smażymy do momentu aż się po prostu ze złocą. Tak małe kawałki ryby nie wymagają długiej obróbki cieplnej. Co to jest panko? Japońska panierka panko to kawałki białego pieczywa, które są o wiele grubsze aniżeli w naszej bułce tartej. Używa się jej tak samo jak bułki tartej, ale w rezultacie daje ona o wiele lepszy efekt

MamaOskarka
Chrupiące kąski z makreli 135

Chrupiące kąski z makreli to ciekawe danie rybne. Do jego przygotowania najlepsza jest japońska panierka panko. Dzięki tak przygotowanej panierce … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Chrupiące <span>kąski z makreli</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Smażona pierś z kurczaka Sriracha 131

Rozkrojone mięso przekładamy do półmiska. Rozbijamy jajko i roztrzepujemy je, dodajemy następnie do półmiska z mięsem. Dodajemy do półmiska sos Sriracha. Im więcej go dodamy tym będzie bardziej ostra panierka po smażeniu, pięć łyżek wystarczy, by wam buzi nie wypaliło. Następnie dodajemy sól i pieprz, a także wodę. Na koniec dodajemy mąkę i całość dokładnie mieszamy najlepiej rękoma. Rozgrzewamy olej(...)woda wypłynęła z mięsa. Kawałki piersi z kurczaka powinniśmy podawać do frytek bądź smażonych ziemniaków. Koszt: 19 zł Przygotowanie: 40 minut Propozycja podania piersi z kurczaka Uzyskujemy przyjemnie chrupiącą panierkę Czas przygotowania zajmuje 40 minut Koszt wykonania to 19 zł Smażona pierś z kurczaka Sriracha Artykuł Smażona pierś z kurczaka Sriracha pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl

Kuchennyviral.pl
Kotlety marchwiowe z orzechami włoskimi i sosem serowym 158

pszennej lub żytniej lub pół na pół garść orzechów włoskich, posiekaj drobno ok. 2 łyżki startego sera żółtego sól, biały pieprz ok. 1 łyżeczki curry 2 jajka, rozmąć do panierki: 1 jajko i parę łyżek bułki tartej, jajko rozmąć w osobnej miseczce, bułkę umieść w osobnej miseczce olej kokosowy nierafinowany do smażenia lub inny tłuszcz Przygotowanie ugotuj marchewkę zgodnie(...)Marchew z orzechami włoskimi, cebulą i przyprawami. Składniki w dużej misce po dodaniu bułki tartej, sera żółtego i rozmąconych jajek.. Gotowa masa na kotlety marchwiowe. Uformowane kotleciki w panierce z jajka i bułki. Kotlety w trakcie smażenia. Sos serowy Składniki 600 ml wywaru warzywnego (najlepiej przygotowanego wcześniej) 5 łyżek startego, twardego sera koziego, żółtego lub innego (najlepiej ostrego

Szybko Szybkowar
FILET Z INDYKA SMAŻONY: przepis na soczyste sznycle z indyka 137

Sznycle z indyka smażone w chrupiącej panierce fot. MKK Przepis na smażone filety z indyka. Soczyste sznycle z indyka smażone w chrupiącej panierce na obiad. Pyszne sznycle marynowane w soku z pomarańczy, przyprawione przyprawą do gyrosa, rozmarynem i oregano. Absolutnie rewelacyjny smażony filet z indyka. Najlepszy z pieczonymi ziemniakami i sezonową surówką . Jak zrobić smażone filety z indyka - wypróbowany, prosty

Moja Książka Kucharska
Dorsz w panierce z panko i parmezanu 117

Wiem, że po świętach pewnie macie dość ryb wszelakich, ale gdyby jednak ktoś z was miał ochotę na pyszną, chrupiącą rybkę to polecam zrobić ją w panierce z japońskiej bułki z dodatkiem włoskiego sera parmezan. To połączenie na pewno wam przypadnie do gustu. A kto akurat panko nie ma niech zrobi te rybkę w zwykłej bułce tartej z parmezanem. Smacznego(...)Panko to gruba, chrupiąca panierka rodem z Japonii, ale nie jest to już produkt egzotyczny bo bez problemu można go dostać od polskiego producenta w sieci sklepów Delikatesy Centrum, gdyby ktoś szukał. Świetna do kotletów, nuggetsów czy ryby. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką 193

Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką to nowa propozycja na blogu :) Wcześniej na naszej stronie pojawiły się już pieczarki w panierce z dodatkiem parmezanu, które bardzo nam, jak i Wam zasmakowały. Tak więc teraz z okazji tworzenia nowych przekąsek na Sylwestra powstały pieczarki faszerowane cebulką w chrupiącej panierce :) Mam nadzieję, że zasmakują Wam równie bardzo, jak te poprzednie

Kulinarne Przeboje
Nuggetsy z tofu 89

sosem. Polecam Składniki: Nuggetsy: 300 g tofu o smaku naturalnym 2 łyżki pasty miso 3 łyżki mąki ryżowej Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia bułka tarta lub płatki owsiane na panierkę (opcjonalnie) Do podania: domowa salsa sos tatziki sos czosnkowy Wykonanie: Odsączone tofu rozdrabniamy palcami i pomagamy sobie widelcem. Dodajemy pastę miso i mąkę ryżową i dokładnie mieszamy widelcem. Następnie, mieszamy(...)być okrągłe – my lubimy podłużne Następnie, w zależności od tego czy chcemy je panierować czy nie, to albo od razu wrzucamy do rozgrzanego oleju albo najpierw obtaczamy w panierce Intuicyjne, prawda? Smażymy na głębokim oleju aż się zarumienią, wyciągamy sitkiem i odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem lub dipem: salsą , sosem tatziki , sosem czosnkowym . Smacznego! *Przepis zainspirowany

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania