panierka - 3500 przepisów (strona:41/234)

Schabowe Puerto Rico 107

święta lub niedzielny obiad a może zaskoczymy nimi gości. Składniki: ·        1 kg schabu ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Kebabowe kotlety drobiowe 2136

uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Rozbite mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na minimum jedną godziną (można także włożyć do lodówki nawet na całą noc) *** *** Po tym czasie przygotowujemy panierkę: bułkę tartą mieszamy z posiekaną pietruszką oraz opcjonalnie z sezamem *** *** Kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w panierce *** *** Kotleciki smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju

Blog z Apetytem
Roladki Hebrajki 116

czerwonej ·        1 berlinka ·        Opakowanie serka topionego w plastrach ·        Mąka pszenna do panierki ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Pieczony kurczak w panierce 130

Chrupiący kurczak w panierce, którego można zjeść jako przekąskę, podać na obiad klasycznie z ziemniakami lub zawinąć z warzywami w tortillach - który to sposób ja najbardziej preferuje. Kurczak jest bardzo delikatny bo najpierw się go marynuje w sosie jogurtowo-majonezowym z dodatkiem miodu i musztardy, a potem obtacza w bułce a następnie piecze w piekarniku (więc nie chłonie tłuszczu(...)latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Pieczony kurczak w  panierce z sosem majonezowo-muszardowym Składniki pierś z kurczaka (podwójna) 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki jogurtu 4 łyżki miodu 4 łyżki musztardy 1 ząbek czosnku zmiażdżony albo

Smaczny zeszyt
Jak ułożyć zbilansowaną dietę – najprostsze menu na tydzień 76

Podstawę tego menu stanowią nuggetsy z ryby i indyka oraz shawarma z indyka, czyli kebab drobiowy . Wszystkie można upiec razem w piekarniku. Ryba i indyk trafiły do takiej samej panierki z orzechów – tak powstały nuggetsy. Shawarma to te same fileciki z indyka, ale nieco inaczej przyprawione. Na koniec podarliśmy je po prostu widelcem. Mając takie trzy podstawowe składniki można(...)ugotowaliśmy sobie kaszę bulgur. Nasze menu (przepisy będziemy dodawać codziennie): Najprostszy kebab z sałatą i warzywami   Zobacz przepis Shawarma z kaszą bulgur Zobacz przepis Chrupiące nuggetsy w migdałowej panierce Zobacz przepis Nuggetsy z pieczonymi warzywami i surówką Zobacz przepis Panierowane, pieczone ryby z frytkami Zobacz przepis Wszystkie dania zrobiliśmy w niedzielę, w czasie kiedy przygotowywaliśmy niedzielny obiad, na który

Niedzielny kucharz
Roladki Suprajski 115

Papryka ·        Pieprz ·        Sól ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Mąka pszenna do panierki ·        10 dag sera żółtego

Kulinarna Chwila
Roladki Alabsterki 126

czosnku ·        2 łyżki majonezu ·        10 dag sera żółtego ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz

Kulinarna Chwila
10 pomysłów na pieczone ziemniaki 137

Jeżeli przepadacie za pieczonymi ziemniakami, szukacie nowych przepisów, nowych inspiracji, zapraszam Was na dzisiejszy wpis. Znajdziecie w nim przepis m.in. na pieczone ziemniaki z suszony mi pomidorami, pieczone w panierce, z porami, jajkiem bądź grzybami i mięsem.  Mam nadzieję,  ż e ka ż dy znajdzie co ś  dla siebie ;)  Smacznego! A jakie są Wasze ulubione przepisy(...)pieczone ziemniaki? Pieczone ziemniaki  w parmezanowej panierce (Patate sabbiose al forno) Pieczone ziemniaki z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i czerwoną cebulą (Patate al forno con pomodori secchi, olive nere e cipolla rossa) Zapiekanka ziemniaczano-grzybowa z porami (Gratin di patate, funghi e porri)   Zapiekanka ziemniaczana z porem i jajkami (Gratin di porri e patate con uova) Babka ziemniaczana

La grande e la piccola cuoca
Ryba w kukurydzianej panierce 140

Panierka kukurydziana jest bardzo popularna, ale dla mnie to w sumie nowość. Robiłam ją dopiero pierwszy raz. Smakowała mi, ale chyba pozostanę fanką tradycyjnej panierki. Składniki: 1 filet ryby - u mnie dorsz mąka kukurydziana 2 jajka 1 łyżka śmietany 18% bułka tarta sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób wykonania: 1. Rybę odmrozić, opłukać i osuszyć. Podzielić na porcje. Oprószyć solą

Kuchnia domowa Ani
NUGGETSY Z KALAFIORA 119

Przepis na odczarowanie kalafiora! Kąski kalafiorowe w cieście oraz panierce z płatków kukurydzianych, pieczone w piekarniku. Chrupiąca panierka na zewnątrz, a w środku soczysty kalafior. To jest naprawdę pyszne! Kąski są pieczone w piekarniku, a nie smażone na oleju, dzięki temu są mniej kaloryczne.  Prosty przepis, a z takiego zwykłego kalafiora można wyczarować niebanalną przekąskę, która smakuje nawet

Kuchnia MagdaLeny
NUGGETSY Z KALAFIORA 119

Przepis na odczarowanie kalafiora! Kąski kalafiorowe w cieście oraz panierce z płatków kukurydzianych, pieczone w piekarniku. Chrupiąca panierka na zewnątrz, a w środku soczysty kalafior. To jest naprawdę pyszne! Kąski są pieczone w piekarniku, a nie smażone na oleju, dzięki temu są mniej kaloryczne.  Prosty przepis, a z takiego zwykłego kalafiora można wyczarować niebanalną przekąskę, która smakuje nawet

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone nuggetsy z kurczaka 463

Pieczone nuggetsy z kurczaka Rewelacyjne przekąski z soczystego kurczaka w pysznej kukurydzianej panierce. Nuggetsy w smaku podobne są do tych znanych z restauracji McDonald, jednak nie są smażone w głębokim tłuszczu, a pieczone w piekarniku, co sprawia, że posiadają dużo mniej kalorii. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 szklanka mleka 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej(...)kukurydziane kruszymy lub rozdrabniamy w malakserze *** *** Kawałki mięsa wyjmujemy z marynaty i obtaczamy w płatkach *** *** Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy mięso w panierce *** *** Mięso spryskujemy lub smarujemy oliwą *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez około 17 minut *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: KORECZKI I PRZEKĄSKI PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Keto kulki z awokado, jajka i boczku (Paleo, LowCarb) 209

piecze w piekarniku lub wysmaża na patelni tak, aby tłuszcz się wytopił i powstały chrupiące keto chipsy. Żeby obtoczyć keto kulki, musimy następnie je pokruszyć i zastosować w roli panierki. Jednak takie keto chipsy sprawdzą się idealnie także jako samodzielna przekąska. Albo można podać je w towarzystwie guacamole lub innego dipu. Stanowią wtedy świetny finger food i nadadzą się(...)pieprzu świeżo mielonego Sposób przygotowania Jajka ugotuj na półtwardo, ostudź. Awokado zmiażdż widelcem razem z jajkiem. Z masy uformuj 8 kulek i schowaj je do lodówki na czas przygotowywania panierki z boczku. Plastry boczku smaż na patelni aż tłuszcz się wytopi i powstaną chrupiące chipsy z boczku. Posiekaj boczek na drobne kawałki i obtocz w nim kulki z jajek

Modern Cave Girl
Smażona ryba i zestaw surówek 117

Smażona ryba i zestaw surówek , to mój pomysł na szybki i pyszny obiad. Dzisiejsza wersja ryby jest niebywale prosta. Jeśli szukacie pomysłu na inną, bardziej chrupiącą panierkę polecam Wam sprawdzić ten przepis – ryba w kukurydzianej panierce   Do ryby najczęściej podaję zestaw ulubionych surówek. U nas są nimi: kapusta kiszona , buraczki , i prosta surówka z kiszonych ogórków . Ale możecie

Słodkie okruszki
Kurczak po indyjsku w mleku 114

strączków kardamonu 4-5 goździków 2 łyżeczki pieprzu ziarnistego 2 gwiazdki anyżu 2 kawałki cynamonu 1 gałka muszkatołowa 1 ostra papryczka chilli 2 łyżki miodu sól do smaku panierka : 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka bułki tartej 2 jajka Udka płuczemy w zimnej wodzie , osuszamy papierowym ręcznikiem , solimy i odstawiamy na dwie godziny . Po tym czasie wszystkie przyprawy z listy(...)wyławiamy , odstawiamy do ostygnięcia . Jajka roztrzepujemy jak do schabowych . Mąkę i bułkę tartą wsypujemy do dość dużego woreczka . Następnie każde udko obtaczamy w jajku i wkładamy do woreczka z panierką , zamykamy i energicznie potrząsamy żeby mięso oblepiło się mąką i bułką tartą . Tak postępujemy z każdym kawałkiem . Smażymy na gorącym dość głębokim tłuszczu do momentu , aż się zrumienią

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania