panierka - 3500 przepisów (strona:32/234)

Kotleciki z dorsza w wersji fit 176

cukinii lub ziemniaków, czyli coś dla wielbicieli tradycyjnej kuchni. Do masy dodaj jedną lub dwie łyżki stołowe startego żółtego sera – wówczas każdy kęs będzie jeszcze bardziej apetyczny! Zioła, przyprawy, panierka – jak podkreślić smak kotlecików? Żeby danie było bardziej wyraziste w smaku i aromatyczne, koniecznie dodaj podsmażoną na odrobinie oleju lub masła klarowanego cebulę i czosnek. Ponadto zioła, bo bez nich(...)rodzaje ziół – świeża lub suszona bazylia, tymianek, majeranek, zioła prowansalskie. Zawsze warto eksperymentować z przyprawami: kurkumą, curry, pieprzem, słodką papryką albo kuminem, który poprawi strawność dania. Czy kotleciki wymagają panierki? To już kwestia Twojego wyboru. Jeżeli to dla Ciebie postawa, możesz zdecydować się na klasyczna panierkę z bułki tartej lub zastąpić ją otrębami albo rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi – wymieszaj

Tradycyjna Kuchnia
Nuggetsy z panierką panko. 168

Składniki: -piersi z kurczaka -panierka panko -przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, majeranek -mąka -jajko -olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety myjemy i kroimy w małe kawałki ok. 1 cm grubości. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Obtaczamy w mące, jajku i panierce panko. Smażymy na średnim ogniu aż panierka się zarumieni. Smacznego

Magia jedzenia.
KROKIETY Z MIĘSEM I GRZYBAMI 145

Krokiety z farszem mięsno-grzybowym i parmezanową panierką są świetnym sposobem na wykorzystanie długo gotowanego mięsa z rosołu. Dodatek namoczonych suszonych grzybów sprawia, że są bardziej intensywne, w smaku, aromatyczne, wilgotne i soczyste.   Aby nie pękały podczas zwijania, naleśniki w które zawijamy farsz, powinny być jeszcze ciepłe i jak najcieniej usmażone.  Tak przygotowane, zwinięte w ruloniki naleśniki, jeszcze(...)przed panierowaniem, możemy przechowywać pod przykryciem, w lodówce, przez kilka kolejnych dni. Za każdym razem wyjmujemy i smażymy w świeżo przygotowanej panierce lub bez, taką porcję, na jaką akurat mamy ochotę. Najlepiej smakują podsmażane na klarowanym maśle i podane z TRADYCYJNYM BARSZCZEM CZERWONYM  lub  SOSEM PIECZARKOWYM SKŁADNIKI NALEŚNIKI / ok 9 sztuk o średnicy 23 cm 1 szklanka

cool and minty
Kotlety schabowe w panko 145

Pewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem " Panko ". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, ze p anko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, które poprzez swoją fakturę sprawiają, że jest ona delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca, niż typowa panierka z bułki tartej. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju(...)razem wykorzystałam ją do przygotowania kotletów z kością. Pomysł zapożyczyłam od restauracji UMAMI w Pyskowicach, w której to jakiś czas temu jedliśmy właśnie tak przygotowane kotlety. I były boskie. Panierka nadaje kotletowi niezwykłej chrupkości a to ze jest on z kością sprawia ze jest smaczniejszy niż cienki zwykły kotlet. polecam te metodę. U nas już tylko będą takie kotlety. Czytaj

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa. 133

Panierka z ciecierzycy, to jest to. Panierowane potrawy będą niezwykle chrupiące i z pewnością zdrowsza od tradycyjnej. Jak zrobić? Najlepiej samemu zmielić ciecierzycę, dość grubo. Mąka z ciecierzycy też będzie ok, chociaż to już nie to. Zmielić można w młynku do kawy lub Thermomix będzie do tego idealny. Mam nadzieję, ze zakochacie się w tym przepisie Ja niedługo zaprezentuję(...)boczniaki właśnie w tej panierce, które smakują jak kotlety schabowe Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa.   Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania Czas całkowity 5 min   Składniki 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub mąka z ciecierzycy) 1 łyżka papryki czerwonej ½ łyżeczki mielonego chili Wykonanie Ciecierzycę mielimy w młynku (na grubo). Dodajemy przyprawy i mieszamy

Apetyt na Zielone
Kotlety mielone bez bułki tartej, w zaskakującej panierce 222

Próbowaliście zastąpić tradycyjną panierkę z bułki tartej czymś zupełnie innym? Ja w domu często eksperymentuję z różnymi panierkami, ale numerem jeden według moich dzieci jest właśnie ta! Jaka jest Wasza ulubiona? Czekam na Wasze pomysły, piszcie w komentarzach 🙂   Kotlety... Artykuł Kotlety mielone bez bułki tartej, w zaskakującej panierce pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Chrupiące skrzydełka 140

propozycji występuje w zestawieniu z ostrzejszymi przyprawami. Samo przygotowanie skrzydełek nie zabiera dużo czasu, czekanie trochę wydłuża cały proces, ale efekt końcowy jest rewelacyjny :-) Mięso nie jest suche, a panierka jest fantastycznie chrupiąca :-) A jeśli nie lubicie smażonego, panierowanego mięsa, możecie tak zamarynowane skrzydełka przyrządzić na grillu :-)  SKŁADNIKI ok. 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu barbecue FOLWARK(...)łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki białego pieprzu 2 jajka 4 łyżki mleka mąka i bułka tarta do panierki olej do smażenia Skrzydełka myjemy i z każdego odcinamy najcieńszy segment (ten który zawsze się mocno spieka), wkładamy do salaterki. Sos mieszamy z papryką, solą, chili, pieprzem i zalewamy mieszanką skrzydełka. Całość zakrywamy folią spożywczą

Czary - gary w kuchni
Szybka i dietetyczna pierś kurczaka 511

drodze. Dziś chcę zapoznać Was z moim przepisem na dietetyczną pierś, która bynajmniej w tyłek nie idzie. Lista zakupów: Pierś kurczaka – tyle, ile zjecie Płatki owsiane – kilka garści, na panierkę 1 jajko Olej kokosowy do smażenia Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='Filet z piersi kurczaka Płatki owsiane 1 jajko Olej kokosowy Sól Pieprz'; document.write(...)rozbełtanym jajku, a następnie obtaczamy w płatkach. Rozgrzewamy na patelni łyżkę oleju kokosowego, a następnie smażymy mięso po kilka minut z każdej strony, aż do lekkiego zarumienienia się panierki.   Wyjmujemy kotlety na talerz, nakładamy dodatki i wcinamy. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest zdrowy. Według tabel wartości odżywczych filet drobiowy zawiera aż 22% białka przy znikomej ilości

Proste-przepisy.pl
Kurczak w cieście (kulki) – jak od „chińczyka” 217

słodko-kwaśne Mąkę miksujemy z mlekiem, proszkiem do pieczenia, wiórkami, jajkami i cukrem. Piersi kurczaka oczyszczamy, kroimy na małe kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Kawałki wrzucamy do przygotowanej panierki. W wysokim garnku rozgrzewamy olej – smażymy w głębokim tłuszczu jak pączki. Kawałki kurczaka wkładamy na łyżce do gorącego oleju, smaży na złoto. Usmażone kawałki przekładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć(...)nadmiar tłuszczu. Kurczaka podałam z ryżem oraz ogórkami słodko-kwaśnymi. Ważne: Olej nie może być zbyt gorący, bo panierka się przypiecze a kurczak będzie surowy w środku. Temperatura powinna być taka jak przy smażeniu pączków ok. 160*C Kawałki kurczaka należy nakładać na łyżce, by za każdym razem nakładać kawałek mięsa i porcję panierki. Zsuwamy do oleju za pomocą drugiej

Gotowanie i blogowanie
Wegańskie nuggetsy z kaszy jaglanej 159

ciepło i na zimno. Nie ma to jak wegański fast food :) Dodamy tylko, że idealnie do tego nada się pyszny czosnkowy sos własnej roboty. Nuggetsy z kaszy jaglanej w panierce z krakersów Przepis na ok. 20-25 nuggetsów Potrzebujemy: 1 szklanka nieugotowanej kaszy jaglanej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku(...)łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki wody  3-4 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku Panierka: pół paczki krakersów Przygotowanie: Przed gotowaniem kaszę jaglaną przelewamy na sitku wrzątkiem, żeby pozbyć się goryczki. Na 1 szklankę kaszy dajemy 2 szklanki wody. Wstawiamy do gotowania pod przykryciem i nie mieszamy

Bananowe Pole
Szparagi zapiekane 100

Sezon na szparagi rozpoczęty. Proponujemy w chrupiącej panierce. Składniki pęczek zielonych szparagów 2 jajka pół szklanki maki Panierka : szklanka bułki tartej pół szklanki startego parmezanu sól pieprz oraz olej   Przygotowanie   Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Blaszkę lekko spryskałem olejem. W dużej misce wymieszałem starty parmezan i bułkę tartą, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem.   Szparagi umyłem, oczyściłem(...)włókien, odciąłem końcówki. Obtoczyłem je w mące, następnie zanurzyłem w rozbełtanym jajku oraz w panierce. Tak przygotowane szparagi ułożyłem w jednej warstwie na blaszce. Wstawiłem do piekarnika i zapiekałem przez około 12 minut, do zezłocenia

R'n'G Kitchen
Paluszki serowe z sosem meksykańskim 142

Paluszki serowe z sosem meksykańskim to cudowna przekąska, którą uwielbiają chyba wszyscy nasi znajomi. Pyszny, ciągnący się ser, chrupiąca panierka i do tego obłędny sos meksykański – pikanto-słodki z prawdziwych pomidorów i papryki. Co prawda paluszki serowe z sosem meksykańskim wymagają nieco przygotowań (za to nieskomplikowanych) i niektórych może kusić, żeby kupić gotową mrożonkę, ale uwierzcie(...)głębszym talerzu rozmłócić jajka. Na 2 inne wysypać mąkę i bułkę tartą. Kawałki sera obtaczać w jajku, mące, jajku, bułce i jeszcze raz w jajku i bułce (panierka musi być gruba, żeby utrzymać płynny ser). Tak przygotowany ser włożyć na min. 30 minut do lodówki, a najlepiej zamrażarki (dzięki temu panierka będzie przypieczona, ser się rozpuści, ale nie będzie

Pociąg Do Kuchni
Ryba po grecku z ananasem i curry 214

Ananas oraz curry nadają jej lekko orientalnego smaku. Niezastąpiona na wszelkie uroczystości, może być podawana zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 1 kg filetów z morszczuka olej Panierka:  4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól  pieprz  Sos: 1 szkl. bulionu z jednej kostki puszka ananasów 1 słoik papryki konserwowej(...)łyżek magii 8 marchwi 6 ząbków czosnku 4 łyżeczki cukru 1 łyżeczka curry  2 łyżki octu łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania: Składniki panierki zmiksować. Rybę pokroić na części, obtoczyć w panierce i smażyć na oleju na złoty kolor. Tartą marchew (na dużych oczkach) oraz czosnek przeciśnięty przez praskę obsmażyć na oleju.Przełożyć do bulionu i pogotować do miękkości. Dodać

Cukiernia Pychotki
Kotlety z jajek, sera cheddar i świeżej bazylii w panierce z płatków owsianych 147

Kotlety z jajek, sera cheddar i świeżej bazylii w panierce z płatków owsianych Pomysł na danie bezmięsne z chrupiącą panierką.  Indywidualnie zmieniając dodatki na inne, ciesząc się smakiem.  Zapraszam na inne przepisy na moim blogu z cyklu "Kotlet bezmięsny, wegetariański" Marchewkowe kotlety sojowe ; Danie wegetariańskie - kotlet sojowy z różowym puree i sałatką z rukoli ; Kotlet sojowy z cukinią(...)cebulką; Cukinia w panierce z purée ziemniaczano - cukiniowym . Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko świeże   1 szalotka 1 garść startego sera cheddar na dużych oczkach (może być inny żółty ser) 200 g płatków owsianych 1 garść świeżej bazylii  sól morska   biały pieprz   oliwa Wykonanie:    Do miski przełożyć posiekane jajka, bazylię, szalotkę

Wino Francja Kuchnia
Krewetki w tempurze 121

Krewetki w olbrzymiej panierce z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego to idealna przekąska na imprezę. Mąka tempura jest idealna do tego zadania, bo bardzo mocno rośnie smażona na głębokim tłuszczu. Składniki: 10 krewetek 4 łyżki mąki tempura 3 lodowatej wody  1 kostka lodu olej do smażenia sól, słodka papryka Krewetki rozmrażamy (mam mrożone i oczyszczone), posypujemy papryką słodką. Mąkę mieszamy(...)misce z wodą, kostką lodu i delikatnie doprawiamy solą.  Do wysokiego garnka wlewamy olej, gdy jest bardzo gorący to na bieżąco moczymy krewetkę w panierce i wrzucamy do oleju. Drewnianą łyżką lekko mieszamy, by krewetka nie przywarła do dna garnka.  Dobrze jest złapać krewetkę za ogonek, zanurzyć w tempurze i wrzucić do oleju, dzięki temu ogonek pozostanie

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania