Przepis na : obiad
Moja córka uwielbia kurczaka a zwłaszcza kiedy jej chrupie ;) Dlatego głównie z myślą o niej przygotowałam te paluszki. Są świetną przekąską jak również mięsnym dodatkiem do obiadu. Polecam Wam jeśli lubicie chrupiącą i aromatyczną skorupkę oraz delikatne i soczyste mięsko w środku. 2 filety z kurczaka sól pieprz czosnek granulowany olej do smażenia Panierka: 1 szkl bułki tartej ok 4 łyżki startego parmezanu lub grana padano łyżeczka suszonej bazylii 2 jajka 1/2 szkl mąki Kurczaka umyć, osuszyć i pozb... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...