panierka - 3500 przepisów (strona:23/234)

Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej 96

votes ) Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej, to przepis który po raz pierwszy zastosowałam w ubiegłym roku. Zrobił furorę i już następnego dnia musiałam zrobić powtórkę Delikatna słodycz i nutka czosnku idealnie komponują się z mięsem karpia, które z natury wykazuje lekką słodycz. Generalnie polecam, jako nowość i odskocznię od tradycyjnego karpia z patelni(...)stron, koniecznie na klarowanym maśle, ono dodaje dodatkowego aromatu. Serwujemy na gorąco z koperkiem, sosem koperkowym lub po prostu solo. Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Krokiety w panierce z suszonymi grzybami 98

Krokiety z kapustą i grzybami robię często lecz na święta aby wzmocnić ich grzybowy smak do panierki wsypuję zmielone suszone grzyby.  Panierka w proporcjach 15/20 gramów suszonych grzybów + 150 gramów bułki tartej jajko wymieszane z 2/3 łyżkami wody  Ciasto na naleśniki ok. 2 szklanki mąki pszennej ok.1 szklanka mleka  ok.1 szklanka wody może być gazowana(...)środka i zwijamy w rulon. Suszone grzyby mielimy i mieszamy z bułką tartą. Następnie panierujemy i smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu. Musimy bardzo uważać aby się nie przypaliły panierka z suszonymi grzybami szybko ciemnieje podczas smażenia. Smacznego

Andzia Pichci
Kotlety z kurczaka w panierce 96

Kotlety z kurczaka w panierce wyglądają jak tradycyjny kotlet schabowy ale są przygotowane zupełnie inaczej. Są chrupiące i soczyste dzięki marynacie, w której leżakowały całą noc. W trakcie marynowania mięso kruszeje i staje się delikatne. To inny pomysł niż tradycyjnie przygotowane smażone kotlety z ćwiartek kurczaka panierowane tylko w mące, jajku i bułce tartej . Moje kotleciki są bardzo smaczne(...)ziemniakami, lub puree ziemniaczanym oraz z ulubioną surówką. Ja przygotowałam dwie surówki: marchewką i ananasem, oraz surówkę z kiszonej kapusty z dodatkami.   The post Kotlety z kurczaka w panierce appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Oryginalny przepis na panierkę do kurczaków KFC 144

ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 11 ziół i przypraw to sekret słynnej panierki Colonela Sandersa do kurczaków KFC. Oto oryginalny przepis!  1) 2/3 łyżki stołowej soli 2) 1/2 łyżki stołowej tymianku 3) 1/2 łyżki stołowej bazylii 4) 1/3 łyżki stołowej oregano(...)mieszance i zostaw na 20-30 minut. 3. Kurczaka wyjmij i pozwól ociec nadmiarowi płynu. Zanurz kawałki kurczaka w mące z przyprawami tak, by pokryła całość i otrzep nadmiar panierki. Połóż kurczaka na kracie umieszczonej nad blaszką i zostaw na 20 minut. 4. Rozgrzej olej (50 ml) w dużym naczyniu do temperatury 176 stopni Celsjusza (temperaturę trzeba sprawdzić termometrem). Smaż

Gotujemy i jemy
Dietetyczne nuggetsy z kurczaka. Bez tłuszczu i glutenu. PRZEPIS 1550

Mniej kalorii, smak równie dobry. Mamy dla was świetny przepis na nuggetsy z kurczaka w wersji dietetycznej. Bez smażenia! Ludzie na całym świecie kochają kawałki kurczaka w panierce. Są pyszne i niestety ociekające tłuszczem, który wnika w panierkę podczas smażenia. Niezbyt to zdrowe i dietetyczne. Można jednak inaczej. Pyszne nuggetsy bez grama tłuszczu do smażenia – to możliwe! Nie mają(...)pieprzem) oraz ketchupem, który lubią dzieci. A jeśli nie liczycie kalorii, łapcie nasz przepis na kurczaka lepszego niż w KFC: Kurczak lepszy niż w KFC. Jak zrobić taką panierkę? PRZEPIS Artykuł Dietetyczne nuggetsy z kurczaka. Bez tłuszczu i glutenu. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Skrzydełka w chrupiącej panierce z grilla 157

Skrzydełka w chrupiącej panierce z grilla to chyba jedna z najpopularniejszych potraw z grilla przygotowywana w naszym kraju. Któż z nas nie był na grillu na którym nie było skrzydełek? Warto jednak wiedzieć w jaki sposób przygotować odpowiednią marynatę aby wyszły aromatyczne, chrupiące i przede wszystkim soczyste… Tak, tak aby móc cieszyć się ze smaku potraw z grilla warto(...)będą się komponować z pieczonymi skrzydełkami . Składniki skrzydełka 4 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu ząbek czosnku szczypta oregano zioła prowansalskie sól pieprz Skrzydełka w chrupiącej panierce z grilla – przepis Skrzydełka z kurczaka dokładnie myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Składniki marynaty łączymy ze sobą, a następnie marynujemy w niej skrzydełka. Najlepiej jest odstawić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Skrzydełka smażone. Przepis krok po kroku. 124

który Wam dzisiaj przedstawiam to optymalna receptura na skrzydełka smażone a la KFC.   W Internecie roi się od pomysłów „jak zrobić oryginalną panierkę KFC”. Jedne są całkiem w porządku, inne całkiem…za przeproszeniem do dupy. Jakoś klasyczna panierka, czy panierka z płatków kukurydzianych do mnie nie przemawia

kuron.com.pl
Chrupiące udko z warzywami 167

udko z warzywami . W ten sam sposób możecie przygotować np. pałki z kurczaka. Aby mięso było soczyste i miękkie w środku należy je najpierw ugotować, a później obsmażyć w panierce. Do tak przygotowanego mięsa doskonale pasują warzywa na patelnię. Polecam spróbować. Składniki: 2 udka / nóżki Na panierkę: około 1/2 szklanki mąki pszennej około 1 szklanki bułki tartej 2 jajka(...)listki świeżej bazylii do podania Przygotowanie: Udka wcześniej gotujemy dzięki czemu będą miękkie i soczyste w środku. Możemy też użyć np. udek na których gotowana była jakaś zupka. Przygotowujemy panierkę. Do jednej miski / głębokiego talerza wsypujemy mąkę, do drugiej bułkę tartą, w trzeciej rozbełtujemy widelcem jajka z słodką czerwoną papryką i pieprzem. Udka maczamy najpierw w jajku, następnie w mące

Słodkie okruszki
Udka z piekarnika w panierce z płatków owsianych i sezamu 115

Świetna i smaczna alternatywa dla zwykłych pieczonych udek, to pieczone udka kurczaka w panierce z płatków owsianych oraz sezamu. Dodatek świeżego rozmarynu dodatkowo aromatyzuje mięsko. 8 udek z kurczaka (jeśli wykorzystujemy ćwiartki należy nieznacznie zwiększyć ilość panierki i piec odrobinę dłużej) 60-65 g płatków owsianych górskich 2 łyżki sezamu 1 białko sól morska, pieprz biały lub czarny(...)przekładamy do garnuszka. Miksujemy – można zmiksować krótko, tak by jedynie zmienić strukturę białka, lub ubić na sztywną pianę. Przy pomocy pędzelka pokrywamy białkiem skórkę kurczaka. Delikatnie obtaczamy w panierce z płatków owsianych i sezamu (samą skórkę). Pieczemy około 45-55 minut (do miękkości) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Smaki Na Talerzu
Halibut smażony w panierce 200

jadacie ryby? czy uwielbiacie je tak jak my? Ryba musi być choć raz w tygodniu bo inaczej nie może być. Lubię ryby bez panierki, lubię kotlety z ryby, klopsiki z ryby ale najbardziej chyba lubię rybne kąski w panierce. Dziś właśnie takie przedstawiam. Halibut smażony w panierce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sznycle z indyka w migdałowej panierce 155

wiecie, lubię mięso z indyka i często przygotowuję na różne sposoby. Dzisiaj przygotowałam sznycle z indyka w panierce z dodatkiem rozdrobnionych płatków migdałowych. Jak smakują? To już musicie sami ocenić, kiedy je zrobicie. Składniki: 4 sztuki sznycli z piersi indyka 3 łyżki płatków migdałowych 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej (brak na zdjęciu) pieprz świeżo zmielony masło klarowane(...)umyłam, osuszyłam papierowym ręcznikiem. Każdy sznycel włożyłam między płaty folii spożywczej i delikatnie rozbiłam tłuczkiem. Mięso posoliłam, oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem i odstawiłam na kilka minut do lodówki. Przygotowałam panierkę: Do miseczki wsypałam mąkę. Jajka rozkłóciłam. Posiekałam płatki migdałowe i wymieszałam je z bułka tartą. Na dużej patelni rozgrzałam 3 łyżki masła klarowanego. Sznycle obtoczyłam najpierw w mące. Nadmiar mąki

Kuchnia u Krysi
Chrupiące nóżki z kurczaka w kukurydzianej panierce. I kilka słów o Frisco. 186

Dziś zapraszam Was na pyszne chrupiące nóżki z kurczaka w kukurydzianej panierce . Doskonała propozycja na obiad. Przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu, a efekt… no cóż wielbiciele chrupiących kawałków kurczaka będą zachwyceni. U nas takie nóżki (tak samo możecie przygotować np. pałki z kurczaka, a nawet skrzydełka jeśli lubicie) goszczą dość często. Dlatego przy robieniu listy zakupów nie może(...)spróbować dania, które tak często pojawia się w programie Ale póki co zapraszam Was na coś prostszego i bardziej „swojskiego” – chrupiące nóżki z kurczaka w kukurydzianej panierce. Składniki: 3-4 nóżki z kurczaka (w zależności od wielkości) 150 g mąki pszennej 100 ml mleka 1/2 szklanki płatków kukurydzianych 1/2 szklanki bułki tartej 3 jajka około 1/2 łyżeczki

Słodkie okruszki
Pieczone piersi z kurczaka w bezglutenowej panierce 237

Przepis na kurczaka w panierce powstał w zasadzie bez jakiegokolwiek wcześniejszego planu. To znaczy plan był ale na zupełnie coś innego jednak nie starczyło mi czasu na jego realizację, dlatego też piersi z kurczaka, które nie mogły dłużej czekać w lodówce, musiały zostać spożytkowane :) Zajrzałam więc do szafki w poszukiwaniu inspiracji i dostępnych produktów, rzecz jasna :) Potrzebowałam czegoś co pozwoli(...)produkty, które zawsze mam pod ręką: orzechy nerkowca i wiórki kokosowe, bo w zasadzie dlaczego nie zrobić zwykłych koletów z tych piersi tylko z małą różnicą, aby przygotować panierkę w wersji zdrowej, bezglutenowej i bez smażenia? Od pomysł do realizacji nie minęło nawet 10 minut, kiedy to kurczak wjechał do piekarnika :) a po kolejnych 15 minutach obiad był gotowy! Kurczaka

Book of spells
Paluszki rybne 233

Paluszki rybne nie muszą być w grubej panierce, która nasiąka tłuszczem. Wystarczy przygotować je w domu, a będą doskonałym daniem dla tych młodszych, jak i starszych członków naszych rodzin. Filet rybny, ja użyłem pstrąga łososiowego Suche pieczywo lub bułka tarta Garść orzechów, ja użyłem laskowych Tarty parmezan Świeże zioła Oliwa z oliwek Sól Pieprz Do przygotowania tego dania użyłem ryby(...)zioła (ja dodałem rozmaryn), sól i pieprz i mielimy wszystko razem. Na jedną bułkę dałem 4-5 orzechów i łyżkę parmezanu. Przygotowaną wcześniej rybę nacieramy oliwą i obsypujemy przygotowaną panierką. Tak zrobiona ryba będzie chrupiąca, lecz nie będzie miała grubej i tłustej panierki. Smażymy na patelni lub pieczemy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego

MarcinChef

Proponowane wyszukiwania