Krokiety z kapustą i pieczarkami

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Przepis na : obiad

Krokiety z kapustą i pieczarkami to tradycyjne polskie danie. Tymczasem na świecie krokiety nadziewa się makaronem, ziemniakami, owocami morza, a nawet pikantną kapustą kim-chi. Nasze swojskie krokiety z kapustą i pieczarkami mają długą historię. Choć badacze sztuki kulinarnej twierdzą, że smażone w tłuszczu warzywa lub mięso w cieście znano już w Starożytnym Rzymie, słowo krokiet wywodzi się od francuskiego croquer – dźwiękonaśladowczego określenia chrupania. A najstarszy zapisany przepis na krokiety pochod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu smakowitehistorie.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję