świeżej papryki – naprawdę smaczny obiad. Takie kotlety drobiowe z piersi kurczaka świetnie się mrożą, więc zawsze można zrobić od razu więcej na zaś. PRZEPIS NA KOTLETY DROBIOWE W CHRUPIĄCEJ PANIERCE Składniki na kotlety drobiowe w chrupiącej panierce: 2 piersi kurczaka sól morska pieprz 2 jajka mąka bułka tarta olej Jak zrobić kotlety drobiowe w chrupiącej panierce: Mięso myjemy, osuszamy, kroimy(...)roztrzepujemy widelcem. Kotlety obtaczamy w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoto z obu stron Artykuł Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeSzukacie pomysłu na domowe fast foody? Oto pięć przepisów na pięć dni tygodnia: pieczone nuggetsy w chrupiącej panierce, domowy kebab drobiowy z sałatką tabulleh, wege burgery z bułeczkami własnego wypieku, błyskawiczna pizza z pełnoziarnistej mąki i lekkie wrapy z domowych tortilli. Kiedy musisz zjeść fast fooda Kto nie ma od czasu do czasu ochoty na paskudnie niezdrowego fast fooda: uwodzicielsko(...)ramach której będziemy podawać próbki potraw szykowanych na cały tydzień ;-)) Chętnych zapraszamy do wpisywania się na listę. Całe menu na ten tydzień wygląda następująco: Poniedziałek: Pieczone nuggetsy w chrupiącej panierce W tym daniu jest wszystko co kochamy w fast foodach: jest pachnące, aromatyczne i bosko chrupiące. A najlepsze jest to, że nuggetsy nie są smażone w głębokim tłuszczu. W panierce
Niedzielny kucharzKotlety w tradycyjnej panierce z bułki tartej są smaczne, lecz wolę ich zdrowszą wersję, która w pewien sposób przemyca co poniektóre składniki odżywcze. Jako że mam zapas różnorodnych płatków, ponieważ są one podstawą śniadania mojej córki to często używam ich do urozmaicania innych potraw. Bardzo lubię chrupiącą panierkę na bazie płatków gryczanych, nie tylko ze względu na smak(...)mikroelementów. Bogata jest też w flawonoidy zapobiegające zmianom miażdżycowym i procesom nowotworowych. Przyznam, że to niektóre jej zalety, ale nie będę rozpisywała się na ten temat. Wracając do przepisu... Panierka z płatków nie nasiąka tłuszczem - tak jak ta z bułki tartej i jest przyjemnie chrupiąca. Jeśli obawiacie się, że w Waszym domu nie przejdzie taka zdrowsza wersja kotletów to polecam
Di gotujeMój ukochany uwielbia wszystko co jest w panierce, im bardziej chrupiąca tym lepsza. Musiałam w końcu ulec jego namowom i przygotowałam mu jego ulubione danie czyli kurczak+panierka. Nie byłabym sobą gdybym jej nieco nie urozmaiciła, dlatego dodałam do niej parmezanu i wyszło przepysznie! Polecam na szybki obiad. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Scroll down for recipe in English Pierś kurczaka(...)panierce parmezanowej (4 porcje) Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, przecięte w poprzek na 4 cieńsze kotlety o grubości ok. 0,5 cm sól i pieprz 1 gałązka świeżego rozmarynu, listki drobno posiekane 1 szklanka startego parmezanu 2 jajka, lekko rozbełtane 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Przygotowanie: Dopraw kotlety z każdej strony solą i pieprzem i odstaw. Przygotuj
karmelowyPrzepis na pyszne kuleczki z ryby w chrupiącej panierce. Kuleczki są obłędne, lekkie, mięciutkie w środku, a na zewnątrz chrupiące. Panierka niczym z "kfc", złocista i pofalowana, chrupiąca. Do kuleczek użyłam ulubionej ryby, czyli filety z dorsza. Jednak można zastąpić inną swoją ulubioną rybką. Przepis powstał z myślą o dzieciach, gdyż to niejadki i trudno jest niektóre dzieci namówić(...)łyżeczek 🌿 Vegeta Natur do ryb i owoców morza 1 łyżeczka 🌿 pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki 🌿 sól 1 szczypta 🌿 pieprz czarny mielony 1 szczypta 🌿 suszona cebula 1 łyżeczka 🌿 olej do smażenia Panierka 🌿 jajko 1 szt. 🌿 mleko 1/2 szkl. 🌿 mąka pszenna 4 łyżki 🌿 sól 1/2 łyżeczki 🌿 pieprz 1 szczypta 🌿 Vegeta Natur z curry 1 i 1/2 łyżeczki 🌿 osobno mąka
Kuchnia Paulettesmleku i krążkach cebuli (słynny sposób M. Gessler), panieruję, smażę na smalcu, wychodzą naprawdę genialne kotlety! Klasyka to klasyka… Zdarza się, że schabowe smażę bez dodatku panierki, duszę je z krążkami cebuli, są mięciutkie, rozpływające się w ustach. Czasem na jedną stronę ścieram trochę pieczarek i tartego żółtego sera, który roztapiając się ukrywa pieczarki na kotlecie, mięso jest wtedy(...)przepisy na schabowe, te mniej lub bardziej wyszukane, a to dziś schabowy bez kości zamarynowany w ketchupie, majonezie i musztardzie z dodatkiem czosnku. Pyszny, mówię Wam! Usmażony w chrupiącej panierce dodatkowo. Myślę, że taki obiad w tygodniu to fajny pomysł na oderwanie się od wege dań z kasz, ryżu i moich ukochanych makaronów:) Jeśli jadasz mięso i lubisz schabowe
Zasmakuj KuchniKatsu Curry Danie rodem z Japoni, spopularyzowane na wyspach brytyjskich przez jedną z sieciowych restauracji. Katsu oznacza panierkę, u mnie w wersji bezglutenowej i pieczonej, zamiast smażonej. Do przygotowania możesz użyć ulubionego mięsa wieprzowego lub z kurczaka. 6 Kotletów z wieprzowiny lub kurczaka 1/4 cup Mąki z tapioki (lub mąki pszennej jeśli nie paleo) 1 Jajko 1/2 cup Mąki(...)manioku Gari (lub panierki panko lub bułki tartej jeśli nie paleo) 1 Cebula lub szalotka 2 cm kawałek Imbiru 2 ząbki Czosnku 1 tbsp przyprawy Curry 1 tsp Kurkumy 1/2 tsp Płatków chilli (lub 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne) 1 tbsp Miodu 500 ml Domowego bulionu 1 tbsp Koncentratu pomidorowego 2 tbsp Octu ryżowego lub jabłkowego 1 tbsp Sosu sojowego, Tamari
Oslov.Mozzarella panierowana smażona – ciepły, lekko ciągnący ser w chrupkiej panierce. 2 kulki mozzarelli, 1 duże lub 2 mniejsze jajka, mąka pszenna, bułka tarta, tłuszcz do smażenia (masło z olejem), Mozzarellę oprószyć mąką, zanurzyć w rozbełtanym jajku, obtoczyć w bułce tartej. Ponownie zanurzyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Ser odłożyć na około 30 minut, aby panierka trochę „zaschła(...)tartej. Panierujemy kilka razy, aby zabezpieczyć ser przed bezpośrednim kontaktem z gorącym tłuszczem. Gdy położymy ser na gorącym tłuszczu zacznie się od razu roztapiać, jeżeli będziemy mieli porządną warstwę panierki, to będzie się ładnie rozgrzewał w środku. A przecież o to nam chodzi :) Przed smażeniem na patelni połóżmy papier do pieczenia, a na nim dopiero tłuszcz. Papier zapobiegnie przywieraniu. Podałam
królestwo garówdzisiaj dla Was propozycję ryby w kukurydzianej panierce Mamut. Ryba jak ryba ale panierka kukurydziana jest rewelacyjna. Zainteresowanych zapraszam na stronę sklepu http://www.mamutsa.pl/produkt/panier-kukurydziany/ do zapoznania z ofertą produktów. Składniki : 2 kawałki fileta z miruny 2 jajka 1/2 szklanki mąki sól, pieprz do oprószenia 220 g Panieru kukurydzianego Mamut olej do smażenia Wykonanie : Rybę myjemy(...)ręczniczkiem, następnie kroimy na dowolnej wielkości kawałki, oprószamy solą i pieprzem z obydwu stron.Jajka wbijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem. Kawałki ryby obtaczamy w mące, jajku a następnie w panierce kukurydzianej. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i smażymy rybę na złoty kolor z obydwu stron. Usmażoną rybę odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Smacznego :) Panier
Sama słodycz i szczypta chiliWystarczy prosta panierka, żeby zmienić kurczaka w smakowite, a nawet wystawne danie. To zwykła mąka wymieszana z parmezanem. Czas przygotowania : 5 minut Czas smażenia : 5 minut Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 2 Danie dla zabieganych, poirytowanych, zdenerwowanych. Piccata to rodzaj żeński czasownika piccato, który opisuje kogoś w fatalnym humorze, rozdrażnionego i złego. Jak gotować w takim nastroju, kiedy człowiek(...)rada. Kiedy człowiek jest zły to często po prostu jest głodny. Im szybciej zje tym dla wszystkich lepiej. Mamy dla Was przepis na szybkiego kurczaka w lekkiej panierce, któego można zrobić w 10 miniut. Kurczak panierowany w tartej bułce jest pyszny, ale kurczak piccata jest jeszcze bardziej smakowity, lżejszy, mniej kaloryczny, bardziej wystawny i wymaga o połowę mniej pracy
Niedzielny kucharzfiletu z piersi z kurczaka 70 - 80 g bu ł ki tartej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy s ó l, pieprz oliwa z oliwek Panierka do nuggets 80 g mąki 80 g mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bu ł ka tarta szczypta soli PREPARAZIONE Ketchup artigianale Per preparare il ketchup, iniziate(...)jakiś czas mieszając. Przygotowany ketchup odstawiamy do wystygnięcia, po czym przelewamy do sosjerki. Ketchup możemy udekorować kawałkami czerwonej papryki oraz listkami świeżej bazylii. Panierka do nuggets W miseczce miksujemy mąk ę z mlekiem, dodajemy jajko, szczyptę soli oraz 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Na sam koniec dolewamy 1-2 łyżki oliwy
La grande e la piccola cuocapanierowane kotlety z kurczaka. Możliwe wiec, że od dawna robicie kurczaka po mediolańsku nawet o tym nie wiedząc Nasza propozycja to lekko przekręcony przepis na panierowane filety. Do panierki dodaliśmy wędzonej papryki, która nadała mięsu wspaniały, dymny aromat. Niestety nie jest to przyprawa wszędzie dostępna (choć my ją kupiliśmy w jednej z najbardziej znanych sieci dyskontów), ale warto jej poszukać(...)pomarańczy, 2 łyżkami posiekanych kaparów, 2 startymi ząbkami czosnku, posiekaną zieleniną, szczyptą oregano i szczyptą pieprzu kajeńskiego i kilkoma łyżkami oliwy, tyle żeby połączyć wszystkie składniki. Krok 3 Przygotuj panierkę do kurczaka. Wbij do głębokiej misy dwa jajka i rozmieszaj je dokładnie rózgą. Możesz dodać odrobinę wody. Do foliowego worka strunowego (możesz też użyć zwykłego, czystego worka foliowego) wsyp mąkę
Niedzielny kucharzpatelni. Zdejmij z patelni. Krok 4 Teraz ser. Do miseczki wsyp bułkę tartą. Pokrój kozi ser na krążki grubości centymetra i zwilż wodą z obydwu stron, po to, żeby panierka lepiej do nich przylegała. Dzięki panierce ser zarumieni się, będzie lekko chrupki z zewnątrz i kremowy w środku i nie roztopi podczas smażenia. W roli panierki może wystąpić zwykła mąka(...)mąka razowa. Po obtoczeniu w panierce kładź ser na średnio rozgrzanej patelni, podlanej niewielką ilością oleju. Smaż około minuty z każdej strony, albo do czasu aż serek się przyrumieni. Zdejmij z patelni. Krok 5 Umyj botwinkę. Buraczki wraz z łodyżkami odkrój od lici. Buraczki pokrój w cienkie plasterki, a łodyżki w małe kawałki. Rozgrzej patelnie, wlej łyżkę oleju i wyłóż
Niedzielny kucharzpatelni. Zdejmij z patelni. Krok 4 Teraz ser. Do miseczki wsyp bułkę tartą. Pokrój kozi ser na krążki grubości centymetra i zwilż wodą z obydwu stron, po to, żeby panierka lepiej do nich przylegała. Dzięki panierce ser zarumieni się, będzie lekko chrupki z zewnątrz i kremowy w środku i nie roztopi podczas smażenia. W roli panierki może wystąpić zwykła mąka(...)mąka razowa. Po obtoczeniu w panierce kładź ser na średnio rozgrzanej patelni, podlanej niewielką ilością oleju. Smaż około minuty z każdej strony, albo do czasu aż serek się przyrumieni. Zdejmij z patelni. Krok 5 Umyj botwinkę. Buraczki wraz z łodyżkami odkrój od lici. Buraczki pokrój w cienkie plasterki, a łodyżki w małe kawałki. Rozgrzej patelnie, wlej łyżkę oleju i wyłóż
Niedzielny kucharzprzyszły książki i niezawodny wujek Google. :D Oto pierwszy z pomysłów na wykorzystanie Zottarelli. Szynka z mozzarellą 10 plasterków szynki 1 opakowanie serka Mozzarella sól pieprz 1 jajko (do panierki) bułka tarta (do panierki) mąka (do panierki) Serek wyjąć z opakowania i odsączyć z zalewy. Pokroić na 10 mniejszych plasterków. Szynkę wyłożyć na stół. Na każdą dać jeden plasterek serka(...)mozzarella. Przyprawić każdy szczyptą soli i pieprzu. Lekko zawinąć, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej z obu stron. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia panierki. Podawać ciepłe. Smacznego
Gotuję Testuję