krewetki. Zrobione inaczej niż zawsze, uwierzcie jak będzie smażyć te cudeńka, to przejdzie wam przez myśl " Już wiem już, co tak pachnie u chińczyka". Niestety tak specyficznie pachnie ta panierka "tempura", na szczęście smakują 100 razy lepiej niż pachną. Nie m co się zrażać zapach jest spowodowany przypalającą się mączką ryżową. Tą panierkę jest ciężko podrobić, więc musimy kupić gotową(...)panierkę w sklepie z azjatycką żywnością. Na szczęscie są tez już dostępne w dużych centrach handlowych. :) Smażone krewetki w tempurze z glazurowaną kapustą bok choy SKŁADNIKI: - 1 kg mrożonych lub świeżych krewetek - 3 kapusty bok choy - garść grzybków mun- 2 ząbki czosnku- 1 łyżka płynnego miodu- sól- pieprz- odrobina soku z limonki lub octu
Zainspiruj się kuchniązupełnie innych okolicznościach, ale – także mi – kojarzą się one ze Świętami. Muszę jednak zaznaczyć, że w tej wersji nie są one stricte wigilijne, gdyż w roli panierki wystąpiły pokruszone skórki świńskie . Taką samą panierkę użyłam do kotletów schabowych i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Tutaj też wypada świetnie, jednak na wigilijny stół trzeba by było przygotować panierkę(...)plusem jest fakt, że prace nad nimi można sobie dogodnie podzielić – nie trzeba robić wszystkiego ciągiem… Krokiety z kapustą i grzybami – nadzienie Alternatywna panierka Jeśli należycie do osób, które krokiety z kapustą i grzybami robią raz do roku, na Wigilię , to nie mogę Was zostawić bez alternatywy wobec panierki ze skórek wieprzowych . Proponuję wypróbować panierkę z mielonych
Modern Cave GirlRyba w chrupiącej panierce Składniki: 400 g filetów z ryby np. dorsz 330 ml zimnego jasnego piwa 250 g mąki pszennej+ odrobina do obtoczenia filetów 3 kopiate łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Rybę dopraw solą i pieprzem W misce wymieszaj piwo, mąkę(...)powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. W rondlu rozgrzej olej. Rybę obtocz w mące, zanurz w cieście. Smaż na rozgrzanym oleju, około 4-5 minut, panierka zrobi się złota. Podawaj z domowymi frytkami i sosem tatarskim. Ryba w chrupiącej panierce. Przepis krok po kroku. Uwielbiam ryby pod każdą
kuron.com.plMega prosty przepis na super chrupiące udka z kurczaka. Na dodatek bez tłuszczu, bez smażenia i bez kalorycznej panierki. Czas przygotowania: 15 minut Czas pieczenia : 40 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji : 2 Długo zastanawialiśmy się jaka jest tajemnica chrupiącej panierki kurczaków sprzedawanych w fast foodach i zawsze wychodziło na to, że do osiągnięcia takiego efektu trzeba jakichś kombinacji(...)podwójnym panierowaniem i smażeniem w głębokim tłuszczu. Fu! W końcu znaleźliśmy patent jak uniknąć jednego i drugiego. Zamiast robić typowy fast food w tłustej panierce wystarczy użyć pokruszonych drobno orzechów migdałowych, dobrze doprawić udka pachnącymi przyprawami i tak zapanierowane, zamiast smażyć na patelni, wsadzić do piekarnika . Efekt jest doskonały. Pyszne, super chrupiące udka, bez tłuszczu, bez smażenia, bez tradycyjnej kalorycznej
Niedzielny kucharzchyba prostszego dania niż polędwiczki z kurczaka w panierce (można także użyć filetów). Prawda jest taka, że to zwyczajne danie, dzięki cudownej panierce może stać się zupełnie niezwykłym daniem. Lekko pikantna panierka, delikatne, kruche, wilgotne i mięciutkie mięso. Zapach przypraw i ziół… proste, szybkie (po marynowaniu), do tego tanie. Genialne rozwiązanie na przyjacielską „nasiadówkę” przy smakołykach, które(...)naprawdę pyszne, a do tego niedrogie. Koniecznie spróbujcie tego przepisu na polędwiczki z kurczaka w panierce. W razie potrzeby, zamiast polędwiczek z kurczaka, można użyć filetów z kurczaka (piersi z kurczaka) i pokroić je na mniejsze kawałki. Poniższy przepis dotyczy spoorej porcji, ale możecie bez problemu dostosować go do swoich potrzeb (od razu mówię, że polędwiczki są naprawdę pyszne, więc
Pociąg Do KuchniPolskich sklepach mało prawdopodobnym jest dostanie świeżych kalmarów, jak i większości owoców morza. Jednak pokrojone w cienkie pierścienie kalmary, usmażone w chrupiącej panierce zawsze smakują dobrze. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Pier\u015bcienie kalmar\u00f3w sma\u017cone w cie\u015bcie z panko","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/kalmary.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/kalmary-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl(...)u0142ego pieprzu","1\/2 \u0142y\u017ceczki czosnku granulowanego","1\/2 \u0142y\u017ceczki soli morskiej drobnoziarnistej","1\/2 szklanki m\u0105ki pszennej","1\/2 bu bu\u0142ki tartej","1 szklanka panierki panko","200 g jogurtu greckiego","200 g \u015bwie\u017cych og\u00f3rk\u00f3w","2 z\u0105bki czosnku BIO","gar\u015b\u0107 listk\u00f3w natki pietruszki i koperku","1 \u0142y\u017cka majonezu
ProstePesto.plzdecydować, w której wersji będzie lepsza. Mój Syn chciał, abym usmażyła rybę w cieście naleśnikowym, tak też więc zrobiłam z połową ryby, drugą część zaś usmażyłam w tradycyjnej panierce, czyli obtoczoną w mące, jajku i bułce tartej. Następnie ułożyłam filety rybne na blasze, każdy posmarowałam łyżeczką majonezu, a następnie posypałam tartym serem i cebulką. Możecie użyć dowolnego ulubionego żółtego sera(...)akurat miałam tartą mozzarellę w paczce i taką wykorzystałam do tego przepisu. Całość zapieka się około 4-5 minut i gotowe. Dla mnie wygrała wersja w panierce z mąki i bułki tartej, Adasiowi smakowała bardziej ryba w cieście. Mąż i Córka również byli w teamie chrupiąca panierka nr 1. W każdym razie wybór pozostawiam Wam. Możecie
Słodko-Słony Świat IlonyChrupiące nuggetsy, jak z fast fooda, tyle że zdrowe. I to podwójnie. Zdrowa jest panierka, gdyż powstała ze zmielonych migdałów. Zdrowy jest sposób przygotowania, bo z piekarnika, a nie głębokiego tłuszczu. Czas: 35 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2-3 Kto nie lubi chrupiącego kurczaka kupionego w fast foodzie, nawet jeśli doskonale wie, że nie jest to specjalnie zdrowa(...)przyjemność? Cała magia fastfoodowego nuggetsa polega głównie na chrupiącej panierce. Na szczęście są sposoby, jak przyrządzić drób, żeby był chrupiący i przy okazji zdrowy. Na naszym blogu znajdziecie kilka patentów, jak to zrobić. np. we wpisie “Menu na tydzień: Domowe fast foody, przepis które kochają dzieci” . Dzisiaj polecamy Wam bardzo prosty sposób na chrupiące nuggetsy, podpatrzony i sióstr
Niedzielny kucharzSurimi w panierce , czyli paluszki krabowe w chrupiącej panierce Panko , którą można kupić w dziale z orientalną żywnością. Jeśli jednak nie macie do niej dostępu, to spokojnie możecie użyć zwykłej bułki tartej, która będzie nieco mniej chrupiąca, ale przekąska wyjdzie równie pyszna :) Paluszki krabowe w panierce – surimi w takiej formie idealnie pasuje jako przekąska na Sylwestra, Karnawał, czy inną(...)imprezę. Poza tym mogą one spełnić także rolę obiadu, jeśli podamy je np. z frytkami i ulubioną surówką, np. z białej kapusty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surimi w panierce – Składniki: 8 paluszków krabowych (Surimi) – ok. 125 g 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko 1/3 łyżeczki papryki słodka szczypta papryki chilli 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku
Kulinarne PrzebojeKotlety z piersi kurczaka w panierce kokosowej Kotlety z piersi kurczaka w panierce kokosowej to moja kolejna propozycja na niecodzienną panierkę do mięsa. Soczyste mięso i chrupiąca panierka o kokosowym smaku, która świetnie komponuje się z mięsem kurczaka. Jeśli lubicie kotlety, ale lubicie też eksperymentować z ich wykonaniem to Kotlety z piersi kurczaka w panierce kokosowej będą dla Was idealną(...)propozycją. Całość jest niesamowicie smaczna i warta wypróbowania, a zatem gorąco polecam Przepis na dwie porcje dania Kotlety z piersi kurczaka w panierce kokosowej SKŁADNIKI: 2 średnie filety z piersi kurczaka sól czarny pieprz mielony 2 jajka 1 łyżka mleka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wiórków kokosowych masło klarowane PRZYGOTOWANIE: Filety z piersi kurczaka dokładnie opłukać
WSZYSTKO SMACZNEKotlety schabowe w sezamowej panierce Kotlety schabowe w sezamowej panierce to nic innego jak smaczny i każdemu znany kotlet usmażony nieco inaczej niż klasyczna wersja kotleta panierowanego. Panierka tak przygotowana jest lekko pikantna, przyjemnie chrupiąca, a sezam dodaje całości świetnego smaku. Jeśli lubicie kotlety schabowe to gorąco zachęcam do wypróbowania takiej wersji panierki, bo kotlet schabowy nie musi być nudny(...)klasyczne dania można w łatwy i szybki sposób urozmaicić Przepis na cztery Kotlety schabowe w sezamowej panierce SKŁADNIKI: 4 kotlety schabowe bez kości sól 4 łyżki mąki pszennej 2 jajka 4 łyżki tartej bułki 6 łyżek białego sezamu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej oliwa z oliwek lub olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Kotlety schabowe rozbić
WSZYSTKO SMACZNEUwielbiam ryby. Tym razem przygotowałam rybę w panierce, ale pieczona w piekarniku. Dzięki temu danie jest lekkie, dietetyczne a ryba nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia. Tak przygotowana rybka dobrze sprawdzi się na piątkowy obiad z dodatkiem frytek (oczywiście z piekarnika;)) albo pieczonych ziemniaków (również z piekarnika). Do przygotowania ryby wykorzystałam panierki razowej od firmy Ale Panierka(...)Kochani polecam Wam tę i inne panierki, są mega smaczne, coś innego niż tradycyjna bułka tarta. Cena są przystępne dla każdego. Ja otrzymałam do testowania 3 różne panierki: * orzechowa * sezamowa * razowa do kurczaka Wszystkie smakują obłędnie, aż mam chęć na spróbowanie innych ;) Składniki: * 500 g filetów rybnych (u mnie mintaj) * 2 jajka * panierka razowa * sól
Zrób to smacznieMega prosty przepis na super chrupiące udka z kurczaka. Na dodatek bez tłuszczu, bez smażenia i bez kalorycznej panierki. Długo zastanawialiśmy się jaka jest tajemnica chrupiącej panierki kurczaków sprzedawanych w fast foodach i zawsze wychodziło na to, że do osiągnięcia takiego efektu trzeba jakichś kombinacji z podwójnym panierowaniem i smażeniem w głębokim tłuszczu. Fu! W końcu znaleźliśmy patent jak uniknąć(...)jednego i drugiego. Zamiast robić typowy fast food w tłustej panierce wystarczy użyć pokruszonych drobno orzechów migdałowych, dobrze doprawić udka pachnącymi przyprawami i tak zapanierowane, zamiast smażyć na patelni, wsadzić do piekarnika . Efekt jest doskonały. Pyszne, super chrupiące udka, bez tłuszczu, bez smażenia, bez tradycyjnej kalorycznej panierki , za to w smakowitej orzechowej otulinie. Doskonale sprawdzą się w towarzystwie pieczonych frytek
Niedzielny kucharzpiekarniku. W tym tygodniu wszystkim, którzy dbają o linię, ale czasem tęsknią za starym, dobrym KFC, polecamy patent na pieczone udka z kurczaka w chrupiącej (ale niekalorycznej) i zdrowej panierce z migdałów. To danie świetne na elegancki obiad, ale też idealne jako przekąska do piwa. Zasmakuje i dorosłym i dzieciom. Spokojnie może stawić czoła nawet chrupiącym kurczakom z fast foodów(...)odżywczych i prozdrowotnych, takich jak zapobieganie nadciśnieniu, cukrzycy i przeciwdziałanie tyciu . Tym razem pojawił się jako ważny składnik w dwóch daniach. To on był naszym super składnikiem w niedzielnej panierce do kurczaka. Dodał też smaku i charakteru piątkowej zupie brokułowej. A całe menu na tydzień – co zamiast fast food wygląda tak: Co zamiast fast food – menu na tydzień
Niedzielny kucharzpłaskie łyżeczki maggi 4 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka soli 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu 2 czubate łyżeczki papryki słodkiej 1 płaska łyżeczka papryki ostrej Składniki panierki: 2 jajka 140 ml mleka 150 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka papryki ostrej 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej Dodatkowo: 100 g mąki pszennej 1 czubata(...)nich 2 łyżki oleju, maggi i czosnek. Mieszamy. Dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą, ponownie mieszamy. Zamykamy w pojemniku i wstawiamy do lodówki na całą noc. Panierkę przygotowujemy przed samym smażeniem skrzydełek. W tym celu wszystkie składniki panierki miksujemy. Masa ma być płynna, ale gęsta. Panierkę wylewamy na skrzydełka. Nie wszystkie skrzydełka trzeba od razu obtoczyć w panierce
Smak mojego domu