panierka - 3500 przepisów (strona:12/234)

Wtorek: Polędwiczki w parmezanie 111

Panierka nie musi być nudna. Wystarczy dodatek parmezanu, żeby zwykły kotlet zmienić w coś wyjątkowego. Czas : 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcj i: 2 Płatki owsiane, płatki kukurydziane, wiórki kokosowe, mielone orzechy, starty drobno kalafior – różnych sposobów człowiek się ima, żeby zastąpić starą, dobrą bułkę tartą i w oryginalny sposób zapanierować kotlety. Rzeczywiście panierka z bułki bywa przyciężkawa(...)szczególnie jeśli wcześniej mięso zostało obtoczone w bułce a potem w jajku. Poza wszystkim nie jest to specjalnie zdrowy sposób przygotowywania jedzenia, no panierka jest sama w sobie kaloryczna, a smażenie tylko zwiększa ten efekt. Panierowanie w parmezanie Czego jednak jest coś piękniejszego niż soczysty kawałek kotleta zamknięty w przyjemnie chrupiącym pancerzyku z panierki? Naprawdę niewiele. Szczególnie jeśli nie jest

Niedzielny kucharz
Kurczak lepszy niż w KFC. Jak zrobić taką panierkę? PRZEPIS 1623

Charakterystyczna pomarszczona panierka, którą pokryte są kawałki kurczaka serwowanego w restauracjach KFC, ma fanów na całym świecie. Sieć założona przez generała Sandersa pilnie strzeże swoich receptur, jednak metody panierowania nie udało się utrzymać w tajemnicy. Mamy dla was sprawdzony przepis. I wcale nie ma w nim płatków kukurydzianych… W recepturze słynnej panierki nie ma żadnych wymyślnych składników. Wiele osób(...)łyżeczka soli, pieprz. 500 gramów piersi z kurczaka lub fileta z udek. Ciasto: dwa jajka, pół szklanki mleka, cztery kopiaste łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli. Panierka: dwie szklanki mąki pszennej, kopiasta łyżeczka papryki słodkiej, pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego, pół łyżeczki soli. Zrób tak: mięso pokrój w podłużne kawałki, wymieszaj ze składnikami marynaty i odstaw do lodówki

Kulinarna Polska
Kurczak panierowany po amerykańsku 253

przysmak z południa USA. Southamerican buttermilk chicken to rasowa klasyka kuchni amerykańskiej. Soczysty, delikatny, kruchy, chrupiący. Kurczak panierowany po amerykańsku jest tak soczysty i delikatny dzięki marynowaniu w maślance. Panierka jest pieczołowicie doprawiona i bardzo chrupiąca. KFC się chowa! Składniki: 0,5 l maślanki naturalnej 1,5 kg świeżego kurczaka pokrojonego na części, albo od razu udka/ pałki 1 łyżeczka(...)pieprzu 1 łyżeczka soli 0,25 łyżeczki tymianku 0,25 łyżeczki rozmarynu 0,25 łyżeczki szałwi 0,25 łyżeczki oregano 0,25-0,5 łyżeczki pieprzu cayenne do panierki: 1 szklanka mąki łyżeczka soli 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego 0,5 łyżeczki suszonej cebuli 0,5 łyżeczki suszonego czosnku olej

Pociąg Do Kuchni
Chrupiące ciasto piwne do kurczaka, lub ryby. 291

mięso, lub ryby są w naszym kraju bardzo popularne. W niektórych domach co niedziele obtacza się schab w jajku, bułce tarte, czy mące i smaży. My pokażemy troszkę inną panierkę, może nie do końca nadaje się do schabu, ale kawałki kurczaka, czy ryba wychodzą znakomicie. Do poszukiwań przepisu na chrupiącego kurczaka zachęciła nas podobnie jak w przypadku, smażonego makaronu(...)chińsku , wizyta w azjatyckim barze. W każdym tak zwanym „chińczyku” podają kurczaka, lub kaczkę w chrupiącej panierce. Przepis znaleźliśmy dość szybko, i jak to zwykle bywa tej najprostszy jest najlepszy. Przepis Składniki: 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia małe piwo ( 0,3 l) kurczak, lub ryba około 2 litrów oleju sól, pieprz Olej potrzebny nam jest

KasiaiKrzysiu.pl
Kurczak à la KFC 3232

jest taki sam, ale podobnie wygląda, jest bardzo smaczny i do tego przygotowany z naturalnych dodatków, może nie jest dietetyczny, gdyż smażony w dużej ilości tłuszczu, ma podwójną panierkę, ale zjedzenie go kilka razy w roku nam nie zaszkodzi. Kurczak à la KFC został specjalnie przygotowany na Sylwestra, gdyż doskonale smakuje na zimno z dipem Do przygotowania kurczaka można wykorzystać(...)pałki z kurczaka, kawałki piersi lub skrzydełak. Mięso przygotowane tym sposobem bardzo przypomina to podawane w sieci KFC, nie zawiera co prawda w panierce sekretnej mieszanki przygotowanej z dodatkiem 11 ziół jak w oryginale u Colonela Sandersa , ale ma równie wyjątkowy smak! Jest bardzo soczyste, z chrupiącą i pikantną panierką. Polecam, gwarantuję Wam, że mój przepis na Kurczaka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pstrąg z orzechami 87

opakowania, umyj pod bieżącą wodą i osusz za pomocą ręcznika papierowego. Pokrój na 3-4 mniejsze kawałki, łatwiej będzie go panierować i przygotować. Rybę dopraw solą i pieprzem. Przygotuj panierkę. Do misy blendera włóż włoskie orzechy łuskane, 1 ząbek czosnku, ser cheddar, listki świeżego rozmarynu oderwane od zdrewniałej gałązki. Za pomocą funkcji pulse lub poprzez włączanie i wyłączanie blendera rozdrobnij(...)bardzo drobne a miały wielkość zbliżoną do ziarenek pieprzu. W miseczce rozkłóć jajko. Na patelnię wlej olej i rozgrzej ją dość mocno zanim włożysz rybę. W tym czasie przygotuj panierkę od strony skóry pstrąga. Zanurz rybę w jajku a następnie w panierce orzechowej. To najtrudniejsza część pracy, trzeba robić wszystko delikatnie aby panierka miała odpowiednią grubość i orzechy się trzymały

nietylkopasta.pl
Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze 111

kurczak w pomarańczowej glazurze nazywa się Orange chicken . Przepisów jak go zrobić znajdziecie dziesiątki. My sprawdziliśmy kilka i ostatecznie wybraliśmy przepis z serwisu Seriouseats.com , modyfikując go trochę. W składzie panierki jest wódka, którą możecie pominąć, aczkolwiek alkohiol bardzo ładnie zmiękcza mięso. Jest też wino wytrawne (w oryginale chińskie wino ryżowe), którego też nie musicie dodawać jeśli nie macie wina(...)domu. Panierka będzie też dobra bez obydwu alkoholi. W chrupiącym kurczaku w pomarańczach świetny jest sposób robienia panierki na bazie mąki ziemniaczanej. Niektórzy dodają też mąki pszennej, ale niepotrzebnie. Mąka ziemniaczana nadaje kurczakowi wspaniałej chrupkości, ponieważ podczas smażenia zmienia się w cieniutkiego, chrupiącego czipsa. Polecamy Waszej uwadze ten sposób panierowania, bo jest naprawdę znakomity. Jeśli lubicie dania chińskie zajrzyjcie

Niedzielny kucharz
Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze 100

kurczak w pomarańczowej glazurze nazywa się Orange chicken . Przepisów jak go zrobić znajdziecie dziesiątki. My sprawdziliśmy kilka i ostatecznie wybraliśmy przepis z serwisu Seriouseats.com , modyfikując go trochę. W składzie panierki jest wódka, którą możecie pominąć, aczkolwiek alkohiol bardzo ładnie zmiękcza mięso. Jest też wino wytrawne (w oryginale chińskie wino ryżowe), którego też nie musicie dodawać jeśli nie macie wina(...)domu. Panierka będzie też dobra bez obydwu alkoholi. W chrupiącym kurczaku w pomarańczach świetny jest sposób robienia panierki na bazie mąki ziemniaczanej. Niektórzy dodają też mąki pszennej, ale niepotrzebnie. Mąka ziemniaczana nadaje kurczakowi wspaniałej chrupkości, ponieważ podczas smażenia zmienia się w cieniutkiego, chrupiącego czipsa. Polecamy Waszej uwadze ten sposób panierowania, bo jest naprawdę znakomity. Jeśli lubicie dania chińskie zajrzyjcie

Niedzielny kucharz
Łosoś w panierce ziołowej, sos kaparowy, pure z ziemniaków i salsa z kalarepki i cukinii 91

prawie tak samo, jak wtedy, kiedy w mojej lodówce jest niemal pustka a ja gotuję najlepsze dania. Coś w tym jest. A najwięcej jest w tym pysznym łososiu z panierką ziołową, który został podany z kremowym pure, z salsą z kalarepki i cukinii i sosem z kaparów.  Składniki (na 2 porcje): Łosoś i panierka: 2 średniej wielkości filety(...)redukuję sos. Dodaję śmietanę i gotuję sos do zgęstnienia. Na koniec doprawiam solą i pieprzem wg potrzeb. Łososia doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. W misce przygotowuję panierkę: bułkę tartą mieszam z solą i posiekanym koprem. Jedną stronę wyfiletowanej ryby obsypuję panierką i smażę na rozgrzanej patelni na oleju, do uzyskania złocistego koloru. Po usmażeniu jednej strony ryby

Mango Papaja
Sznycel z kurczaka w alternatywnej panierce 112

Kurczak ! Zapraszam na kolejny przepis na kurczaka , sznycel z kurczaka w panierce z nasion i natki pietruszki. Zazwyczaj wszyscy panierują sznycle w tartej bułce. Ja nie jestem wyjątkiem ale coraz częściej używam alternatywnych panierek. Jeśli już mam zamiar użyć tartej bułki to wolę ją zrobić sama. Ostatnio kupiłam przyprawę do kurczak (myślałam, że to przyprawa), okazało się jednak(...)talerzu tym lepiej! Sznycel z kurczaka Składniki: 4 porcje 2 duże filety z piersi kurczaka, około 500 g czarny pieprz i sól do smaku 50 g masła do smażenia Panierka orzechowa 50 g pestek dyni 30 g łuskanych nasion konopi 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki nasion słonecznika 1 łyżeczka suszonych chili płatków 3 łyżki mąki 2 jajka Groszkowe

codojedzenia
Kotlet schabowy w panierce sezamowej 168

Kotlety schabowe panierowane w bułce tartej to klasyka, która zawsze będzie na czasie. Jednakże ja lubię trochę urozmaicenia... Ostatnio w mojej kuchni pojawiły się rewelacyjne panierki, które z pewnością pozostaną na dłużej! Mieszanki te są zdrowe, idealnie skomponowane i nadają się do panierowania dosłownie wszystkiego. Zresztą AlePanierka oferuje wiele ich wariantów smakowych. W tym przepisie użyłam panierki sezamowej(...)robię deser z kaszy jaglanej, ciasto z fasoli, a tym bardziej kotleta panieruję w otrębach i siemieniu lnianym. Zjadł.. dwa..., czyli mam zielone światło i dowód, że panierki są bardzo smaczne! Koniecznie sami spróbujcie. Szczerze polecam!  5 plastrów schabu papryka słodka czosnek granulowany sól, pieprz Panierka: 1 jajko mąka pszenna panierka sezamowa Ponadto: olej do smażenia  Schab

Di gotuje
Chrupiące fit frytki z fasolki szparagowej 178

najdzie Cię ochota na frytki spróbuj koniecznie zastąpić ziemniaki zdrowszą i mniej kaloryczną fasolką szparagową. Przepis na "frytki", o który prosiliście na moim instagramie :) Czego możesz użyć jako panierki zmielonych płatków owsianych pokruszonych płatków kukurydzianych sezamu domowej bułki tartej  panierki "panko" Będziesz potrzebować dwie duże porcje podawać z sosem jogurtowym fasolka szparagowa - 400 g jajko - 1 szt parmezan(...)sól - wg uznania Etap I - Fasolka Fasolkę umyj i poodcinaj końcówki z ogonkami. Gotuj ok 15 minut w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedź. Etap II - Panierka W zależności od wyboru panierki: zmiel płatki owsiane, płatki kukurydziane albo po prostu użyj bułki tartej lub panierki panko, dodaj starty parmezan i dokładnie wymieszaj. Etap III  Rozbełtaj jajko i zanurz

Wylizany Rondel
Chrupiące fit frytki z fasolki szparagowej 291

najdzie Cię ochota na frytki spróbuj koniecznie zastąpić ziemniaki zdrowszą i mniej kaloryczną fasolką szparagową. Przepis na "frytki", o który prosiliście na moim instagramie :) Czego możesz użyć jako panierki zmielonych płatków owsianych pokruszonych płatków kukurydzianych sezamu domowej bułki tartej  panierki "panko" Będziesz potrzebować dwie duże porcje podawać z sosem jogurtowym fasolka szparagowa - 400 g jajko - 1 szt parmezan(...)sól - wg uznania Etap I - Fasolka Fasolkę umyj i poodcinaj końcówki z ogonkami. Gotuj ok 15 minut w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedź. Etap II - Panierka W zależności od wyboru panierki: zmiel płatki owsiane, płatki kukurydziane albo po prostu użyj bułki tartej lub panierki panko, dodaj starty parmezan i dokładnie wymieszaj. Etap III  Rozbełtaj jajko i zanurz

Wylizany Rondel
Kotlety z mortadeli w panierce z cebulki prażonej 188

pomysł na obiad i to taki z lekka kryzysowy. Wątpliwe są też wartości odżywcze takiego posiłku, bo mortadela do wędlin wysokiej jakości raczej nie należy. Do tego spijająca tłuszcz panierka i lekkiego dla żółądka posiłku raczej z tego nie będzie.  Ale co tam! Raz się żyje! Sentymentom też czasami należy ulec i do smaków dzieciństwa powrócić. Prezentuje więc dziś(...)szybki obiad kotlety mortadelowe w panierce z cebulką prażoną oraz słodką papryką w proszku . Te ostatnie to mój nowy dodatek, bo za młodu gdy je jadałam, to tylko bułka tarta występowała w tej roli. Z racji niedużej pracochłonności całego obiadu, dodaję przepis do cotygodniowej akcji Błyskawiczny Piątek - 14 lipca 2017r . Jej podsumowanie można znaleźć na blogu: c.d.n. Składniki

Grunt to przepis!
Kurczak w chrupiącej maślankowej panierce 177

Idealny, szybki obiad – kurczak w chrupiącej maślankowej panierce. Do tak przygotowanego kurczaka wystarczy dodać ulubioną surówkę, np. z czerwonej kapusty lub marchewki , do tego ziemniaczki lub frytki, a nawet zwykłe pieczywo i pyszne danie mamy gotowe. Polecam Składniki: 5 ugotowanych kawałków kurczaka – u mnie z rosołu * 4 łyżki mąki kukurydzianej (u mnie od Pro-BIO ) 4 łyżki mąki(...)mąkę pszenną (po 4 łyżki). Następnie dodajemy pokruszone płatki kukurydziane, sól, pieprz, przyprawę do kurczaka i wbijamy całe jajko. Wstępnie mieszamy. Na koniec dolewamy powoli maślankę, mieszając naszą panierkę. Panierka powinna być jednolita, ale dość gęsta. W płaskim talerzu mieszamy 2 łyżki mąki pszennej i mąki kukurydzianej. Kawałki kurczaka maczamy w gęstej panierce (dokładnie). A następnie obtaczamy w mieszance mąk

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania