Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze

Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze

Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze

Chrupiący kurczak wspaniale pachnie o smakuje pomarańczą, bo w ostatniej fazie smażenia chwilę dusi się w aromatycznej, słodkiej glazurze na bazie soku pomarańczowego. Czas : 30 Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 Chrupiący kurczak w sosie pomarańczowym nie jest daniem chińskim, choć na sposób chiński jest podawany. Danie pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, gdzie zaliczany jest do grupy kanonicznych potraw kuchni amerykańskiej, ale inspirowane jest kuchnią chińską, gdzie sposób smażenia różnych mięs, w tym ry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, mięso, ciasto, tarta, ryby, imbir, ryż, pierś, ryba, piersi, sushi, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, filet z kurczaka, ryż z warzywami, kurczak po chińsku, szybkie ciasto, kurczak z warzywami, kurczak z ryżem, potrawy z kurczaka, ryba w occie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.