Niedziela: Kurczak milanese z dymną nutą

Niedziela: Kurczak milanese z dymną nutą

Niedziela: Kurczak milanese z dymną nutą

Kurczak milanese – ten przepis jest dowodem na to, że proste panierowane kotlety z kurczaka mogą zamienić się w wykwintne danie. Trzeba tylko wyjść poza schemat. Czas: 30 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2-3 Kurczak milanese czyli po mediolańsku Kurczak milanese to nic innego, jak panierowane kotlety z kurczaka. Możliwe wiec, że od dawna robicie kurczaka po mediolańsku nawet o tym nie wiedząc Nasza propozycja to lekko przekręcony przepis na panierowane filety. Do panierki dodaliśmy wędzonej papry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, tarta, polędwiczki, polędwiczka, mięso, kotlety, kotlet, bułki, kurczak z papryką , kurczak wędzony , dania z kurczakiem, tarta na słodko, kurczak w marynacie, filet z kurczaka, uda z kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.