panierka - 3500 przepisów (strona:40/234)

Kotlet devolay 922

tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż do zrumienienia. Ważne: Pierś kurczaka – po umyciu musi być dobrze osuszona, np. za pomocą ręcznika papierowego. Dzięki temu panierka nie rozmięknie nadmiernie. Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Powinno mieć grubość około 1 cm, ale na brzegach być nieco cieńsze, co ułatwi zawijanie. Następnie doprawiamy solą i pieprzem Wnętrze kotleta wypełniamy(...)mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. To powinno zapobiec rozwijaniu się kotleta i wyciekaniu masła w trakcie smażenia. Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Jeśli wrzucicie je za wcześnie, panierka nadmiernie nasiąknie tłuszczem. Zbyt gorący tłuszcz będzie przypalał mięso, trzeba trochę wyczuć ten moment. Smacznego:) Artykuł Kotlet devolay pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Top 12 przekąsek na Sylwestra 152

jest szybka i prosta do przygotowania. Wystarczy, że klikniecie na zdjęcie lub nazwę wybranej przekąski, aby przejść do całego przepisu. 1. Pieczone nuggetsy , czyli kawałki piersi kurczaka obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Całość upieczona w piekarniku. Nuggetsy są proste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakują podane z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym. 2. Rolada serowa nadziana piersią z kurczaka(...)choć są kaloryczne ;)). 9. Tortilla nafaszerowana pomidorami, ogórkami kiszonymi, sałatą oraz piersią kurczaka usmażoną w cieście naleśnikowym. Naprawdę połączenie mięsa i ciasta naleśnikowego jest naprawdę pyszne. W złudzeniu przypomina panierkę z KFC. Radzę każdy placek przeciąć na 2 części, ponieważ dzięki temu powstaną zgrabne tortille.  10. Parówki faszerowane żółtym serem i pieczarkami "ukryte" w cieście drożdżowym udekorowanym ziarnami sezamu

Ugotować
Kotlety schabowe w śmietanie 79

tutaj tym osobom, które motywowały mnie do bezustannego śmiechu i odganiały zły humor. Gadu gadu a schabowy stygnie. Moja córka troszkę mnie natchnęła, bo chciała schabowego owszem, ale bez panierki…. Ok. Jak Pani sobie życzy. Podumałam troszkę, poskrobałam się w głowę i zaczęłam stekować kotlety ….. Składniki: * 4 porcje schabu * cebula * odrobina oleju * sól, pieprz czarny i ziołowy(...)odstawiłam na chwilkę by wszystko się przegryzło. Podawałam (a jakże!) z ziemniakami i ogórkiem konserwowym. Polecam takie wydanie schabowego. Bardzo smaczna odmiana i dużo lżejsza niż tradycyjna wersja w panierce. Smacznego! Lidka Artykuł Kotlety schabowe w śmietanie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
KOTLETY MIELONE W WAFLU 170

suche wafle tortowe 0.5 kg mielonego mięsa 2 cebule sól  pieprz 2-3 ząbki czosnku papryka słodka i ostra majeranek 1 jajko do mięsa 3 jajka do panierki 200g pieczarek bułka tarta do panierki olej do smażenia dodatkowo do masy mięsnej zielenina: natka lub koperek Wykonanie: Mięso mielone wyrabiamy tak samo jak na tradycyjne, klasyczne kotlety mielone. Doprawiamy

Walijskie Pichcenie
Sznycle po wiedeńsku 311

Sznycle po wiedeńsku Cieniutkie oraz kruche kotlety w chrupiącej i pulchnej panierce z bułki tartej. Oryginalne sznycle wiedeńskie przygotowuje się z cielęciny i smaży na głębokim tłuszczu z roztopionego masła klarowanego, a pod koniec smażenia przykrywa się patelnię, aby panierka „pofalowała się”. W lekko podrabianej wersji tych pysznych kotletów można użyć cieniutko rozbitego schabu lub szynki i smażyć

Blog z Apetytem
ciągnące się puree z serem i chrupiącą kiełbasą na ostro 89

wyglądać jak kiełbasa? Składniki: puree (ok 800g): 500g ugotowanych ziemniaków (bez skórki) 200g startej mozarelli 200ml mleka sól pieprz chrupiąca kiełbasa: 1 Kiełbasa Morlińska z piersi kurczaka 3 łyżki panierki panko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju dodatki: ostry sos (np mój Hot sauce mango habanero ) posiekana świeża kolendra limonka kiełbasę pokrój w drobną kostkę i posiekaj niedokładnie(...)kiełbasy były małe, ale nie jednakowe na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na nim posiekaną kiełbasę aż będzie rumiana dodaj panko i smaż jeszcze 1-2 minuty, żeby panierka zrobiła się chrupiąca (w pierwszym momencie wsiąknie w nią tłuszcz, przez co nieco zmięknie) dodaj słodką paprykę w proszku, wymieszaj dokładnie i przełóż na talerz w garnku rozgnieć na puree

SandraFrej.com
Krokiety z mięsem po rosole 188

podsmażone wcześniej cebule (posiekane i podsmażone na oleju) . Farsz dopraw przyprawami – smak powinien być bardzo wyrazisty. Nakładaj na każdy naleśnik i zawijaj w krokiety. Możesz je obsmażyć bez panierki lub w panierce z jajka i bułki tartej.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem – S paghetti bolognese – Leczo z patisonem – Ryba pieczona

Kulinarny S.O.S.
Krokiety z mięsem po rosole 188

podsmażone wcześniej cebule (posiekane i podsmażone na oleju) . Farsz dopraw przyprawami – smak powinien być bardzo wyrazisty. Nakładaj na każdy naleśnik i zawijaj w krokiety. Możesz je obsmażyć bez panierki lub w panierce z jajka i bułki tartej.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem – S paghetti bolognese – Leczo z patisonem – Ryba pieczona

Kulinarne S.O.S.
Roladki z niespodzianką 103

Kilka listków kapusty włoskiej ·        1 papryka czerwona ·        Mozzarella ·        Mąka pszenna do panierki ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 93

głównie Głodomerii, czyli biednej Galicji, wyjechało za ocean. To wtedy w restauracjach nowojorskich pojawił się kurczak po francusku. Prawdopodobnie był to wynalazek Włochów, bo sposób przygotowania filetów, w mącznej panierce, ma włoskiej korzenie. Kurczak nazywany był też z włoska „francese”, co było zwykłym chwytem marketingowym, gdyż Francja kojarzyła się wtedy (i dzisiaj też) z elegancją i smakiem, co miało nadać(...)potrawie prestiżu. Dzisiaj chicken francaise, tak jak spaghetti z pulpecikami, jest klasycznym daniem kuchni włosko—amerykańskiej. Odwrotna panierka Bardzo ciekawy jest sposób panierowania filetów: najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym

Niedzielny kucharz
Filet z kurczaka w klasycznej panierce 153

Filet z kurczaka panierce czyli klasyka w kuchni. I coś w tym chyba jest, że klasyka smakuje najlepiej. Składniki: 2 filety z kurczaka 3 jajka szklanka bułki tartej szklanka mąki pszennej olej lub masło do smażenia przyprawy: sól, pieprz, papryka Przepis: Filety pokroić na mniejsze kawałki, Delikatnie roztłuc lub zmiękczyć nakłuwaczem do mięsa, Mięso przyprawić solą, pieprzem i papryką, Jajka(...)złoto, z obu stron, Polecam smażyć na maśle klarowanym lub maśle z dodatkiem oleju. (Kotlety smakują dużo lepiej) Podawać z ziemniaczkami i buraczkami. Artykuł Filet z kurczaka w klasycznej panierce pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Schabowe Puerto Rico 111

święta lub niedzielny obiad a może zaskoczymy nimi gości. Składniki: ·        1 kg schabu ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Kebabowe kotlety drobiowe 2141

uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Rozbite mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na minimum jedną godziną (można także włożyć do lodówki nawet na całą noc) *** *** Po tym czasie przygotowujemy panierkę: bułkę tartą mieszamy z posiekaną pietruszką oraz opcjonalnie z sezamem *** *** Kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w panierce *** *** Kotleciki smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania