panierka - 3500 przepisów (strona:40/234)

Czechy - Kalafior w cieście piwnym (Smažený květák v pivním těstíčku) 131

Ciasto piwne jest dość popularne w kuchni czeskiej i często używane jako panierka. Jedną z wegetariańskich opcji w czasie podróży do Czech (a szczególnie w okolice Ołomuńca) są smażone olomouckie twarożki w cieście piwnym. Byliśmy, nie próbowaliśmy, bo okrutnie śmierdzą. Ale zdecydowanie żałujemy (no cóż, będzie dobry powód do tego, żeby do Ołomuńca jeszcze wrócić). My dzisiaj proponujemy květáka, czyli(...)gotujemy przez kilka minut, aż będzie prawie miękki. Ważne jest, żeby go jednakże nie rozgotować. 2) Odcedzamy, odkładamy na bok i czekamy aż wystygnie.  3) W międzyczasie przygotowujemy panierkę. Do jednej miseczki wsypujemy mąkę pszenną, do drugiej przesiewamy mąkę z ciecierzycy. Do mąki z ciecierzycy wlewamy wolnym strumieniem piwo i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy, mieszamy.  4) Na patelni

Roślinożerni urlopowicze
Z serii zrób to sam: Tortilla z kurczakiem i warzywami 73

curry, a następnie usmaż na złoty kolor. Przed smażeniem możesz oprószyć zamarynowane mięso mąką.  Można przygotować również wersję light - grillowaną pierś z ziołami lub na grubo - w chrupiącej panierce smażone na głębokim tłuszczu. Oczywiście nie obyło by się bez sosu. Ja uwielbiam czosnkowy, ale zdaję sobie sprawę, że nie każdy toleruje czosnek - wtedy polecam zrobić wersję ziołową :) Sos czosnkowy(...)można przechowywać w lodówce około tygodnia :) Wszyscy na pokładzie! Można składać tortille! Tortilla z kurczakiem i warzywami Składniki: Tortilla kukurydziana Sos czosnkowy Kurczak usmażony na złoto, w panierce lub zgrillowany Ulubione warzywa - sałata, papryka, ogórek, pomidor, kiełki, natka pietruszki, oliwki, cebula czerwona, seler naciowy - pełna dowolność :) Wrapy z kurczakiem, świeżymi warzywami i jogurtowym sosem - sposób przygotowania: Na rozłożonym placku rozsmaruj

Gary Bez dna
Kotlet devolay 915

tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż do zrumienienia. Ważne: Pierś kurczaka – po umyciu musi być dobrze osuszona, np. za pomocą ręcznika papierowego. Dzięki temu panierka nie rozmięknie nadmiernie. Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Powinno mieć grubość około 1 cm, ale na brzegach być nieco cieńsze, co ułatwi zawijanie. Następnie doprawiamy solą i pieprzem Wnętrze kotleta wypełniamy(...)mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. To powinno zapobiec rozwijaniu się kotleta i wyciekaniu masła w trakcie smażenia. Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Jeśli wrzucicie je za wcześnie, panierka nadmiernie nasiąknie tłuszczem. Zbyt gorący tłuszcz będzie przypalał mięso, trzeba trochę wyczuć ten moment. Smacznego:) Artykuł Kotlet devolay pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Top 12 przekąsek na Sylwestra 149

jest szybka i prosta do przygotowania. Wystarczy, że klikniecie na zdjęcie lub nazwę wybranej przekąski, aby przejść do całego przepisu. 1. Pieczone nuggetsy , czyli kawałki piersi kurczaka obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Całość upieczona w piekarniku. Nuggetsy są proste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakują podane z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym. 2. Rolada serowa nadziana piersią z kurczaka(...)choć są kaloryczne ;)). 9. Tortilla nafaszerowana pomidorami, ogórkami kiszonymi, sałatą oraz piersią kurczaka usmażoną w cieście naleśnikowym. Naprawdę połączenie mięsa i ciasta naleśnikowego jest naprawdę pyszne. W złudzeniu przypomina panierkę z KFC. Radzę każdy placek przeciąć na 2 części, ponieważ dzięki temu powstaną zgrabne tortille.  10. Parówki faszerowane żółtym serem i pieczarkami "ukryte" w cieście drożdżowym udekorowanym ziarnami sezamu

Ugotować
Kotlety schabowe w śmietanie 75

tutaj tym osobom, które motywowały mnie do bezustannego śmiechu i odganiały zły humor. Gadu gadu a schabowy stygnie. Moja córka troszkę mnie natchnęła, bo chciała schabowego owszem, ale bez panierki…. Ok. Jak Pani sobie życzy. Podumałam troszkę, poskrobałam się w głowę i zaczęłam stekować kotlety ….. Składniki: * 4 porcje schabu * cebula * odrobina oleju * sól, pieprz czarny i ziołowy(...)odstawiłam na chwilkę by wszystko się przegryzło. Podawałam (a jakże!) z ziemniakami i ogórkiem konserwowym. Polecam takie wydanie schabowego. Bardzo smaczna odmiana i dużo lżejsza niż tradycyjna wersja w panierce. Smacznego! Lidka Artykuł Kotlety schabowe w śmietanie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
KOTLETY MIELONE W WAFLU 163

suche wafle tortowe 0.5 kg mielonego mięsa 2 cebule sól  pieprz 2-3 ząbki czosnku papryka słodka i ostra majeranek 1 jajko do mięsa 3 jajka do panierki 200g pieczarek bułka tarta do panierki olej do smażenia dodatkowo do masy mięsnej zielenina: natka lub koperek Wykonanie: Mięso mielone wyrabiamy tak samo jak na tradycyjne, klasyczne kotlety mielone. Doprawiamy

Walijskie Pichcenie
Sznycle po wiedeńsku 305

Sznycle po wiedeńsku Cieniutkie oraz kruche kotlety w chrupiącej i pulchnej panierce z bułki tartej. Oryginalne sznycle wiedeńskie przygotowuje się z cielęciny i smaży na głębokim tłuszczu z roztopionego masła klarowanego, a pod koniec smażenia przykrywa się patelnię, aby panierka „pofalowała się”. W lekko podrabianej wersji tych pysznych kotletów można użyć cieniutko rozbitego schabu lub szynki i smażyć

Blog z Apetytem
ciągnące się puree z serem i chrupiącą kiełbasą na ostro 81

wyglądać jak kiełbasa? Składniki: puree (ok 800g): 500g ugotowanych ziemniaków (bez skórki) 200g startej mozarelli 200ml mleka sól pieprz chrupiąca kiełbasa: 1 Kiełbasa Morlińska z piersi kurczaka 3 łyżki panierki panko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju dodatki: ostry sos (np mój Hot sauce mango habanero ) posiekana świeża kolendra limonka kiełbasę pokrój w drobną kostkę i posiekaj niedokładnie(...)kiełbasy były małe, ale nie jednakowe na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na nim posiekaną kiełbasę aż będzie rumiana dodaj panko i smaż jeszcze 1-2 minuty, żeby panierka zrobiła się chrupiąca (w pierwszym momencie wsiąknie w nią tłuszcz, przez co nieco zmięknie) dodaj słodką paprykę w proszku, wymieszaj dokładnie i przełóż na talerz w garnku rozgnieć na puree

SandraFrej.com
Krokiety z mięsem po rosole 182

podsmażone wcześniej cebule (posiekane i podsmażone na oleju) . Farsz dopraw przyprawami – smak powinien być bardzo wyrazisty. Nakładaj na każdy naleśnik i zawijaj w krokiety. Możesz je obsmażyć bez panierki lub w panierce z jajka i bułki tartej.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem – S paghetti bolognese – Leczo z patisonem – Ryba pieczona

Kulinarny S.O.S.
Krokiety z mięsem po rosole 182

podsmażone wcześniej cebule (posiekane i podsmażone na oleju) . Farsz dopraw przyprawami – smak powinien być bardzo wyrazisty. Nakładaj na każdy naleśnik i zawijaj w krokiety. Możesz je obsmażyć bez panierki lub w panierce z jajka i bułki tartej.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem – S paghetti bolognese – Leczo z patisonem – Ryba pieczona

Kulinarne S.O.S.
Roladki z niespodzianką 97

Kilka listków kapusty włoskiej ·        1 papryka czerwona ·        Mozzarella ·        Mąka pszenna do panierki ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 88

głównie Głodomerii, czyli biednej Galicji, wyjechało za ocean. To wtedy w restauracjach nowojorskich pojawił się kurczak po francusku. Prawdopodobnie był to wynalazek Włochów, bo sposób przygotowania filetów, w mącznej panierce, ma włoskiej korzenie. Kurczak nazywany był też z włoska „francese”, co było zwykłym chwytem marketingowym, gdyż Francja kojarzyła się wtedy (i dzisiaj też) z elegancją i smakiem, co miało nadać(...)potrawie prestiżu. Dzisiaj chicken francaise, tak jak spaghetti z pulpecikami, jest klasycznym daniem kuchni włosko—amerykańskiej. Odwrotna panierka Bardzo ciekawy jest sposób panierowania filetów: najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym

Niedzielny kucharz
Filet z kurczaka w klasycznej panierce 144

Filet z kurczaka panierce czyli klasyka w kuchni. I coś w tym chyba jest, że klasyka smakuje najlepiej. Składniki: 2 filety z kurczaka 3 jajka szklanka bułki tartej szklanka mąki pszennej olej lub masło do smażenia przyprawy: sól, pieprz, papryka Przepis: Filety pokroić na mniejsze kawałki, Delikatnie roztłuc lub zmiękczyć nakłuwaczem do mięsa, Mięso przyprawić solą, pieprzem i papryką, Jajka(...)złoto, z obu stron, Polecam smażyć na maśle klarowanym lub maśle z dodatkiem oleju. (Kotlety smakują dużo lepiej) Podawać z ziemniaczkami i buraczkami. Artykuł Filet z kurczaka w klasycznej panierce pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox

Proponowane wyszukiwania