panierka - 3500 przepisów (strona:34/234)

Najlepszy klasyczny kotlet schabowy z kością 336

potrzebuje żadnej vegety, czosnku granulowanego czy świeżego i żadnych innych przypraw . Sól i pieprz, najprościej – najlepiej. Smak mięsa podkreślamy, nie zagłuszamy go dodatkami.   W dwóch głębokich talerzach szykujemy panierkę. W jednym rozmącamy dokładnie całe jajko z dwoma łyżkami zimnej wody, żeby dodatkowo je upłynnić i napowietrzyć. Do drugiego talerza wsypujemy drobną, dobrą tartą bułkę. Kotletów nie maczam w mące(...)jest to potrzebne, a tylko zwiększa ilość panierki na kotlecie. Ze świeżego, dobrze umoczonego w jajku i prawidłowo usmażonego kotleta panierka nigdy nie odpadnie i nie zacznie odchodzić.   Rozgrzewamy na dużej patelni, takiej która zmieści wszystkie kotlety na raz, warstwę oleju rzepakowego – około 2-3mm, więcej nie potrzeba, a za mała ilość sprawi że się przypalą. Kotlety zawsze

Karo in the Kitchen
Chrupiące paluszki z kurczaka w towarzystwie świeżego szpinaku i pakiecików z cukinii! 166

płatkach kukurydzianych. Chciałam wtedy wyczarować coś dobrego, niebanalnego i zachwycić osobę, której zaserwowałam to danie. Od tamtej pory udało się nam we dwójkę wymyślić kilka wariacji na temat panierki do mini kotlecików z kurczaka. Dzisiaj, oprócz drobiowych paluszków, polecam Wam również wyśmienitą sałatkę, która sprawdza się świetnie w każdej mięsnej kompozycji. Ponadto może być samoistnym, genialnym daniem głównym. Ma niesamowity(...)solimy, pieprzymy i smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawione plastry smażymy na patelni. Następnie na usmażoną cukinię nakładamy fetę i całość zwijamy w pakieciki. Paluszki z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych. Składniki na 4 porcje: 1 duża pierś z kurczaka 250g płatków kukurydzianych 2 jajka curry tymianek sól pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki

Kuchnia Pani Wiosny
Kotlety schabowe 137

przepis to gwarancja udanego obiadu. Tradycyjne kotlety ze schabu karkowego smażone w panierce. Składniki: pół kilograma schabu karkowego wieprzowego olej do smażenia panierka: 3 surowe jajka, mąka, bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, kurkuma Z pół kilograma schabu wychodzi ok 8 kotletów. Umyte mięso kroimy i każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem. Jeśli kotlety mają mieć chrupiąca skórkę odpowiednio je panierujemy: każdy kotlet(...)posypujemy szczyptą soli i pieprzu, obtaczamy w mące, następnie w rozmieszanym surowym jajku i w tartej bułce. Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Do panierki możemy użyć dowolnej mąki, warto też dosypać ulubionych przypraw jak kurkuma czy majeranek. Najważniejsze aby olej przed włożeniem mięsa porządnie rozgrzać a w trakcie smażenia płomień można delikatnie zmniejszyć by kotlety się

prawdziwe jedzenie
Domowy Chikker jak z McDonald's 1886

Domowy Chikker stworzony na wzór jednej z nowszych kanapek z oferty restauracji McDonald's. Wyśmienite paluszki z filetów z piersi kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce z charakterystycznym w smaku sosem miodowo-musztardowym, dodatkiem sałaty lodowej i przepysznej, lekko podpieczonej bułeczki to skład kanapki która zasmakuje niejednemu wielbicielowi fast foodów. Domowy Chikker to gwarancja, że wiemy co jemy, burger jest przepyszny(...)łyżeczki soli jajko   odrobina mleka ok. 3 nieduże piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy dodać przyprawę do kurczaka) panierka: 75 g płatków kukurydzianych 6 łyżek bułki tartej 1,5 łyżki mąki pszennej 2 jajka ok. 4 łyżki mleka ok. pół szklanki mąki sałata lodowa olej do smażenia Sos Miodowo-Musztardowy: łyżka

Słodka Strona
Kanie nadziane żółtym serem i kanie prawie jak schabowy (w panierce z tymiankiem) 172

pysznych grzybów. Zapraszam :) Kanie nadziane żółtym serem: Składniki: parzysta ilość kań, po 5 - 7 dag startego żółtego sera na parę kań (w zależności od wielkości kapeluszy), sól, pieprz Na panierkę: jajka, bułka tarta, kilka kropel magii, olej do smażenia Sposób przygotowania: Kapelusze grzybów oczyścić i opłukać. Oprószyć pieprzem i solą z obu stron. Przygotować jajka na panierkę - roztrzepać(...)stronę z blaszkami), przykładamy do niej drugą. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy gorące. Kanie prawie jak schabowy (w panierce z tymiankiem): Na pomysł dodania suszonego tymianku wpadła moja córka. Okazało się, że to naprawdę bardzo smaczne połączenie. Właściwie to żaden przepis, tylko sposób na urozmaicenie, nadanie niepowtarzalnego smaku i aromatu kaniom

Nie tylko w kuchni
Chrupiący kurczak w aromatycznej panierce z pastą misą i imbirem 152

znajdziemy u niej coś na co mamy ochotę! Zawsze poratuje, zawsze zainspiruje! Donna Hay jest naszą ulubienicą! Przepis pochodzi z jej magazynu. Przepis zmieniliśmy - dopasowaliśmy do nas i zmieniliśmy panierkę - koniecznie spróbujcie! Pycha! Kurczak jest świetny! Mięso w marynacie zmienia konsystencję i jest niesamowicie delikatne, świetne ciasto, dobrze doprawione. Bardzo aromatyczne! Składniki: (dla 3 osób) ok. 400 g piersi kurczaka(...)wino do gotowania Shaoxing. Następnie przełóż kurczaka do miseczki z marynatą i wymieszaj, włóż miseczkę do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie w miseczce wymieszaj składniki panierki mąkę pszenną, mąkę ryżową i proszek do pieczenia. Po 30 minutach wyciągnij miskę z lodówki i pozostaw za zewnątrz, aby kurczak uzyskał temperaturę pokojową. Kawałki kurczaka obtocz w panierce i smaż

Plate of Joy
Ser z szynką w panierce 111

szynką w panierce przepyszny obiad a nawet świetna przekąska na przyjęcia i imprezy. Roztopiony ser wspaniale ciągnie się po każdym ugryzieniu. Do dania głównego dodajemy smaczne i aromatyczne ziemniaczki smażone z przyprawami oraz surówką z ogórków. Składniki: twardy żółty ser ( np. edamski, gouda ) lub krążki sera z białą pleśnią ( np. camembert ) plastry szynki jajko bułka tarta sól pieprz olej Przygotowanie(...)spiąć szpilkami do zrazów. Jajko roztrzepać i połączyć z przyprawami. Ser obtoczyć kolejno w mące, jajku, bułce tartej i kolejne dwa razy już tylko w jajku i bułce tartej. Panierka musi być gruba żeby ser nam nie wypłynął. Ser smażyć na rozgrzanym oleju, na małym ogniu do czasu, aż panierka będzie miała złoty kolor. Smacznego. Podoba Ci się ten przepis

Smaczne Potrawy
Orzeszku... rybka! 110

ręcznikiem papierowym, solimy i odkładamy. Orzechy kroimy na drobne kawałeczki, a jeśli mamy maszynkę do siekania - to jeszcze lepiej. To samo czynimy z daktylami i żurawiną. To będzie nasza panierka do ryby. Kaszę jaglaną gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu, a mrożonkę warzywną wrzucamy na patelkę, dosypujemy trochę papryki i doprowadzamy do miękkości pod przykryciem. Ugotowaną kaszę łączymy z warzywami(...)rybkę obtaczamy w orzeszkowej panierce i smażymy 3-5 minut, pamiętając by kłaść ją na gorącą patelnię, skórą do dołu.I tą stronę rybki smażymy dłużej. Dzięki orzeszkowej panierce nie nasiąknie tłuszczem tak, jak  przy tradycyjnym smażeniu. Efektownie i szybko, a co najważniejsze -  dobra rybka, to dobra rybka

Karczma Honorietty
Filet z kurczaka w chipsowej panierce i radiowe pogaduszki 110

Panierki cenię sobie z wielu powodów. Po pierwsze, chociaż może jest to mało widoczne na pierwszy rzut oka, dostępnych ich jest bardzo wiele, wręcz nieograniczona ilość. Po drugie, szybko się panierowane dania przyrządza. Po trzecie, są zwyczajnie smaczne. Po czwarte... Po prostu uwielbiam połączenie chrupkiej panierki i miękkiego mięsa! :) Dodam, że dzisiaj miałam okazję być uczestnikiem radiowej rozmowy (Radio Studenckie(...)obiecałam umieścić przepis na tego kurczaka, a więc do dzieła! Dodam jeszcze, że takiego kurczaka warto zrobić po imprezie, kiedy zostaną nam resztki chipsów ;) FILET Z KURCZAKA W CHIPSOWEJ PANIERCE Składniki:  - 500 gram filetu z kurczaka - dowolne chipsy (ja wybrałam dwa smaki: ser z cebulką oraz ostrą papryczkę) - sól - słodka papryka - białko jajka kurzego - olej Przygotowanie:  Białko ubijamy

Życie zamknięte w smaku
Nuggetsy w panierce kukurydzianej 128

Serwowałam Wam już, Moi Drodzy, kurczaka w panierce chipsowej , a teraz przyszedł czas na kolejne z dań tego typu - nuggetsy w panierce kukurydzianej. To idealny sposób na pozbycie się zalegających w szafce płatków kukurydzianych, które skryły się przed wcześniejszym spałaszowaniem. NUGGETSY W PANIERCE KUKURYDZIANEJ Składniki: - dowolna ilość piersi kurczaka - mleko - mąka kukurydziana - 2 jajka - olej - płatki kukurydziane - papryka ostra - papryka

Życie zamknięte w smaku
Krewetki panierowane 141

szare, a nie różowe. Na blogu znajduje się już przepis na krewetki smażone  (w tym przepisie znajdziecie też sposób na obieranie krewetek), ale tym razem zdecydowałam się na panierkę. Superprostą panierkę ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)razy wkładamy je (pojedynczo) do mąki, potem do wody, jeszcze raz do mąki, znowu do wody i do mąki. Takie wykładamy na rozgrzany tłuszcz (układamy od razu "skręcone", bo panierka jest chrupiąca i w innym wypadku popęka, gdy krewetka sama zacznie się skręcać pod wpływem temperatury). Smażymy na złoty kolor. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Ślonski wege łobiod sprytnej gospodyni, czyli gumiklyjzy z bobu, modro kapusta i medaliony z bakłażana 124

jednym kotle, to sama kuchnia górnośląska jest mi bardzo bliska. Porządny niedzielny babciny obiad nie mógł się obyć bez słynnych klusków z dziurką, dobrej zasmażanej kapusty i kotleta w panierce (lub wołowej rolady). Jednakże w mojej kuchni mięso gości sporadycznie, więc ciągle poszukuję ciekawych roślinnych zamienników dla naszych rodzimych polskich dań, Tym razem było nie inaczej. Postanowiłem wykorzystać sezon(...)bób i przygotować moje ulubione gumiklyjzy w alternatywnym zielonym kolorze. Z modrej kapusty zrobiłem surówkę, a tradycyjnego kotleta zastąpiłem wyśmienitymi medalionami z bakłażana w panierce z pestek dyni i sezamu. Pysznie, lekko i sezonowo! * SKŁADNIKI na 4 porcje Kluski śląskie z bobu: 1 kg bobu 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 jajko (można zastąpić wodą z puszki po ciecierzycy

Food Square
Panierowane skrzydełka i surówka z kalarepą 166

Moja dzisiejszy propozycja na smaczny obiad to smażone, lekko pikantne skrzydełka w panierce i surówka z kalarepy, marchwi i sałaty. Składniki: Skrzydełka: 8 skrzydełek z kurczaka Marynata 3 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki ciemnego sosu sojowego sól, pieprz czosnek niedźwiedzi papryka ostra chili w proszku Panierka 4 łyżki mąki krupczatki 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki mąki kukurydzianej olej(...)części, lotki wyrzucamy. W misce mieszamy składniki na marynatę, smarujemy nią mięso i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Mąki mieszamy ze sobą. Wprost z marynaty przekładamy mięso do panierki i obtaczamy z dwóch stron. Na rozgrzanym tłuszczu układamy skrzydełka. Smażymy z każdej strony, aż się ładnie zrumieni. Robimy surówkę: marchew i kalarepę ścieramy na tarce i grubych oczkach, sałatę

e-PrzepisyKulinarne
Sznycel drobiowy w płatkach kukurydzianych 206

ogrodzie i na wolnym powietrzu niż w kuchni ma to niebagatelne znaczenie. Daje ponadto ogromne pole do popisu naszym umiejętnościom kulinarnym. Zapraszam na ekstremalnie chrupiącą wersję sznycla drobiowego, w panierce z płatków kukurydzianych. Szybko, prosto i bardzo efektownie. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 szklanka płatków kukurydzianych 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól, pieprz mąka - opcjonalnie masło ghee(...)popieprzyć płatki kukurydziane umieścić w woreczku z grubej folii i rozgnieść przy pomocy wałka do ciasta, następnie wymieszać z bułką tartą sznycle obtaczać w rozbełtanym jajku i przygotowanej panierce, lekko ją dociskając. Jeśli lubisz grube panierki obtocz najpierw mięso w mące, następnie w jajku i na końcu w płatkach kukurydzianych smaż kotlety na rozgrzanym maśle po kilka minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotleciki z pomidorów 134

Pomidory są najlepsze teraz. Najsmaczniejsze. Lubię dotykać szypułek. Uwalnia się wtedy nieprzeciętnie piękny zapach.  3 duże twarde pomidory  ( w mnie gatunek Czarny Krym) mozzarella kilka filecików anchois Panierka: 6 łyżek czubatych bułki tartej  2 łyżki tartego parmezanu sól  bazylia Składniki panierki wymieszaj razem. mąka 2 jajka rozkłócone sporo oleju do smażenia Umyj pomidory i pokrój(...)pół centymetrowe plastry. Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki (ok 3 mm).  Ułóż plaster pomidora, mozzarellę, anchois, plaster pomidora. Całość obtocz w mące, potem w jajku i w przygotowanej panierce. Zrób kilka takich kotlecików z pozostałych produktów. Smaż mocno rozgrzanym oleju. Odsączaj na papierowym ręczniczku.  Smaczne na gorąco i na zimno

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania