KOTLETY POŻARSKIE Z CIELĘCINĄ I MARCHEWKĄ

11
  • KOTLETY POŻARSKIE Z CIELĘCINĄ I MARCHEWKĄ
  • KOTLETY POŻARSKIE Z CIELĘCINĄ I MARCHEWKĄ

    Przepis na : obiad

    Kotlet pożarski, zwany też kotletem Pożarskiego lub kotletem a'la Pożarski, był znany już w XIX wieku i pochodzi z kuchni rosyjskiej. Jest to po prostu panierowany kotlet mielony z mięsa kurzego lub mieszanego kurzego i cielęcego. I dzisiaj u mnie jest ta druga, mieszana wersja, dodatkowo urozmaicona marchewką. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają połączeniu mięsa drobiowego z cielęcym oraz dodatkowi masła i piany z białek. Dzięki temu są delikatne oraz soczyste w środku i chrupiące z zewnątrz. Polecam jako alternatyw... Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

    Dodaj komentarz