Świetna na śniadanie, ale także do deserów. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 300 g płatków owsianych bezglutenowych Jumbo 100 g ziaren słonecznika 100 g ziaren sezamu 100 g posiekanych orzechów włoskich 150 g migdałów 50 g stewii 1 białko 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego dowolne suszone owoce ( u mnie rodzynki, morele, mango) Wszystkie składniki poza suszonymi owocami wymieszaj razem
Kuchnia bezglutenowajajko, zmiksować. Do masy dodać sól i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą, dokładnie połączyć. Cukierki drobno posiekać, delikatnie wmieszać do masy. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut na złoty kolor. Wystudzić. Smacznego
Domowa cukiernia Ewymaśle i miodzie faceliowym. Palce lizać. Składniki: 1 szkl mleczka kokosowego 0,5 szkl płatków owsianych 1 łyżka masła 1 łyżka miodu faceliowego Miody Wileńskich około 20 śliwek węgierek orzechy nerkowca Przygotowanie: Zagotować mleko, wsypać płatki owsiane i mieszając gotować na wolnym ogniu aż będą miękkie. Podgrzać na patelni masło z miodem dodać połówki śliwek i podsmażać do miękkości
Ala piecze i gotujezresztą gorące też). Składniki na 4-6 porcji: około 600 g obranej dyni opakowanie ciasta francuskiego 200 ml niesłodzonego mleka sojowego 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej 50 g solonych orzechów ziemnym 2 gałązki świeżego rozmarynu 50 g suszonych pomidorów szczypta soli Przygotowanie: Wymieszaj dokładnie mleko z mąką, dodaj posiekane suszone pomidory i rozmaryn. Odstaw na czas przygotowani dyni. Pokrój obraną
greenscarfspód. Równomiernie rozsmarować i wstawić do lodówki. Polewa: 400g masy krówkowej (kajmaku), orzeszki do posypania lub starta czekolada. Wierzch ciasta posmarować masą krówkową. Można posypać np. posiekanymi orzechami lub startą czekoladą. Przechowywać w lodówce, jednak wyjąć ciasto z lodówki 30-60 minut przed podaniem. Źródło: Kuchnia pod wulkanem
Z miłości do słodkościnimi w podstawówce. Może nie należą one do najzdrowszych przekąsek, ale na jedną do kawy zawsze można sobie pozwolić, co nie? Zobaczcie też: Szyszki krówkowe z płatków kukurydzianych i orzechów Przepis na szyszki z masą krówkową Drukuj przepis Porcji: 15 sztuk Czas gotowania: 1 godzina Składniki 100g ryżu/zboża preparowanego 400g masy krówkowej Przepis 1 Masę krówkową przekładamy
Kuchnia Bazyliijajko * 100 g słonecznika łuskanego Wykonanie: Z podanych składników (prócz słonecznika) zagnieść ciasto. Kolejno dodać słonecznik i jeszcze raz zagnieść. Od ciasta odrywać małe kawałki i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć każdą kulkę i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170'C. Wstawić ciastka i piec je około 18-20 minut. Schłodzić
Zrób to smaczniejedną z tych rzeczy, bez których nie mogłabym się obejść. Jest za dobra! Dorzuciłam do niej suszoną żurawinę i pistacje, ale jeżeli macie ochotę na inne dodatki śmiało – orzechy, chipsy bananowe czy kokos będą również pasować. Składniki 200 g białej czekolady 50 g pistacji 100g suszonych owoców (u mnie mieszanka żurawiny i jagody) Sposób przygotowania Czekoladę połamać
Pink Envelopeczekoladą. Odstawiamy do rozpuszczenia (około 10 minut). Mieszamy. Przygotowujemy małe papilotki (około 15 sztuk). Do każdej wylewamy łyżkę czekolady mlecznej. Z masy orzechowej formujemy kulki wielkości orzecha laskowego, lekko spłaszczamy i wykładamy na czekoladę. Następnie wylewamy ponownie czekoladę (1,5 łyżki). Odstawiamy do lodówki na pół godziny
Słodkości na talerzucukrem i ekstraktem waniliowym. Masa nie powinna być za rzadka, bo będzie wypływała w ciasta. 7. Nadziewamy nią faworki. Boki możemy obtoczyć w cukrowych groszkach, startej czekoladzie lub mielonych orzechach. 8. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego! Kategoria: Ciasteczka , Przekąski , Przepisy Tagged: dla dzieci , dla niejadka , dynia , faworki
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymasła, mleka i jajek. Poznacie kilka podstawowych przepisów na wegańskie białko czy też wegański krem śmietankowy. Drugi rozdział to zbiór przepisów mini-formacie. Znajdziecie tu śniadaniowe muffinki, brownies w orzechami pekan czy też tartaletki cynamonowe z sorbetem z pieczonych jabłek. Rozdział trzeci zawiera garść pysznych inspiracji na ciasta na każdą porę dnia i moment życia. W tym rozdziale znajdziecie przepis
Moja pasja smakufalafel z soczewicy z sosem jogurtowo miętowym, zielona fasolka w ananasowym sosie chili, orientalne smażone kuleczki z czerwonej fasoli, czy intrygujące bardzo lody z soczewicy i karmelizowanych orzechów laskowych. Ja z pewnością wypróbuję kilka przepisów, bo są bardzo ciekawe, a poza tym Mąż po przejrzeniu książki zażyczył sobie "soczewiaki" więc dodatkowa motywacja do prób jest :). Każdy rozdział książki
Cynamonowe szczęściedokładnie wymieszać. Powstałą masę wystudzić, a następnie schłodzić w lodówce kilka godzin do stężenia (najlepiej całą noc). Po tym czasie przy pomocy łyżeczki formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą truflę obtaczać w gorzkim kakao. Przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego
Nastoletnie Wypiekaniekoniec dosypujemy odrobinę soli. 6. Miękką soczewicę wkładamy do malaksera, dodajemy resztę składników i miksujemy. 7. Gładką pastą nadziewany faworki. Możemy obtoczyć brzegi w siemieniu lnianym, sezamie lub mielonych orzechach. Smacznego! Kategoria: Przepisy Tagged: bez pieczenia , czosnek , faworki , pasta , przystawki , soczewica
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySkoro już grudzień za pasem , postanowiłam już powoli wprowadzać przepisy gdzie dominują korzenne smaki jak cynamon ,jabłka,orzechy, przyprawa do piernika.Dlatego tak kocham zimę , mogę wtedy napełnić dom przytulnością i ciepłem oraz zapachem marcepanu i przyprawy do piernika.Dziś polecam Wam piernik z masą grysikową czyli kaszą manną.Zapraszam. Ciasto: ******************** 2 szkl.mąki pszennej 1 szkl.cukru 1 szkl.mleka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki