orzechy - 16941 przepisów (strona:664/1130)

Obiad w 15 minut, makaron ze szpinakiem, orzeszkami i parmezanem 187

śmietany 18% - 4 łyżki serka śmietankowego o smaku łososia - sól, pieprz - 10 łyżek startego parmezanu - oliwa z oliwek Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmaż posiekany czosnek, dodaj orzechy i zrumień je. Dodaj szpinak, przesmaż dosłownie 1 - 2 minuty, dodaj śmietankę, serek i przyprawy. Całość wymieszaj dodaj ugotowany makaron i 5 łyżek parmezanu. Całość wymieszaj. Wyłóż na talerze i posyp

SMYKWKUCHNI
,,Kuleczki Bounty’’ 334

naczyniu rozpuszczamy masło i dodajemy kremówkę. Zdejmujemy z ognia. W misce mieszamy wiórki kokosowe z cukrem pudrem, a następnie wlewamy masło ze śmietaną. Z powstałej mikstury formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na papierze do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową, schładzamy przez minimum godzinę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczną czekoladę. Schłodzone kulki obtaczamy w polewie, wykładamy na papier, by czekolada

Podróż w kulinaria
Uczta mola książkowego: Ciasto piernikowe i "Szczygieł" Donny Tartt 141

druga połową ciasta. Czekoladę z masłem i mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej, rozsmarować na wierzchu ciasta. Ja przystroiłam wierzch dekoracją w kształcie płatków śniegu, ale można użyć do tego orzechów

Simply Food
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 126

oczywiście przyprawiamy :) Wyjdzie, czy nie wyjdzie? ;) Dziewczyny lepiły pierożki,z łososiem A tutaj gotowała się pyszna zupa grzybowa    Która później podawaliśmy z wiśniówką :) I jeszcze gruszki nadziewane orzechami  i oblane karmelem :) Oraz śledzie z czarną soczewicą Gdy wszystkie dania były już gotowe zasiedliśmy do "wigilii" :) Oczywiście najpierw zdjęcia tych pyszności ;) A potem uczta   Ciężko było spróbować

Cynamonowe szczęście
Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli 96

cytryny i puszki brzoskwiń. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i ułożyć na płaskich spodkach/talerzykach. Każdą połówkę wypełnić bitą śmietana i posypać musli. (*) Skład mojej mieszanki: pszenica w miodzie, orzechy laskowe całe łuskane, biała czekolada, borówka liofilizowana, jeżyna liofilizowana, ciasteczka z kremem, pistacje łuskane niesolone

Di gotuje
KOŁACZ MAKOWY 144

zlepiamy.Smarujemy żółtkiem,przykrywamy ,odkładamy na 15 min.Wieniec czterokrotnie nacinamy wzdłuż obwodu.Pieczemy 35-40 min. w 200st.Pod koniec pieczenia możemy przykryć folią aluminiową.Zdjąć z blachy,ozdobić lukrem i posiekanymi orzechami laskowymi.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru 172

śmietankowego (ok. 40 g) 1 łyżka miodu Płatki połączyć z mąką, wiórkami, przyprawą, proszkiem, ksylitolem i budyniem. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wszystko wymieszać i zagnieść. Odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformować kulę i spłaszczyć. Układać ciasteczka na forie wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 15 minut w 180 stopniach. inspiracja

FitKot
KOKOSOWY 3 BIT 136

gram ) masa karpatkowa 1 op.  mleko 400 ml. masa kajmakowa w puszce (gostyńska) 1/2 puszki mleko kokosowe w puszce 1 puszka cukier waniliowy 1 op. czekolada mleczna z orzechami 100 g. żelatyna 1 łyżka woda 3 łyżki Sposób przygotowania: 1. Blachę wyłożyć pergaminem. Ułożyć herbatniki. 2.  Masę karpatkową zmiksować z mlekiem na puszystą masę ( wg, opakowania). Wyłożyć połowę

Kuchnia Paulettes
SEROMIODOWNIK Z ORZECHAMI ZIEMNYMI 210

gotowanym. Konsystencja sernika jest idealna. Ser jest gładki i puszysty o smaku waniliowym. Placki miodowe potrzebują tylko jednej nocy, aby zmiękły. Wierzch pokryłam masą kajmakową i grubo obsypałam prażonymi orzechami ziemnymi. Ciasto przygotowałam w dwóch aranżacjach. Nie mogłam zdecydować się, która jest lepsza, więc wstawiam dla Was dwie wersje :) CIASTO: mąka 0.5 kg. masło zimne 200 gram miód 2 łyżki

Kuchnia Paulettes
PESTO Z BAZYLII 116

Proste, szybkie, domowe i bez konserwantów pesto :) SKŁADNIKI: bazylia świeża pęk ( 1 doniczka ) czosnek 2 ząbki sól i pieprz do smaku orzechy ziemne 50 gram sok z 1/2 cytryny cukier 1/2 łyżeczki lub do smaku oliwa z oliwek 1/2 szkl. METODA: Listki bazylii umyć, osuszyć i umieścić w blenderze. Dodać pozostałe wszystkie składniki i zmiksować. Przelać do słoiczka

Kuchnia Paulettes
CIASTECZKA PIEGUSKI 114

Ciasto podzielić na 3 równe części, podsypać mąką i rozwałkować na ok. 4-5 mm.  Wyciąć kółka mniejszą szklanką lub nabrać w dłonie ciasto i uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego, lekko rozpłaszczyć. Ciastka układać na blaszce wyłożonej pergaminem i piec ok. 10-15 min. w nagrzanym piekarniku do 160 stopni

Kuchnia Paulettes
CZEKOLADOWE TIRAMISU Z MALINAMI 151

śmietana kremówka 250 ml.  żółtka z 3 jaj cukier 3 łyżki czekolada mleczna 100 g.  czekolada gorzka 100 g.  rum 2 łyżki syrop o smaku orzechów laskowych 2 łyżki (można pominąć) maliny świeże ok. 120 g.  olej kokosowy lub inny olej np. rzepakowy 1 łyżka biszkopty podłużne 1 op. kakao do oprószenia kawa mocna 1/4 szkl

Kuchnia Paulettes
Biszkoptowa rolada piernikowa z pistacjami 262

napowietrzonej struktury ciasta. Ciasto rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia piec w 200`C 12-15 minut gorącą roladę przełożyć na kuchenną ściereczkę wysypaną cukrem pudrem lub mielonymi orzechami. Powoli, delikatnie usunąć papier do pieczenia, a roladę zwinąć razem ze ściereczką. Odstawić do ostudzenia  laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i nożem zeskrobać ziarenka. Mascarpone, cukier puder, ziarenka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kutia z kaszą jaglaną 93

font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kutia z kaszą jaglaną Składniki: Kasza jaglana – 1 szklanka Mak – 2 szklanki Rodzynki – ½ szklanki Żurawina suszona – ½ szklanki Migdały bez skórki – ½ szklanki Orzechy włoskie – ½ szklanki Miód – 5 łyżek Mleko – 4 szklanki Wykonanie: Kaszę jaglaną wypłukać a następnie ugotować do miękkości w 2 szklankach mleka. Pozostałe mleko zagotować i sparzyć nim mak. Sparzony

Kuchnia Bon Appetit
Pierniczki brukowce 171

średnicy ok. 2,5 cm. Odkrawać 3 cm kawałki, spłaszczać na dłoni wkładać na środek 1/2 łyżeczki nadzienia (jeżeli macie wprawę może być więcej). Zlepić dokładnie, formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki układać w dużej formie wyłożonej papierem do pieczenia, nie zachowując równych rzędów. Piec w 180C przez ok. 20 minut. Gdy przestygną polukrować. Gdy lukier zastygnie brukowce podzielić

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania