orzechy - 16941 przepisów (strona:673/1130)

Test Monte z dodatkami, projekt od trnd.com 138

Otrzymałam tylko jedną opinię, iż serek jest za słodki. Pozostałe osoby opowiadały się w samych superlatywach. Pozwolę sobie przytoczyć kilka opinii:  - "Znakomity czekoladowy deser, a dodatek w postaci orzechów i musli sprawia iż zakochałam się w nim. Doskonale nadaje się także do zjedzenia osobno serek, a osobno dodatki" . - "Babciu, pyszny serek, mogę spróbować kolejny" . - "Zjadłam osobno serek, a osobno

Gotuję Testuję
Chrupka przekąska czyli wafle ryżowe z czekoladą. 134

niecierpliwością wyczekiwało, czyli paczki z zakładu pracy rodziców.  Pamiętam jak  bardzo codziennie wyglądałam na tatę  czy aby dziś nie przyniesie paczki. Zazwyczaj były jakieś cytrusy, orzechy, czekolada, drobne słodycze i sok pomarańczowy w metalowej puszcze. Oj, do dziś mam uraz do takich soków, jakoś smakował ohydnie. Ale za to smak czekolady jest nie do zapomnienia. Aby zwiększyć

Dieta moja pasja
Sushi z kaszą jaglaną 168

pewno trochę ułatwi Jak zrobić serek lub czy mogę go zastąpić? Zobacz przepis na serek z nerkowców . Jeśli nie chcesz robić go samodzielnie, to zastąp go masłem z orzechów nerkowca lub pomiń. Moim zdaniem jednak serek lub masło dodają sushi niesamowitego i niepowtarzalnego smaku, dlatego warto go dodać. Artykuł Sushi z kaszą jaglaną pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
CIASTO SNICKERS 343

Snickers to efektowne i pyszne ciasto, dzięki połączeniu kremu budyniowego, kajmaku i orzechów. Idealne do niedzielnej kawki a także na różne imprezy okolicznościowe. Już niedługo Święta Bożego Narodzenia, więc może i na Waszych stołach zagości to ciasto :) Składniki na biszkopt: * 340 g mąki * 150 g masła * 100 g cukru pudru * 1 jajko * 2 łyżki miodu * 1/2 łyżeczki sody

Zrób to smacznie
Bezglutenowe chrupiące ciastka owsiane 116

Cały czas miksując kolejno wsypuj: biały cukier i brązowy, wbij jajko. Wsyp pozostałe składniki na jeden raz i zmiksuj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta rób kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszcz je łyżką. Układaj na blaszce w sporych odstępach, bo mocno rozchodzą się na boki. Piecz w temperaturze 180ºC przez około 15 minut. Chwilę odczekaj przed zdjęciem

Kuchnia bezglutenowa
Ciasteczka kokosowe z cukrem (lepsze od herbatników) 158

razu i wszystkie naraz.  Jednakże jest to niemożliwe, ale systematycznie na pewno spróbuję większości tych rewelacyjnych smakołyków, których jest aż 450! Zresztą kokos to mój smak! Dodatkowo sam orzech, jak i jego produkty (olej, mleko, mąka, woda kokosowa) znane są ze swoich właściwości leczniczych. Jeśli nie macie na nie pomysłu to polecam tą książkę, która zawiera wiele propozycji

Di gotuje
Kula Słodyczy 107

Gdyby człowiek nie miał silnej woli, to zjadłby z ciekawości kolejna i kolejną i kolejną. Do ekskluzywnych kulek dołączone były kulki w wersji Fit. Bez cukru czyli hulaj dusza. Orzechy, kakao i inne dobre rzeczy wypełniły każdą kulkę. Rzecz jasna, każda inna. Można by było toczyć i toczyć wywody na temat kulek. Ale najlepiej po prostu ich spróbować. Zajrzyjcie

Z Kuchni Do Kuchni
Słodki "Salceson" 174

galaretki deser. Składniki: 2 paczki herbatników 25 dkg masła 25 dkg cukru pudru 1 budyń czekoladowy 5 dkg kakao 20 dkg galaretek w cukrze 10 dkg rodzynek 10 dkg orzechów 10 dkg skórki pomarańczowej 2 jajka 3 łyżeczki żelatyny Sposób przygotowania: 1. Bakalie posiekać niezbyt drobno. Masło roztopić, dodać cukier i cały czas mieszać do rozpuszczenia cukru. Wyłączyć pod garnkiem

Kuchnia w czekoladzie
Makowiec na kruchym cieście 415

suchego maku 400 ml mleka 3/4 szklanki (170g) cukru  3 łyżki miodu 3 łyżki rumu 100 g rodzynek  100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej ew 50 g dowolnych orzechów lub migdałów 2 jabłka  aromat migdałowy. 3 jajka (oddzielnie biała i żółtka)  2 białka pozostałe od ciasta pół szklanki (110g ) cukru  Wykonanie : Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto

Malinowa Kawiarenka
Poznaj sie na tłuszczach 100

orzeszków cedrowych, awokado, natki pietruszki i oleju rzepakowego z wędzoną makrelą zapiekaną w razowym cieście. Drugim daniem była gruszka w czerwonym winie z bryndzą, miodową granolą z orzechów włoskich, tymiankiem i aksamitnym sosem pomarańczowym. Część zdjęć dzięki uprzejmości organizatora

Kulinarne przygody Gatity
Granola kokosowa 89

Kolejna granola - tym razem z dominującym smakiem kokosowa (oprócz wiórków dodałam też płatki kokosowe). Do kokosów pasowały mi orzechy włoskie ale równie dobrze możecie użyć innych. I jak zawsze - polecam zrobić od razu dużą porcję do słoika

Milion Smaków
TORCIK KARMELOWY 181

puszka masy karmelowej typu krówka 20 dag.dobrwgo masła **************************************** Masło utrzeć na gładką masę z 1 puszką karmelu , przełożyć placek biszkoptowy. Na wierzch wylač resztę masy krówkowej , posypać orzechami ,wstawić do lodówki.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciastka z kleiku ryżowego (Oshinki) 147

wsypać kleik ryżowy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i sezam. Zmiksować, aż powstanie jednolita masa. W razie potrzeby dosypać odrobinę kleiku ryżowego.   Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie (urosną). W każdej kuleczce zrobić palcem wgłębienie jak do klusek śląskich :).   Piec w piekarniku

Nastoletnie Wypiekanie
Klopsiki po szwedzku z żurawiną i ziemniaczanym puree 150

mielonego mięsa wraz z ziemniaczaną masą. Dokładnie wszystko wyrabiamy, najlepiej ręcznie. Na koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formujemy z mięsnej masy kuleczki o wielkości małego orzecha włoskiego, układamy je na talerzu. Na dużej patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i smażymy klopsiki równomiernie z każdej strony. Po około 10 minutach kuleczki zdejmujemy z patelni. Ziemniaczane puree: Do ugotowanych

MyCookBook.pl
Szarlotka ucierana / na ucieranym cieście 255

zdecydowanie królują wypieki sezonowe, szczególnie z jabłkami lub/i orzechami. Dziś podrzucam Wam przepis na szarlotkę ucieraną. Przepis mam ze starych wycinek z gazet z przepisami. Polecam serdecznie! Składniki (blaszka 26x34cm): 1 kg - 1,5 kg jabłek (szara reneta) cynamon 250 g masła / margaryny 6 jajek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania