orzechy - 16941 przepisów (strona:668/1130)

Sernik cynamonowy 183

sera w wiaderku  4 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka cynamonu 200 gramów cukru 100 gramów czekolady z orzechami Masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika wymieszać. Powstaje kruszonka Dodać dwa jajka i zagnieść ciasto Owinąć w folię spożywczą i schłodzić 30 minut w lodówce Nastawić piecyk

Szczęśliwa kuchnia
Batoniki kakaowe z pszenicą 140

masię, ja odwróciłam swoje składniki, ziarna są na wierzchu, a słodka masa kakaowa jest w środku, przy okazji nie pobrudzimy sobie rąk jedząc batoniki. Polecam też batoniki karmelowe z orzechami i batoniki owsiane . Czy trudno przygotować domowym sposobem batoniki kakaowe? Składniki na 8 batoników kakaowych : 200 ml śmietanki 30% 150 ml mleka 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao ekspandowana pszenica

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciekawostki kulinarne: buraki 177

dlatego można je jeść bez ograniczeń. Oto przepisy, w których główną rolę zagrały buraki (kliknij w tytuł, aby poznać przepis): Hummus z burakami Sałatka z burakami, suszonymi morelami, prażonymi orzechami i sosem curry Kremowa zupa z buraków i czerwonej fasoli

My Chcemy Jeść
Pesto pietruszkowo-migdałowe 106

obecnie można spotkać warianty pesto prawie z każdego zioła i każdej natki. W tym właśnie z pietruszki. Skład zupełnie inny niż w oryginalnym pesto, ale idea ta sama: liście, orzechy, przyprawy i oliwa

Milion Smaków
Jak dobrać wino do potrawy 171

Jakie wino zaserwować do poszczególnych potraw i w jakiej temperaturze je przechowywać – to twardy orzech do zgryzienia dla osób organizujących świąteczny obiad lub romantyczną kolację. Wino i podawane dania muszą być w równowadze – ani jedno ani drugie nie może dominować lub przytłaczać. Wino ma być uzupełnieniem do serwowanej potrawy, a jego zadaniem jest podkreślenie jej smaku. Jest to po prostu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowa domowa granola 156

Świetna na śniadanie, ale także do deserów.  Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 300 g płatków owsianych bezglutenowych Jumbo 100 g ziaren słonecznika 100 g ziaren sezamu  100 g posiekanych orzechów włoskich 150 g migdałów 50 g stewii 1 białko 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego dowolne suszone owoce ( u mnie rodzynki, morele, mango) Wszystkie składniki poza suszonymi owocami wymieszaj razem

Kuchnia bezglutenowa
Ciasteczka z czekoladowymi cukierkami 165

jajko, zmiksować. Do masy dodać sól i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą, dokładnie połączyć. Cukierki drobno posiekać, delikatnie wmieszać do masy. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut na złoty kolor. Wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Owsianka ze śliwkami 143

maśle i miodzie faceliowym. Palce lizać. Składniki: 1 szkl mleczka kokosowego 0,5 szkl płatków owsianych 1 łyżka masła 1 łyżka miodu faceliowego Miody Wileńskich około 20 śliwek węgierek orzechy nerkowca Przygotowanie: Zagotować mleko, wsypać płatki owsiane i mieszając gotować na wolnym ogniu aż będą miękkie.  Podgrzać na patelni masło z miodem dodać połówki śliwek i podsmażać do miękkości

Ala piecze i gotuje
Wytrawna tarta z grillowaną dynią i rozmarynem 130

zresztą gorące też). Składniki na 4-6 porcji: około 600 g obranej dyni opakowanie ciasta francuskiego 200 ml niesłodzonego mleka sojowego 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej 50 g solonych orzechów ziemnym 2 gałązki świeżego rozmarynu 50 g suszonych pomidorów szczypta soli Przygotowanie: Wymieszaj dokładnie mleko z mąką, dodaj posiekane suszone pomidory i rozmaryn. Odstaw na czas przygotowani dyni. Pokrój obraną

greenscarf
Ciasto Snickers bez pieczenia 1129

spód. Równomiernie rozsmarować i wstawić do lodówki. Polewa:  400g masy krówkowej (kajmaku),  orzeszki do posypania lub starta czekolada. Wierzch ciasta posmarować masą krówkową. Można posypać np. posiekanymi orzechami lub startą czekoladą. Przechowywać w lodówce, jednak wyjąć ciasto z lodówki 30-60 minut przed podaniem. Źródło: Kuchnia pod wulkanem

Z miłości do słodkości
Szyszki z masą krówkową 112

nimi w podstawówce. Może nie należą one do najzdrowszych przekąsek, ale na jedną do kawy zawsze można sobie pozwolić, co nie? Zobaczcie też: Szyszki krówkowe z płatków kukurydzianych i orzechów Przepis na szyszki z masą krówkową Drukuj przepis Porcji: 15 sztuk Czas gotowania: 1 godzina Składniki 100g ryżu/zboża preparowanego 400g masy krówkowej Przepis 1 Masę krówkową przekładamy

Kuchnia Bazylii
PYSZNE CIASTKA ZE SŁONECZNIKIEM 132

jajko * 100 g słonecznika łuskanego Wykonanie: Z podanych składników (prócz słonecznika) zagnieść ciasto. Kolejno dodać słonecznik i jeszcze raz zagnieść. Od ciasta odrywać małe kawałki i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć każdą kulkę i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170'C. Wstawić ciastka i piec je około 18-20 minut. Schłodzić

Zrób to smacznie
Biała czekolada z pistacjami 121

jedną z tych rzeczy, bez których nie mogłabym się obejść. Jest za dobra! Dorzuciłam do niej suszoną żurawinę i pistacje, ale jeżeli macie ochotę na inne dodatki śmiało – orzechy, chipsy bananowe czy kokos będą również pasować.   Składniki 200 g białej czekolady 50 g pistacji 100g suszonych owoców (u mnie mieszanka żurawiny i jagody) Sposób przygotowania Czekoladę połamać

Pink Envelope
Czekoladki z nadzieniem orzechowym 167

czekoladą. Odstawiamy do rozpuszczenia (około 10 minut). Mieszamy. Przygotowujemy małe papilotki (około 15 sztuk). Do każdej wylewamy łyżkę czekolady mlecznej. Z masy orzechowej formujemy kulki wielkości orzecha laskowego, lekko spłaszczamy i wykładamy na czekoladę. Następnie wylewamy ponownie czekoladę (1,5 łyżki). Odstawiamy do lodówki na pół godziny

Słodkości na talerzu
Faworki z nadzieniem serowo- dyniowym 187

cukrem i ekstraktem waniliowym. Masa nie powinna być za rzadka, bo będzie wypływała w ciasta. 7. Nadziewamy nią faworki. Boki możemy obtoczyć w cukrowych groszkach, startej czekoladzie lub mielonych orzechach. 8. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego! Kategoria: Ciasteczka , Przekąski , Przepisy Tagged: dla dzieci , dla niejadka , dynia , faworki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty