kostka białego sera 3 łyżki cukru brązowego 1 mały kubeczek jogurtu greckiego 4 mandarynki czekolada gorzka pomarańczowa + 100 ml śmietanki 30% oraz ok 2 łyżek orzechów arachidowych pokruszonych Sposób przyrządzenia: Składniki na ciasto delikatnie wymieszać, a następnie zmiksować lub roztrzepać, ja dziś wybrałam to drugie ☺☺ Odstawić na pół godziny. Rozgrzać mocno
pieprzny smaczekktóre z nich są najlepsze miałabym ogromny dylemat. Każde smakują inaczej – chałwą (czy sezamem), kokosem lub migdałami. Ja lubię i chałwę, i kokos, i migdały. No tak, lubię też orzechy, więc na pewno z tego „trio” powstanie za jakiś czas bardzo smaczny „kwartet”. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Chałwowe bułeczki francuskie appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoszklanki mleka 1,5 kostki margaryny 3 jajka 3 łyżki powideł (u mnie z czarnej porzeczki) 3 łyżki kakao 2 łyżeczki sody 5 dag rodzynek 5 dag posiekanych orzechów przyprawa do piernika Krem: 1 kostka masła 2-3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 3/4 szklanki wrzątku Sposób przygotowania: 1. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puch, następnie dodawać stopniowo
Kuchnia domowa Anitwarogu przygotowuje się bardzo łatwo. Pyszne placuszki z twarogu Składniki 250 g twaróg chudy 1 szt jajko 100 ml mleko 2-3 łyżka mąka dowolna, ale nie z orzechów Sposób przygotowania Twaróg rozdrabniamy, miksujemy z jajkiem i mlekiem. Dodajemy mąkę do zagęszczenia ciasta. Powinno być zwarte i gęste, ciężko odpadać z łyżki. Smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu, na średnim
KucharzycaSkładniki na 4-6 szt: 125 g mąki ryżowej 35 g cukru pudru 2 łyżki mąki kokosowej 150 ml mleka kokosowego 1 łyżka oleju roślinnego( u mnie z orzechów laskowych) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1 łyżeczka octu 60 ml wody Wykonanie: 1. Mąkę ryżową, kokosową cukier puder oraz sodę i sól wymieszać w misce
vaniliowoczekoladowaniego przygotować więcej ciasta, podzielić i wykładać foremki, faszerować na słodko lub wytrawnie (np. z musem z makreli, łososiem, warzywami z serem), wycinać różne wzory jak na ciasteczka, dodać orzechy i polewać czekoladą. Poniżej przepis na ciasto kruche. Składniki: 220 g mąki pszennej 100 g dobrego jakościowo masła 50 g cukru pudru 2 żółtka szczypta drobnej soli Przygotowanie ciasta: wszystkie
Zasmakuj Kuchnijajko, chili, sos rybny, sos sojowy, sok z limonki, cukier, sezam, bazylię, przyprawy i cebulę zeszkloną na Rama Smaż jak szef kuchni , połącz składniki, uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Batata obierz i pokrój w drobną kostkę, kalafior podziel na małe różyczki, pomidory sparz, obierz i pokrój na ósemki, imbir pokrój w zapałki. Ramę Smaż jak szef kuchni
SzczyptaSmaQczerwonej papryki 100 g czosnku 2-3 gałązki naci selera mały pęczek natki pietruszki mały pęczek kolendry 1 łyżeczka mielonej kolendry 200 ml przegotowanego, zimnego octu 1/2 szklanki orzechów włoskich Wszystkie składniki umieściłam w blenderze i zmiksowałam. Wymieszałam i dodałam oliwę (jakieś 100 ml). Zgodnie z zaleceniami cioci zostawię w lodówce na tydzień i będę mieszać (potrząsać). Przechowujemy w lodówce
Szybko Tanio Smaczniedodać do masy. Całość wymieszać dokładnie łyżką. Ciasto jest dość lepiące. Odstawić pod przykryciem na ok. pół godziny. W tym czasie powinno zgęstnieć. Z ciasta wyrabiać ręką kulki wielkości orzecha włoskiego. Przy wyrabianiu moczyć ręce w zimnej wodzie (wtedy ciasto się nie klei). Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczać ręką. Z podanego przepisu wyszło
Bulliopyszności: migdałowa kasza jaglana z truskawkami, wegański omlet z kurkami, groszkiem i cukinią lub kolorowa miska zdrowia :-) smarowidła do chleba: pasty do kanapek z bobu i awokado, pora i orzechów włoskich i inne zupy: np: czosnkowo - jaglana, z pieczonych buraków z malinami (chętnie, oj chętnie) i inne :-) dania główne: zapiekanka pasterska, tort kapuściany z farszem warzywno - ryżowym, klopsy
kruche babeczkiśniadania (np.waniliowy serek homogenizowany z brzoskwiniami, owsianka zapiekana w jabłkach) - drugie śniadania (smoothie jagodowo-miętowe, chlebek bananowy) - obiady (placuszki serowo-dyniowe, razowe pierogi z jagodami) - podwieczorki (brownie z orzechami i chili, bezglutenowy makowiec z bakaliami) - przekąski (krakersy na słodko, jaglane trufelki z suszonymi owocami, batoniki musli) - kolacje ( racuszki z cukinią na słodko czy gryczane naleśniki z musem malinowym). Każdy dietetyczny
Moje Kuchenne Rewelacjeszkl kwaśnej śmietany masa makowa: 400 g suchego mielonego maku 2 szkl gorącego mleka 1 garść jagód goji 1 łyżka suszonej skórki pomarańczowej 1 garść rodzynek 2 garści posiekanych orzechów 2 łyżki miodu pół szkl cukru 1 łyżka rozpuszczonego masła 3 białka jaj Przygotowanie: Do miski wsypujemy mak i zalewamy go gorącym mlekiem,odstawiamy do wystudzenia.Następnie dodajemy pozostałe składniki
słodkie i nie tylko historie kulinarneniej dodam.Same pyszności... Składniki: 400 g suchego mielonego maku 2 szkl gorącego mleka 1 garść jagód goji 1 łyżka suszonej skórki pomarańczowej 1 garść rodzynek 2 garści posiekanych orzechów 2 łyżki miodu pół szkl cukru 1 łyżka rozpuszczonego masła 3 białka jaj Przygotowanie: Do miski wsypujemy mak i zalewamy go gorącym mlekiem,odstawiamy do wystudzenia.Następnie dodajemy pozostałe składniki masy
słodkie i nie tylko historie kulinarneCiasto • 4 żółtka • 2 jajka • 125 g masła • 2 szklanki mąki pszennej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 3 łyżki kwaśnej śmietany Farsz • 1 puszka masy makowej • 2 łyżki orzechów włoskich posiekanych • 2 łyżki płatków migdałowych • 2 łyżki rodzynek • 1 łyżka miodu • 1 cukier waniliowy • 1 litr oleju do smażenia Wykonanie: • Masę makową wyłożyć na patelnię, dodać bakalie
To co kocham