orzechy - 16941 przepisów (strona:656/1130)

Sero - Mak 125

zmielony - 1 kg cukier - 1 szkl cukier waniliowy - 1 op jajka - 4 szt mąka ziemniaczana - 3 łyżki rodzynki - 1/2 szkl MASA MAKOWA: masa makowa - 1 puszka rodzynki - 1/2 szkl orzechy - 1/2 szkl jajka - 3 szt LUKIER: białko - 1 szt cukier puder - 200 g Margarynę posiekać z mąką, cukrem pudrem, solą i żółtkami, zagnieść na ciasto, zawinąć w folię i włożyć

Camilla w kuchni
keks 120

jajek 200 g cukru pudru cukier waniliowy 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g bakalii (według uznania, ja daję żurawinę, rodzynki, skórkę pomarańczową , figi, orzechy włoskie i laskowe) wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ucieram dodając stopniowo całe jajka, cukier z wanilią i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość ucieram na puch

babka w formie
Butelka filtrująca wodę kranową Dafi :) 129

cechy charakteryzujące butelkę Dafi: trwała, poręczna, lekka (waży zaledwie 33 g) 1 filtr zastępuję 300 sztuk 1,5 l butelek sklepowych  wyposażona w filtr węglowy (otrzymywany z łupin orzecha kokosowego), którego skuteczność potwierdzono laboratoryjnie usuwa smak i zapach chloru z wody kranowej  używając ją oszczędzasz pieniądze pozbawiona szkodliwego Bisfenolu A pozostawia niezmienioną ilość minerałów naturalnie w niej występujących

Zdrowie na języku :P
Keks 116

starszy tym lepszy! Od lat piekę to ciasto z jednego, sprawdzonego w rodzinie przepisu i za każdym razem się udaje. Zmieniają się jedynie bakalie. Tym razem postawiłam na orzechy laskowe, żurawinę, rodzynki, skórkę z pomarańczy kandyzowaną i chrupiące płatki migdałów. Aby był rzeczywiście królewski, oblałam go najlepszym lukrem z białek i cukru pudru!  Keks Składniki : 300 g mąki pszennej

Moja smaczna kuchnia
Pralinki bounty. Świąteczne życzenia 149

rondelku, dodać kremówkę, połączyć i zdjąć z ognia. Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem, wlać do nich rozpuszczone masło ze śmietanką, dokładnie połączyć. Z masy kokosowej formować kulki wielkości orzecha włoskiego, gotowe schłodzić przez kilka minut w zamrażalniku. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Schłodzone pralinki zanurzać w płynnej czekoladzie. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasteczka z marmoladą/dżemem 131

masła/margaryny 2 żółtka trochę mniej niż pół szklanki cukru marmolada/dżem sposób przygotowania Wszystkie składniki oprócz marmolady/dżemu zagniataj na gładkie ciasto. Następnie formuj kulki trochę mniejsze niż orzech włoski. Palcem zrób w kulkach wgłębienia i lekko spłaszczaj aby uzyskać kształt jak na powyższym zdjęciu. Wgłębienia wypełniaj marmoladą/dżemem. Ciasteczka piecz 10 do 15 minut w 180 stopniach

cukrem pudrem posypane
Makiełki 164

maku 1 szkl. mleka 100 g miodu daktyle figi skórka pomarańczowa sok z cytryny orzechy laskowe aromat migdałowy łyżka masła kawałek pszennej słodkiej bułki  ok 1 szklanka mleka do namaczania mandarynki  bakalie do przybrania Mak namaczamy w przegotowanym mleku, najlepiej na noc, nadmiar odlewamy, mak mielimy przez maszynkę na drobnej siatce. Dodajemy do maku posiekane bakalie i miód

Gotowanie jest łatwe
Jadalne prezenty: Marokańskie trufle daktylowe (bez cukru) 149

pastę daktylową i wszystko dokładnie wymieszaj do utworzenia jednolitej masy. Najlepiej jest zrobić to dłońmi. Gdy masa dobrze się połączy, zacznie odchodzić od dłoni. Uformuj z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Najlepiej jest zmoczyć dłonie wodą, następnie wziąć kawałeczek masy i utoczyć z niej kulkę. Następnie każdą truflę obtocz w mielonych migdałach, lekko dociskając, aby się przykleiły. Gotowe trufle wstaw

Chilli Czosnek i Oliwa
“Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie”- recenzja 165

surówką z rzepy i jabłek, oraz pieczonym ananasem. Zima to zupa z kluseczkami z ricotty, tatar z krewetek, ciasto selerowe, dietetyczna wersja lemon curd i lasania ze szpinakiem i orzechami. Wiosna to twarożek i lody ze szczawiu, pory duszone w piwie i omlet ze smardzami. Czym smakuje lato? Melonem w porto z imbirem, makrelą i fenkułem z morelami.   Bardzo

Ugotowane pozamiatane
Wegański majonez light 167

zdrową żywnością jest dostępna. Warto w nią zainwestować, bo nadaje się nie tylko do wegańskich majonezów. Nie mam słonecznika. Czy czymś mogę zastąpić? Tak. Bez problemu możesz użyć orzechów nerkowca lub migdałów bez skórki, lub płatków migdałowych. Sprawdź również pozostałe przepisy na wegański majonez Artykuł Wegański majonez light pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Szybkie kokosanki z marmoladą 175

mąki ziemniaczanej, miksujemy na małych obrotach do połączenia. Słodką pianę przekładamy do wiórek kokosowych z masłem. Mieszamy łyżką do połączenia składników. Z kokosowej masy tworzymy w rękach kulki wielkości orzecha. Układamy je blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lekko spłaszczając i tworząc palcem w każdej porcji wgłębienie. W to wgłębienie wkładamy twardą marmoladę. Uwaga! Kokosanki z marmoladą układamy w większych odstępach

Słodkie okruszki
Bezglutenowe piernikowe brownie z quinoą i mandarynką 194

stopni na około 30 - 35 minut.  Po wyjęciu ciasto powinno upaść, a po rozkrojeniu powinno być wilgotne w środku, a z wierzchu przypieczone. Ja ozdobiłam brownie orzechami włoskimi i polałam roztopioną czekoladą :) Smacznego

Quinoa Raz!
Proste pierniczki świąteczne 191

lukier: w miseczce wymieszaj cukier puder z 3 łyżkami wody lub mleka, udekoruj nim pierniczki, posyp mixem maku i siemienia. Możesz ich niczym nie posypywać lub użyć także posiekanych orzechów, migdałów lub kandyzowanych skórek pomarańczy.   Jeżeli pierniki po wystygnięciu są twarde to przełóż je do szczelnie zamkniętego pojemnika razem z kawałkiem obranych jabłek. Jabłka wymieniaj co kilka

Zasmakuj Kuchni
Ciasteczka owsiane z migdałami 177

posiekanych, blanszowanych migdałów Wykonanie: Masło kroimy na małe kawałki. Dodajemy pozostałe składniki i całość zagniatamy w rękach, aż składniki dokładnie się połączą. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie spłaszczamy w dłoniach i rozkładamy na 2 blaszkach, wyłożonych papierem do pieczenia. Blaszki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 - 25 minut w 175 stopniach. Ja piekę na grzałkach

Smak mojego domu
Pomysły na świąteczne ciasta 150

tradycyjnie piekę trzy - sernik, piernik i makowiec. A jakie są wasze przepisy na tegoroczne święta? :) Bezglutenowe ciasto cytrusowe z suszoną morwą białą (bez cukru) Bezglutenowe ciasto bananowe z orzechami i karobem bez cukru Piernikowe ciasto na białkach bez cukru Aromatyczny piernik orkiszowo - gryczany na cydrze cynamonowym Żytnie ciasto piernikowe z daktylami  Świąteczny sernik na korzennym spodzie z nutą pomarańczy

FitKot

Proponowane wyszukiwania