orzechy - 16941 przepisów (strona:648/1130)

Gulasz z udka kurczaka po azjatycku 196

wodę by zakrywała mięso. 4/ Gdy mięso jest miękkie dodajemy kremówkę i solimy do smaku - chwile gotujemy a następnie lekko zagęszczamy mąką przesiewaną przez sito. Możecie dodać lekko przesmażone orzechy nerkowca do gulaszu :). Podaję go z kaszą jaglaną i rukolą. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Sok na depresję 234

bananowo-cukiniowo-jabłkowy z orzechami laskowymi to porcja witamin i składników mineralnych niezbędnych dla mózgu. Magnez oraz witaminy z grupy B ochronią nas przed stresami dnia codziennego. Żelazo zawarte w soku dostarcza tlenu niezbędnego do pracy komórek nerwowych, zaś wapń - wspomaga układ nerwowy i pomaga organizmowi przyswajać witaminę B12 hamującą związany z wiekiem ubytek

Menu Zdrowia
Dyniowe, bezglutenowe ciastka orzechowe z kawą i bakaliami czyli poWeekendowe Łakocie odc.146 163

nasiona z połowy laski wanilii spora szczypta soli himalajskiej W misce zagniatamy wszystkie składniki ciasta. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wilgotną dłonią układamy uformowane z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie spłaszczamy je i za pomocą zamoczonego w wodzie widelca. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na 15-20 min. Uważamy, by ciasteczka się nie przypaliły

Dzieje kuchennej Wiewióry
KRUCHE KSIĘŻYCE MOCNO WANILIOWE 130

waniliowego bez cukru * 2 łyżki cukru waniliowego i 3 łyżki cukru pudru do obtoczenia Wykonanie: Ze wszystkich składników (oprócz cukrów do obtoczenia) zagnieść ciasto. Odrywać od ciasta kawałki wielkości orzecha włoskiego i uformować kształt księżyca. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C. Do nagrzanego piekarnika wstawić blachę z ciastkami i piec około 13-15 minut

Zrób to smacznie
Zupa pomidorowa z mięsnymi kulkami, czerwona fasolą i makaronem 156

puszka czerwonej fasoli (około 400 g) sól i pieprz do smaku 1 łyżka słodkiej papryki Mięso zmielić. Dodać przyprawy i wodę, dobrze wyrobić. Formować niewielkie kulki (wielkości mniej więcej orzecha włoskiego) i oprószyć je delikatnie mąką. Obsmażać na patelni, w niewielkiej ilości oleju. Obsmażone kulki przekładać do garnka, w którym będzie się docelowo gotować zupa. Cebulę obrać i pokroić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dorsz w migdałach z pieczonymi ziemniakami 146

Dorsz w migdałach to dorsz panierowany w zmielonych migdałach. Często przyrządzam panierowaną rybę w orzechach zamiast tradycyjnej tartej bułki. Jeśli już się zdecyduję na bułkę to wolę domowe panko ….Dorsz w migdałach smakuje wyśmienicie z lekko słodkimi migdałami. Do ryby przyrządzam surówki z korzeniowych warzyw. Dzisiaj proponuję surówkę z warzyw, marchewki i selera. Prosta i smaczna surówka, która idealnie

codojedzenia
Muffinki orkiszowe z bakaliami i czekoladą 179

szklanki mąki orkiszowej 5 łyżek brązowego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 1 jajko 1/3 oleju 150 g pokruszonej czekolady 100 g mieszanki orzechów (u mnie włoskie, nerkowce i brazylijskie) pokrojonych na małe kawałki 50 g żurawiny suszonej 2 łyżki przyprawy korzennej 4 krople aromatu waniliowego wykonanie: Suche składniki wymieszać za pomocą łyżki. Olej pomieszać

Ania i Marcin gotują
Biszkoptowy omlet z kremem z awocado, fistaszkami i syropem 226

pszennej   Czekoladowy krem z awokado: 1 duże dojrzałe awokado 1,5 łyżki naturalnego gorzkiego kakao 2-3 łyżki płynnego miodu 2 łyżeczki masła orzechowego (u mnie z kawałkami orzechów) 3 łyżki mleka   Dodatkowo: 1/2 łyżeczki oleju do wysmarowania patelni łyżka posiekanych fistaszków syrop klonowy do polania     Przygotowanie:   Czekoladowy krem z awokado: Wszystkie składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Pychotka z migdałami 542

Tradycyjna pychotka posypana jest orzechami włoskimi, ale tym razem powstała pychotka według przepisu mojej siostry Uli z płatkami migdałowymi. Trudno powiedzieć, która jest smaczniejsza. Dla mnie obie są wyśmienite. Składniki: Ciasto – 300 g mąki pszennej – 4 żółtka – 200 g masła – 1/2 szklanki cukru pudru – cukier waniliowy – 1 łyżeczka proszku

To co kocham
KOKOSANKI Z NUTKĄ EGZOTYKI 144

ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem do momentu zbielenia. Dodać margarynę, wymieszać. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i migdały, wymieszać delikatnie za pomocą łyżki. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Rada: Płatki migdałowe najlepiej rozdrobnić za pomocą pomocnika kuchennego lub blenderem

Ciastka - domowe słodkości
Błyskawiczna kostka herbatnikowa. 678

śmietankowe Winiary 1 l mleka 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 100 g masła 2 kopiaste łyżki mąki typ 550 600 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 tabliczki czekolady z orzechami 2 śmietany fix 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka gorzkiego kakao Wykonanie masy budyniowej :   Do garnka wlewamy połowę mleka, dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy zagotowujemy, w drugiej połowie

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowy krem z awokado 121

blogu).       Składniki:   1 duże dojrzałe awokado 1,5 łyżki naturalnego gorzkiego kakao 2-3 łyżki płynnego miodu 2 łyżeczki masła orzechowego (u mnie z kawałkami orzechów) 3 łyżki mleka     Przygotowanie:   Nic prostszego... wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera lub rozdrabniacza i zmiksować. Im dłużej tym krem bardziej gładki i jednolity

Nastoletnie Wypiekanie
Mus czekoladowy z awokado i kawałkami banana 130

skórki, pokroić w grubszą kostkę lub plasterki i wymieszać z musem. *Jeśli lubicie słodsze desery, to dodajcie więcej miodu. **Zamiast banana można użyć także innych owoców, konfitur lub prażonych orzechów. Kochane babcie, w dniu Waszego święta życzę Wam zdrowia, radości, uśmiechu i pociechy z Waszych kochających wnuków

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bułki dyniowe 211

góry) w 190 st.C przez 40 minut. Po upieczeniu usunąć skórę i zmiksować. Mrożoną lepiej poddusić bez przykrycia żeby odparować nadmiar wody. Bułeczki mogą być wytrawne, z ziarnami, orzechami lub rodzynkami - tak jak lubicie. Czas przygotowania: 80 minut Porcje: 12  Składniki: 300 g mąki pszennej 250 g mąki orkiszowej 200 g puree z dyni 200 ml mleka

SzczyptaSmaQ
RAZOWE CIASTKA CRISPEARLS 192

proszku do pieczenia, 100 g kuleczek czekoladowych WYKONANIE Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, następnie mąki, proszek, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy kuleczki, mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania