słonecznikiem. Całość polewamy sosem wg uznania. Jeśli nie lubisz jakiegoś warzywa, spokojnie zamień je na swoje ulubione. W tym wypadku inwencja własna wskazana. Sałatka może zawierać paprykę, jabłko, orzechy włoskie, ser kozi, ser typu feta lub inne pyszności. Smacznego! Taką sałatkę możesz zabrać ze sobą do pracy czy na uczelnię. Pamiętaj aby trzymać sos w osobnym pojemniku i polać
KuchcikoweLoveproszek do pieczenia. Połącz suche i mokre składniki zagniatając ciasto. Gotowe ciasto ma konsystencję dobrze wyrobionej plasteliny więc można je dowolnie wycinać i formować. Najłatwiej będzie formować kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczyć dłonią. Piecz ciastka w temp. 180 C przez 20 minut. Jeszcze ciepłe ciacha posmarowałam lukrem z soku pomarańczowego, który został mi od ciasta drożdżowego. Smacznego! Artykuł
greenscarfindykiem (pęczak, kolendra, chili, bakłażan, burak) 26 zł koszyk z batatem ( cieciorka z masłem orzechowym, pieczony boczniak, rukola) 25 zł koszyk z dynią (czarny ryż, piklowana brukselka, chili, orzechy włoskie, kiełki) 22 zł W menu znajdziemy także zupę dnia, są to z reguły sezonowe warzywne kremy, codziennie inne. Koszykowe porcje są spore, można się nimi najeść do syta. Próbowałam
Kulinarne przygody Gatitynawet z dziećmi, bo w BUŁKĘS znajdziemy przytulny kącik dla dzieci i za to duży plus! Wybrałam BUŁKĘS z pulled pork i grillowanymi warzywami, z dodatkiem parmezanu, pesto rosso, orzechów włoskich i ukochanej rukoli
Moja smaczna kuchniasoli Sposób przygotowania: Bułkę moczymy w wodzie. Do naczynia wkładamy mięso. Dodajemy bułkę i gałkę muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Odrywamy po kawałku mięsa, formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Cebulę kroimy w piórka, marchew w cienkie plasterki. Wszystkie składniki zalewy razem z warzywami zagotowujemy i gotujemy ok. 10 minut. Czekamy
Pobite gary Barbarypieczenia Masa makowa: 250 g suchego maku 1 litr mleka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 15 dag kaszy manny błyskawicznej 4 jajka aromat migdałowy (koniecznie) bakalie: orzechy, rodzynki, kokos Nadzienie serowe: 250 g białego sera półtłustego 2 dojrzałe banany 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 żółtko Ponadto: Powidła śliwkowe 1 łyżka kakao 8 dużych łyżek cukru
Praktyczna plczarne i zielone, cebula ) i 1/2 Porcini (sos pomidorowy, ser mozzarella, borowik, ser ricotta, rozmaryn, czosnek) Insalata di fromaggio di capra (sałatka serowa: grillowany kozi ser, kompozycja sałat, karmelizowane orzechy nerkowca, cząstki grejpfruta, winogrona) Będzie to długi post, bo i potraw było wiele. Bakłażan był idealny, rozpływający się w ustach. Nawet mój mąż, który nie przepada za tym warzywem był
Karola gotujeTort lodowy, który smakuje jak sernikowe lody z dodatkiem czekolady i orzechów... Pyszny! Na czekoladowym spodzie, z kawałkami wafelek Lusette... Udekorowany ubitą śmietanką i wspomnianymi wafelkami... Smak na pewno Was zadowoli... Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu
Domowa cukiernia Ewyziemniaczaną), proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz startą czekoladę. Wszystko dobrze zmiksować do połączenia. Powstałą masę schłodzić w lodówce 30 minut. Ze schłodzonego ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (najlepiej pomagać sobie małą łyżeczką) i umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odległościach od siebie (podczas pieczenia ciastka rozleją się na boki). Lekko spłaszczyć dłonią
Nastoletnie Wypiekaniesmaku, ale także cennych witamin. Można też miksować owoce z warzywami a przybierać też wedle własnej fantazji. Dodatkami mogą być płatki zbożowe, ekspandowane ziarna, owoce świeże, suszone i orzechy czyli co tylko chcecie. Całość ma cieszyć oko i pysznie smakować. Wierzcie mi, że taką miseczkę pełną owoców chętnie zjedzą zarówno dzieci jak i dorośli. To jaką smoothie bowl przygotujecie jutro
Smaczna Pyzaciasta. Ja poszłam na łatwiznę i nie tworzyłam koszyczków z kremem jak w książce, mimo to wyszło smacznie. Florentynki bakaliowe. Składniki; pół szklanki rodzynków pół szklanki suszonych śliwek garść orzechów laskowych 4 suszone brzoskwinie garść suszonych daktyli garść płatków migdałowych pół szklanki suszonych moreli 15 dag masła 5 łyżek cukru kryształu 3 łyżki śmietany 36% Przygotowanie; Wszystkie bakalie pokroić
Radość kipiąca uśmiechem.dwóch osób: brokuł 1 sztuka jajka 2 sztuki boczek surowy 100 gr najlepiej z Sokołowa orzechy piniowe 1 garść ( opcjonalnie) musztarda 2 łyżki sok z cytryny 1/2 sztuki sól Sposób przygotowania Brokuła ugotuj we wrzątku ok 7 minut. Odcedź. Jaja ugotuj na twardo. Boczek potnij w paseczki i usmaż na chrupko. Rozłóż brokuły i jajka na talerzu posyp boczkiem
AZgotuj!marchewki to dokonały pomysł na obiad, wystarczy je ugotować na parze lub zblanszować na patelni z przyprawami oraz oliwą. Wyśmienicie będą smakować z dodatkiem prażonych nasion dyni, płatków migdałowych, orzechów oraz serów. Makarony warzywne polecamy również dzieciom jako pyszny warzywny dodatek do posiłków lub samodzielne danie makaronowe z sosem pomidorowym. spaghetti z marchewki makaron spaghetti kawałek piersi z kurczaka sól
Moje domowe kucharzeniesiostry, Gosi. Składniki: 400 g górskich płatków owsianych ¾ szklanki cukru 200 g roztopionego masła 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia 1 garść rodzynek ½ szklanki orzechów ziemnych (lub innych) ½ szklanki ziaren słonecznika Piekarnik nagrzej do 160°C. Blachę z piekarnika wyłóż folią aluminiową lub pergaminem. Umieść w misce wszystkie składniki, dokładnie wymieszaj, najlepiej rękami. Formuj małe ciastka
Qlinarnie i Qlinarnie