był miękki. Po ukrojeniu „dupki” okazało się, że mam przed sobą świetny wypiek. Dałam mleko zamiast wody i to był dobry pomysł. Świetnym posunięciem było też dodanie ok garści orzechów laskowych i 2 jajek. Chleb nie miał „chemicznego” posmaku, małż nie narzekał ; ) PODSUMOWANIE Ten chleb mogę piec częściej, jest puszysty. Smakuje świetnie z popularnym nugatowym kremem
Szybko Tanio Smaczniecukru 1 kostka masła lub margaryny 1-2 czubata łyżka jogurtu naturalnego, można użyć śmietany 3 jaja 1 łyżeczka proszku d|pieczenia po 2 łyżki bakalii: rodzynek, wirek kokosowych, orzechów zmielonych, płatków migdałowych, warto dodać sezamu! Można też do połowy dodać 2 łyżki kakao. Wówczas ciasteczka będą dwukolorowe! Wykonanie: Wszystkie składniki wsypujemy do miski i łączymy. Blaszkę wyłożyć papierem, łyżeczką
kgwjanczewodomowej, pełnej bakalii granoli z płatkami gryczanymi. Taka granola będzie idealna jako dodatek do jogurtu, kefiru czy sałatki owocowej. Składniki: 1,5 szklanki płatków gryczanych błyskawicznych 3/4 szklanki orzechów laskowych (100 g) 1/3 szklanki jasnego sezamu 1/3 szklanki ziaren słonecznika 1/3 szklanki płatków kokosowych 1/2 szklanki rodzynek 3 łyżki gorzkiej herbaty 3 łyżki płynnego miodu sok z 1 cytryny
UgotowaćNiyrołzki 1 sie czowiekowi zachce zjejś 2 cojsik lekszego 3 , żeby potyn niy trza bōło 4 bez godzina dochodzić do siebie i wypić trzi sznapsy 5
Chop w kuchniBakalie i orzechy świetnie zaspokajają głód, a te ciasteczka idealnie pasują do kawy lub do ulubionej herbaty w ciągu dnia. Wykonanie: proste i szybkie. Najdłużej czeka się gdy się pieką, ale zapach wynagradza wszystko, można (i warto!) chwilę poczekać:) Zapach cynamonu, wiórków kokosowych, bakalii...obłędny! Zdrowo, domowo, prosto. Ciasteczka po kilku dniach, po około dwóch stwardnieją, na początku
Zasmakuj Kuchniwłasne przekonania. Jeśli nie dokuczają Wam alergie czy nietolerancje, możecie zastąpić syrop z agawy i daktylowy np. miodem. Do dekoracji możecie użyć roztopionej czekolady, wiórków kokosowych, tartej czekolady, ulubionych orzechów, migdałów i innych rzeczy, na które będziecie mieć ochotę :) Składniki na 2 duże porcje (lub 4 mniejsze): 150 g silken tofu (ostatecznie możecie użyć zwykłego tofu, ale to nie będzie
Zawsze głodna!Doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na 30-60 minut. Surówkę coleslaw podajemy jako dodatek do dania głównego. Polecam także przepis na surówkę marchewkową z jabłkiem i orzechami włoskimi
My Chcemy JeśćDodajemy daktyle oraz melasę mieszamy do połączenia. 3. Miętę drobno siekamy i mieszamy z masą. Całość wstawiamy do lodówki na 10 minut. Po wyjęciu formujemy nieduże kulki (wielkości orzecha włoskiego) i gotowe
vaniliowoczekoladowagryczanej (białej, niepalonej) 1/2 szklanki mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody 2-3 łyżki płynnego miodu 3 łyżki oleju 1 jajko 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki ulubionych bakalii (orzechy, rodzynki, żurawina, daktyle, figi) wykonanie: Do letniej, ugotowanej kaszy gryczanej dodaję wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszam. Rozgrzewam teflonową patelnię do pankejków i łyżką nakładam ciasto (jeden placek
babka w formieformować ciasteczka na dużej blaszce wyłożonej pergaminem. Wstawić do gorącego piekarnika 180st i pieczemy ok 25/30 min. Ciasteczka są mięciutkie i pyszne. Można innym razem dodać kakao lub orzechy
harrisamiski i wystudzić. Zimne ciasto mieszać mikserem dodając po jednym jajku. Tak przygotowane ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskać na papier do pieczenia ciasto wielkości orzecha włoskiego. Ptysie piec w piekarniku nagrzanym do 220'C około 13-15 minut. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i nadziewać nią zimne ptysie końcówką podłużną, okrągłą
Zrób to smaczniesię z ciastem. Znów wkładamy do lodówki, tym razem na dłużej (najlepiej na około 30 minut, ale ja często wyciągam szybciej). Odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki większe od orzecha włoskiego, spłaszczamy je w dłoniach i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na środkowym poziomie w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 18-20 minut (dół ciasteczek
Słodkie okruszkiżytniej pełnoziarnistej. Dodatki można dostosować do własnych upodobań. Składniki: 2 jajka 1 łyżka mąki orkiszowej kropelka aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka budyniu waniliowego gruszka, kiwi, orzechy Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać mąkę i budyń. Dodać także proszek i aromat. Wymieszać bardzo delikatnie. Gofrownicę posmarować olejem kokosowym. Smażyć gofry
Chocolate Muffin Blogmiękkości, posypujemy cynamonem, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy serek, mieszamy. Na dnie pucharków układamy warstwę ciastek, następnie ubitą śmietanę z serkiem, a następnie jabłka, posypujemy orzechami
słodki bratekwitaminy i minerały sałatki. Można się nimi objadać do woli, nie martwiąc się zbytnio o talię. Dziś na moim talerzu znalazły się pieczone buraki, rukola, awokado, zielony ogórek, jajko, orzechy nerkowca i natka pietruszki. Wszystko skropione dressingiem na bazie octu porzeczkowego i oleju z pestek dyni. Zajadałam tę pyszną sałatkę z kromką mojego bezglutenowego pieczywa chrupkiego . Było bardzo smakowicie. Czytaj
Wiem co jem