orzechy - 16941 przepisów (strona:632/1130)

Ciasto drożdżowe z żurawiną i ananasem . 160

posypujemy wierzch ciasta, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 50 stopni, podkręcamy temperaturę  do 180 i pieczemy 40 -45 minut. Ta kruszonka ma smak chałwy, można zamiast sezamu dać orzechy lub wiórki kokosowe, to też tłuszcz i do tego w konkretnym smaku. Ciasto jest bardzo delikatne i wilgotne, nawet następnego dnia smakowało jak świeżo upieczone. Jeśli dla kogoś mało słodkie

Dieta moja pasja
Orzechowe trufelki 100

jednolitą masę i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie na płaski talerz wysypujemy mąkę orzechową do obtaczania i wyjmujemy masę z lodówki. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mace orzechowej( ok. 30 szt.). Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy świeżą miętą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Torcik bakaliowy na białkach 177

figowca i zrobiłam torcik z bakaliami. Do tego szybki krem i wyszło na prawdę coś pysznego. Składniki: Ciasto: 6 białek sól szczypta 160 g cukru 1 szkl zmielonych orzechów włoskich 50 g drobno pokrojonych fig 50 g rodzynek 100 g drobno posiekanej czekolady gorzkiej  Krem: 250 g mascarpone Mlekoma 4 łyżki nutelli 3 łyżki likieru czekoladowego Do posypania: wiórki

Ala piecze i gotuje
Ciasto Cassata 204

Tradycyjne, włoskie a dokładnie sycylijskie ciasto przełożone kremem z serka ricotta z dużą ilością namoczonych w alkoholu bakalii, orzechów i czekolady. Szybkie i łatwe do zrobienia, ma ciekawy smak, ale pyszny ;) Polecam! PS Szukasz armatury przemysłowej lub kwasoodpornej? Zajrzyj koniecznie na stronę http://www.saga.info.pl/  - profesjonalne rozwiązania, gwarancja jakości i trwałości :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę

Domowa cukiernia Ewy
Rybne pulpety z karmelizowaną cebulą 98

skóry i ości dorsza rozdrobniłem, ugotowane ziemniaki przepuściłem przez praskę, wymieszałem razem ze skórką cytryny, posiekana natką , solą, szczyptą chili i pieprzem do smaku. Z masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego, panierowałem kolejno w mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażyłem na złoto na oleju, osaczyłem na papierowych ręcznikach. Czerwone cebule pokroiłem w cienki piórka. Na patelni rozgrzałem łyżkę oliwy

R'n'G Kitchen
Ciasteczka orkiszowo-żytnie z ziarnami i owocami 160

Dokładnie wymieszać. Gdyby od ciasta oddzielały się suche składniki, można dodać nieco oleju lub wody. Ciasto odstawić na pół godziny do lodówki. Następnie mokrymi rękami odrywać porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Mocno ściskać, następnie delikatnie rozpłaszczać i kłaść w odstępach 3 cm na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190oC i piec 22-25 minut. Blachę

Czerwień i błękit
Wiosenna edycja Restaurant Week 2017 – degustacja w NOVO2 Square lounge bar 135

lawendą oraz poziomkową watą cukrową. Deser lekki, smaczny, orzeźwiający i wygląda fantastycznie w pięknych kolorach. Wspaniałe zakończenie posiłku. Drugi deser w menu to suflet Grand Marnier z prażonymi orzechami makadamia i syropem klonowym, równie pyszny jak pierwszy deser. Bardzo kremowy, puszysty, rozpływa się w ustach i jest to przepis autorski szefa kuchni. Polecam… Na danie główne mamy do wyboru

Mała Cukierenka
Jagodowo-kokosowa jaglanka 110

ulubiona wersja jaglanki na śniadanie. Jemy ją prawie w każdy weekend. Smakuje świetnie, a do tego cieszy oko :) Można ją podać z dowolnymi dodatkami. Ja zazwyczaj dorzucam jakieś owoce, orzechy, albo posypuję pudrem truskawkowym. A Wy jadacie kaszę jaglaną na słodko? :) 120 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 200 g mleczka kokosowego łyżka miodu 1 łyżka wiórków kokosowych   pół

Mienta blog
M i razowe ciastka... 98

100g płatków owsianych -1/2 filiżanki pokruszonych orzechów(różnego rodzaju) - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki sody - 5- 6 ziaren czarnego pieprzu * - 5 ziaren ziela angielskiego* - 100g posiekanej gorzkiej czekolady  Masło utrzeć z cukrem i z melasą dodać jajko dalej ucierać  Mąkę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Banoffe pie czyli moja wariacja 139

Deser ekspresowy. Troszkę go zmodyfikowałam.   Przepis - na okrągłe naczynie ceramiczne, lub tortownicę 22cm średnicy 85 g masła 150 g ciastek pełnoziarnistych 25 g mielonych migdałów 25 g mielonych orzechów włoskich 30g siekanej czekolady deserowej  Wszystkie produkty zmiksować w malakserze na konsystencje mokrego piasku. Naczynie żaroodporne lub okrągłą formę wysmarować masłem i obsypać na przykład mielonymi migdałami

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasteczka owsiane z bakaliami 306

Fantastyczna alternatywa dla łasuchów! Gotowe w 15min! Składniki: 1 szk wiórek kokosowych 1 szk płatków owsianych górskich 1/2 szk suszonej żurawiny 1/2 szk orzechów 1 jajko 2 łyżki miodu Przygotowanie: 1. Wymieszać wszystkie składniki i formować kulki  średnicy 3cm. 2. Piec w temp. 180' przez 15-20min. Przepyszne

FITBUuK
Marchewkowe kluseczki 130

jest dość luźne), najlepiej w rękawiczkach, ponieważ marchewka barwi skórę. W dużym garnku zagotowujemy dość dużo wody z solą i olejem. W między czasie formujemy z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego( ja odkładałam swoje na talerz lekko posypany mąką ryżową). Wkładamy kluseczki do gotującej się wody. Po wypłynięciu kluseczek gotujemy je ok. 3-4 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową do miski

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Herbaciany naked cake 196

zbytnią przesadą popić go filiżanką ciepłego i aromatycznego naparu, to serdecznie polecam Ci spróbować tego tortu. Czyż nie jest to idealne połączenie? Smacznego! Biszkopt: 4 jajka 200 g mielonych orzechów włoskich pół szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki kaszy manny Dno tortownicy o średnicy 22-24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a piekarnik nastaw na 170 stopni. Następnie

Karczma Honorietty
Grillowane piersi z kurczaka z serem korycińskim 188

kształt. W ofercie Państwa Bielec znajdziecie ser koryciński naturalny oraz wersje z najróżniejszymi dodatkami np. z pomidorem, bazylią i czosnkiem, z chili i oregano, z kminkiem, z żurawiną, z orzechami włoskimi, z bazylią, z pieprzem kolorowym czy wspomniany wcześniej przeze mnie ser koryciński z czarnuszką. Każdy z tych serów jest doskonałym dodatkiem do codziennych kanapek, sałatek, obiadów czy najróżniejszych przekąsek

Słodkie okruszki
Salted Chocolate Chunk Cookies 141

pół na pół) Masło ubić z cukrem i cukrem trzcinowym. Dodać jajko, zmiksować. Dodać ekstrakt z wanilii, proszek, sól, oba rodzaje mąki i zmiksować. Wmieszać czekoladę. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C przez 10-12 min. Studzić na kratce. źródło: klik

Słodkie inspiracje

Proponowane wyszukiwania