wiórków kokosowych 1 jajko 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki razem zagnieść, aby powstała jednolita masa. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (pozostawiając odstępy). Każdą z kulek spłaszczyć dłonią. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 13 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Oryginalny smakowsianych (u mnie Provena bezglutenowe) 1 szklanka nasion ze słonecznika 2 łyżki maku niebieskiego 1/2 szklanki pestek z dyni 1/2 szklanki siemienia lnianego jasnego 4 łyżki babki płesznik garść orzechów laskowych (niekoniecznie) 1 łyżeczka kminku 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju rzepakowego spora łyżeczka soli 1 szklanka wody Wszystkie suche składniki umieszczamy w misce i mieszamy. Wlewamy miód, olej
AZgotuj!przemiennie z mięsem Szaszłyki grillujemy na gorącej płycie. SAŁATKA DO DAŃ NA GRILLU: - garść jarmużu - 1/2 ogórka zielonego - 1 czerwona papryka dressing: garść rukoli, oliwa z oliwek, garść orzechów laskowych bądź włoskich, sól, całość miksujemy blenderem z 50 ml wody Dressingiem polej sałatkę KASZA PĘCZAK: Kaszę wypłukaj pod bieżącą wodą. Ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Dodaj do ugotowanej kaszy łyżkę
SMYKWKUCHNIWcześniej na blogu był już przepis na mus z czekolady i orzechów laskowych, ostatnio postanowiłam zrobić coś podobnego ale przy użyciu białej czekolady i z dodatkiem serka mascarpone bo akurat był w lodówce. Wyszło naprawdę pysznie, nawet mój narzeczony co się zarzekał, że nie lubi białej czekolady się dopominał o jeszcze jedną porcję. Spróbujcie koniecznie tego przepisu: Mus czekoladowy
Delusional Trinesolą, pieprzem, oregano, dodajemy przesmażoną cebulę i czosnek, dodajemy jajko i bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy. Masę najlepiej odstawić do lodówki na godzinę. Następnie z masy formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy je na gotujący się bulion. Gotujemy do momentu, aż bulion się zagotuje. Pulpety odsączamy i odkładamy na talerz. Gulasz warzywny: cebule kroimy w piórka, czosnek przeciskamy przez
Smak mojej kuchniwody (puszka) - 1 ugotowane na twardo jajo ekologiczne - 1/4 ogórka zielonego - 5 czarnych oliwek - 7 plastrów imbiru w zalewie - 5-6 ugotowanych w osolonej wodzie pieczarek - oliwa z orzechów włoskich, sól himalajska, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1/3 łyżeczki musztardy miodowej, mieszanka ziół Rukolę myjemy, wykładamy na talerz, dodajemy pokrojony w plasterki ogórek, jajko pokrojone na ćwiartki, tuńczyka, oliwki pokrojone
SMYKWKUCHNIłyżeczką sody, a następnie polewamy wrzątkiem. Banana rozgniatamy widelcem na talerzu. Do miski wsypujemy ekspandowane zboża. Dodajemy batata i banana. Mieszamy wszystko razem. Formujemy w dłoniach kulki wielkości małego orzecha włoskiego i spłaszaczamy. Wykładamy ciastka na blachę. Każde ciastko oprószamy skórką z pomarańczy. Delikatnie przyklepujemy. Całość wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Następnie przewracamy ciastka na drugą stronę i pieczemy
Krupeczkiktórego mojej diecie trochę brakuje.... Ciasto jest dosyć luźne ale klejące. Nie może być za rzadkie bo rozleje się w pieczeniu. Z gotowego ciasta formujemy kulki nie większe niż orzech włoski, spłaszczamy lekko a na środku robimy niewielkie wgłębienie. Układamy na pergaminie. Nie musimy smarować tłuszczem ponieważ ciasteczka mają sporo tłuszczu w sobie. Na każde ciasteczko nakładamy odrobinę marmolady
Ze smakiem bez glutenukoniec dodać rum. Pogotować chwilę do czasu aż masa zacznie gęstnieć, odstawić do przestygnięcia. Kiedy masa odrobinę przestygnie dodać ok 1 szkl rodzynek, 1/2 szkl żurawin i 1/2 szkl orzechów włoskich posiekanych. Wymieszać wszystko i odstawić do dalszego stygnięcia. W tym czasie bakalie wciągnął płyn z maku i masa jeszcze zgęstnieje. Ponieważ moja masa była dosyć rzadka dosypałam
Ze smakiem bez glutenuwłasnej mieszanki jaglanej 6 jajek 200-250 cukru 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 1/2 szkl rodzynek 1/2 szkl żurawin 3/4 szkl orzechów włoskich Oczywiście bakalie można dodać dowolne i w ilości nieprecyzyjnej:-) Jaja zmiksowałam z cukrem na puszystą, jasną masę. Stopniowo dodawałam olej i dalej ubijałam na najwyższych obrotach. Następnie zmniejszyłam
Ze smakiem bez glutenunadmiaru cukru i doskonała przekąska do pracy. Składniki: 1 szkl suchej kaszy jaglanej 2 czubate łyżki wiórków kokosowych 2-3 czubate łyżki miodu dwie garście rodzynek 2 garście orzechów włoskich 1 garść nasion słonecznika 2 czubate łyżki mleczka kokosowego - lub 3 łyżki jeśli mleko jest płynne Kaszę jaglaną ugotować wg następującego przepisu. Do rondelka wlać 2 szklanki wody
Ze smakiem bez glutenumiodu 1/2 szklanki cukru 1 łyżka rumu lub aromat migdałowy/ rumowy Bakalie: łącznie ok 400 g - 1 opakowanie płatków migdałów, 1/2 szklanki żurawiny suszonej, 1 szklanka rodzynek, 1/2 szklanki orzechów włoskich, 1 opakowanie kandyzowanej skórki pomarańczowej Mleko podgrzać z masłem, cukrem i miodem do rozpuszczenia cukru. Dodać mak mielony i mieszać do lekkiego zgęstnienia składników. Mak będzie dosyć rzadki
Ze smakiem bez glutenusiebie i takim sposobem stworzyłam czekoladę! Przeleżała trochę czasu w zamrażalce, stała się bardziej zwarta, ale wciąż prosta do krojenia. Za pierwszym i drugim razem dodałam do niej posiekane orzechy, za trzecim i czwartym - wiórki kokosowe. Była też odżywka białkowa, ale skończyła się jak chciałam nagrać film, więc podaję przepis bez jej dodatku. Natomiast jeśli ją posiadacie i chcecie
Kuchnia Elliepieczenia i solą. Po każdym dodaniu miksować. Dodać przygotowaną masę kokosową i zmiksować do połączenia składników. Schłodzić w lodówce. Z masy odrywać małe kawałki, uformować kulki wielkości niedużych orzechów włoskich, każdą obtoczyć we wiórkach kokosowych (gdyby nie chciały się wiórki przyklejać, lekko zwilżyć kulki w wodzie) i odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym
Smaczne ZdroweKalafior podzielić na małe różyczki i dodać do garnka. 6. Przygotować dietetyczne pulpety: mięso doprawić sola i pieprzem; wilgotnymi dłońmi formować pulpety wielkości orzecha włoskiego. 7. Z gotującego się wywaru warzywnego wyjąć seler i dodać pulpety. 8. Gotować pod przykryciem ok 20 min. 9. Podawaj posypane posiekanym koperkiem. INSTRUKCJA - film krok po kroku: Kaloryczność przepisu
Atlas Smaków