odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną drobno żurawinę oraz czekoladę. Na koniec dodajemy cynamon. Całość dokładnie mieszamy (najlepiej dłońmi). Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kładąc ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, kulki ciasta przygniatamy lekko z góry. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 20 minut. Smacznego
Emcia Pichcikażdym umieszczamy plasterek cukinii i śliwkę. Zawijamy szczelnie i wbijamy wykałaczkę. Grillujemy na rozgrzanym grillu (możemy użyć aluminiowej tacki) do ze złocenia. Opcjonalnie do każdej śliwki możemy włożyć połówkę orzecha włoskiego lub migdał
Pyry na Gazpascha nabrała kształtu. Bardzo lubię wzór, który gaza odciska na powierzchni serka. Następnego dnia przekładamy odsączoną paschę na talerz i dekorujemy posypując połamanymi kawałkami pszczółkowej czekolady z zamrażalki, kawałkami orzechów i płynnym miodem. Podajemy schłodzoną. Niektórzy lubią ją nawet zamrożoną jak lody – wtedy przed podaniem wkładamy ją na godzinę do zamrażarki. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco
Ugotowane pozamiatanekakao olejek zapachowy, np. pomarańczowy lub cytrynowy 3 obrane jabłka i pokrojone w cienkie talarki półksiężyce migdały płatki do posypania ciasta i suszona żurawina, opcjonalnie wiórki kokosowe, tarte orzechy polewa: 2 łyżki masła, 3,5 łyżki kakao, 2 łyżki mleka + ewentualnie jak chcecie trochę cukru, ja robię gorzką polewę tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy, opcjonalnie papier
Zasmakuj Kuchniczarnuszką ser koryciński z ziołami prowansalskimi ser koryciński z czubrycą i kozieradką ser koryciński z chili i oregano ser koryciński z kminkiem ser koryciński z żurawiną ser koryciński z orzechami włoskimi ser koryciński z bazylią ser koryciński z bazylią z płatkami czosnku ser koryciński z oregano ser koryciński z pieprzem kolorowym Ser Koryciński Swojski z wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina
Różowa kuchniapracy. naleśniki (np z tego przepisu) masło orzechowe dojrzałe banany opcjonalnie starta czekolada Smażymy naleśniki według swojej ulubionej receptury. Każdy placek smarujemy cienko masłem orzechowym (polecam to z kawałkami orzechów, ale może być i gładkie), wykładamy plasterki lub całego banana. Zawijamy naleśnik w rulonik i posypujemy startą drobno czekoladą
Smaki Na Talerzużółtko 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 szczypta kardamonu 1 laska wanilii Syrop do pasków rabarbarowych: 6 łodyg rabarbaru 300 g ksylitolu/cukru 300 ml wody kawałek wielkości orzecha włoskiego imbiru dodatkowo: 2 łyżki masła 2 łyżki ksylitolu/cukru 1 białko+2 łyżki mleka cukier puder z ksylitolu Wykonanie: drożdże wymieszać z 2 łyżkami mleka, aż się rozpłyną. Resztę mleka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jajko, 3 łyżki wiórek kokosowych, 1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach, 1 łyżka cukru kokosowego, 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju kokosowego, 1 łyżeczka kakao, garść orzechów włoskich posiekanych, 4 kostki gorzkiej posiekanej czekolady, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE Miód i olej rozpuszczamy. Jajko mieszamy z miodem i olejem, dodajemy marchewkę oraz pozostałe składniki. Z podanej
słodki bratekdelikatnie, ale dokładnie wymieszać - blachę wyłożyć papierem do pieczenia - do miseczki nalać zimną wodę, dłonie maczać w wodzie, ułatwi to formowanie ciasteczek - z masy formować w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego - ciasteczka układać w odstępach od siebie na blasze - blachę z uformowanymi ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez 20-25 minuty lub do lekkiego zrumienienia - ciasteczka
Smakołyki Berenikipierwszy blat, dokładnie rozsmarować konfiturę, nałożyć porcję kremu cappuccino. Podobnie postąpić z drugim blatem. Po przykryciu tortu ostatnią częścią biszkoptu, całość posmarować cienką warstwą kremu. Posypać wiórkami kokosowymi i orzechami. Artykuł Tort kakaowy z cappuccino i konfiturą z róży pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniakawałki łososia, odciśniętą z wody bułkę, jajko oraz sól i pieprz. Całość rozdrobnić i zblendować na gładką masę. W garnku zagotować wodę z niewielką ilością soli. Formować pulpety wielkości orzechów włoskich. Delikatnie umieścić w gotującej się wodzie, gotować kilka minut, odcedzić. Zupę przelać do miseczki, włożyć pulpety, posypać świeżym koperkiem. Zajadać! Artykuł Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z mleczkiem kokosowym i łososiowymi
Raj dla PodniebieniaArtykuł Makaron z pesto z rukoli, orzechów i migdałów z cukinią, pomidorami i kabanosem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniapistacjowy, który jest niezwykły pod względem smaku i konsystencji. Pistacjowo – migdałowy na podniebieniu, kremowy i lekko mazisty na łyżeczce! Spróbujcie! Składniki pasta pistacjowa 150 g pistacji 30 g orzechów nerkowca 40 g cukru trzcinowego ½ łyżeczki olejku migdałowego 3 łyżki oleju 18 g wody spód 60 g masła 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru 1 jajko masa serowa
Raj dla Podniebieniazapobiegają zawalom serca i udarom mózgu, - chronią przed astmą, - zapewniają większą sprawność fizyczną i psychiczną, Zapraszam na moje ulubione przepisy z wykorzystaniem płatków owsianych: Pełnoziarniste owsiane ciasteczka z orzechami Owsianka z borówkami
kulinarne odsłony pati