delikatnie mieszać tak by powstała jednolita masa. Mus przełożyć do pucharków/kieliszków/szklaneczek i wstawić do lodówki aby stężał. Podawać z bitą śmietaną, owocami (maliny, borówki, truskawki), orzechami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów itp. Smacznego! — BTW całości (tylko mus bez dodatków): 510 g, 1320 kcal, B 18 g, W 32 g, T 120 g. W 100 g: 259 kcal
Ola la LCHFOdyseja to ciasto dla prawdziwych smakoszy. Ucieszy niejedno podniebienie. Z filiżanką dobrej kawy smakuje nieziemsko. SKŁADNIKI: Ciasto bakaliowe: 8 białek, 2 żółtka, 1 szklanka cukru, 150g drobno posiekanych orzechów włoskich, 150g wiórków kokosowych, 200g rodzynek BIO MAKAR , 2 łyżki mąki, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, Masa chałwowa: 300g masła, 750ml mleka, 3 opakowania budyniu waniliowego, 2 opakowania cukru
Tradycyjna kuchnia KasiJeśli macie ochotę na coś słodkiego, WEGAŃSKIE TRUFLE Z NERKOWCÓW... Artykuł WEGAŃSKIE TRUFLE Z NERKOWCÓW I DAKTYLI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEstartą, gorzką czekoladą. Na sam koniec, na czekoladowym wafelku (typu teatralny) możecie przygotować napis (z białej, rozpuszczonej czekolady). Prawda, że proste? :) Przed samym podaniem, brzegi tortu posypałam zmielonymi orzechami, a sam wierzch ozdobiłam kolorową, cukrową posypką + obowiązkowo została wbita fajerwerka TORT NR 2 - mocno czekoladowy, ozdobiony kremem ganache i roztopioną czekoladą Ten tort będzie wymagał od Was większej
Ugotowaćoliwek dobrej jakości – 100 ml * parmezan dobrej jakości – ok. 40 g * prażone pestki słonecznika – 4 łyżki * sól, pieprz – do smaku Świetnym dodatkiem są też prażone orzechy włoskie! DODATKOWO: * ziemniaki * świeży koperek * dobrej jakości masło min. 82% SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Czosnek niedźwiedzi myjemy, suszymy, odcinamy łodygi, umieszczamy w blenderze. Dodajemy starty parmezan i podprażony słonecznik. Zalewamy oliwą
Ostra na Słodkolubiących cytrusy dla szukających pożywnego śniadania dla fanów kaszy jaglanej Składniki: pół szklanki kaszy jaglanej (suchej) 1 szklanka soku pomarańczowego (najlepiej dobrego, wyciskanego) pokrojona pomarańcza bakalie (żurawina, orzechy, rodzynki, morele) Wykonanie kaszy: Kaszę zalać wodą i przelać na sitko - czynność powtarzać, aż woda będzie czysta (przestanie być mętna i przestaną być widoczne na jej powierzchni bąbelki - czasem trzeba
Mania Wypiekaniacukrem i siemieniem Pieczemy je przez około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 *C. Smacznego:) Przepis zmodyfikowałam lekko wg swoich potrzeb. Tam posypane były z wierzchu orzechami, a moje ciasteczka są dla dzieci, dlatego użyłam tylko grubego cukru i siemienia lnianego. Moje ciasteczka były nieco cieńsze niż 1 cm i wyszły mi prawie 3 blachy. Piekły
Proste PotrawyOzdób owocami i posiekaną czekolada Zjedz od razu lub przechowuj kilka dni (w lodówce). Wskazówki Przygotuj sos karmelowy w bardziej gęstej wersji, dodając mniej mleka Minitarty możesz posypać także orzechami (dobrze skomponują się arachidowe z odrobiną soli) lub wiórkami kokosowymi Ilość porcji zależy od wielkości foremek - moje były dość małe Olej kokosowy w niskiej temperaturze ma stałą konsystencję, dzięki czemu
Powiedz dietom niekremowe. I co ważne, na prawdę są szybkie i proste w przygotowaniu. SKŁADNIKI: - 1 kubeczek jogurtu naturalnego - 2 duże, pełne łyżki masła orzechowego - 1 dojrzały banan - dodatkowo garść orzechów włoskich i kilka plasterków banana Banana blenduję, dodaję jogurt i masło orzechowe. Całość dokładnie łączę ze sobą, kiedy powstanie jednolita masa wkładam ją do zamrażarki na minimum 2,5 godz
Wielopokoleniowociepłej wodzie, przez 10 minut. Połączcie wszystkie składniki oprócz śmietany. Dodajcie stopniowo śmietanę do uzyskania gładkiej kulki. W razie potrzeby dodajcie jej nieco więcej. Uformujcie kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą rozpłaszczcie i ułóżcie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawcie blachę do zimnego piekarnika. Nastawcie go na 180℃ i pieczcie około 15/20 minut. Po upieczeniu ciastka należy trzymać
Krupeczkisól, i znów miksujemy. Na koniec dodajemy drobno pokrojoną czekoladę i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 200 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta robimy małe kulki, wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na blaszce zachowując odstępy. Spłaszczamy je na przykład szklanką obsypaną mąką. Pieczemy 10-12 minut. Idealny pocieszyciel w te zimne majowe
Niuniokidostarczyć naturalną dawkę cukru... mam nadzieję, że pomoże 😊 Moja sałatka jest doskonałym źródłem witamin i minerałów, doskonała dla naszego zdrowia 💪💪💪 Wierzch sałatki możecie dodatkowo posypać ulubionymi orzechami. A Wy co dobrego macie na dzisiejsze śniadanie ? Składniki na 2 porcje: kasza jaglana pół szklanki, woda 1,5 szklanki, truskawki 8 szt, banan 1 szt, kiwi
kulinarne odsłony patiszczypty soli, szczyptę majeranku i pół łyżeczki czosnku. Mięso wyrobiłam ręka na jednolita masę i odstawiłam na ok. 15 minut do lodówki. Następnie zwilżonymi rękoma uformowałam male kuleczki wielkości orzecha włoskiego. W większym garnku zagotowałam 2.5 litra lekko osolonej wody. Dodałam do niej pokrojone w słupki marchewki, pietruszkę i seler w kawałki. Kiedy woda się ponownie zagotowała, wrzuciłam na wrzątek
Kuchnia z widokiem na ogródugotują garnek zestawić z ognia. Całość zmiksować na krem, jeśli jest za gęsty dolać jeszcze bulionu. Gotową zupkę nałożyć na talerze. Podawać z kleksem jogurtu lub śmietany oraz posiekanymi orzechami nerkowca
Monia miesza i gotujeMiękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, ucieramy na chwilę. Dodajemy po kolei płatki, sodę oczyszczoną, mąki, a na końcu czekoladę, orzeszki i żurawinę. Mieszamy składniki, lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy, układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok. 15-18 minut w 180 stopniach
słodki bratek