Camembert w cieście z sosem żurawinowym
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Camembert w cieście z sosem żurawinowym
Składniki na 4 porcje: • 4 okrągłe pleśniowe serki typu Camembert • 1 płat ciasta francuskiego • żółtko • 1 łyżka mleka Sos żurawinowy: • 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina • 1 słoiczek żurawiny do mięs Wykonanie: • Ciasto francuskie podzielić na 4 części i zawinąć w każdy krążek sera. • Układać łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. • Posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. • Wyciąć 4 małe kółeczka z ciasta, położyć na krążkac...
Czytaj dalej na blogu To co kochamAutor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, francuskie, ciasto francuskie, sosy, ciasto francuskie, orzechy, camembert, ciasto z orzechami
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję