Camembert w cieście z sosem żurawinowym

Camembert w cieście z sosem żurawinowym

Składniki na 4 porcje: • 4 okrągłe pleśniowe serki typu Camembert • 1 płat ciasta francuskiego • żółtko • 1 łyżka mleka Sos żurawinowy: • 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina • 1 słoiczek żurawiny do mięs Wykonanie: • Ciasto francuskie podzielić na 4 części i zawinąć w każdy krążek sera. • Układać łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. • Posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. • Wyciąć 4 małe kółeczka z ciasta, położyć na krążkac...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję