orzechy - 16941 przepisów (strona:655/1130)

Sylwestrowe krakersy serowe z makiem + propozycje przekąsek 177

szpinakowo-jajeczną Szybka i łatwa sałatka makaronowa z ciecierzycą gotowaną, którą możesz zastąpić ciecierzycą z puszki. Jeśli masz ochotę na słodkiego Sylwestra, sprawdź te przepisy: Biszkopty w czekoladzie z orzechami laskowymi Mleczne przekładańce na waflach z czekoladą Praliny czekoladowe Mini omlety biszkoptowe z dowolnym przybraniem Niektóre przepisy są już stare i dawno wołają o aktualizację zdjęć, ale jeszcze mi się

Anioszek w kuchni
Sylwestrowa przekąska- nuggetsy z kurczaka 247

Kurczaka zmielić w maszynce na małych oczkach, dodać sól i czosnek, wymieszać. 3. Chleb odcisnąć, dodać do kurczaka wraz z serkiem i mlekiem, wymieszać. 4. Formować małe kulki (wielkości orzecha włoskiego), delikatnie spłaszczać każdą kulkę od góry aby uformować nuggetsy. 5. Każdego nuggetsa panierować najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. 6. W głębokiej patelni rozgrzać olej, smażyć

Aromatyczne Podróże
Czekoladowe trufle z malinową posypką :) 132

Uwielbiam wszelkiego rodzaju kulki energetyczne, batony wykonane z suszonych owoców i orzechów. Dzisiejsze kule to czekoladowe trufle, z dodatkiem pasty sezamowej i różowego pudru. Główna część jest intensywnie kakaowa, słodka, natomiast cieniutka warstwa zewnętrzna malinowo-kwaskowata. Pyszne połączenie smaków z ładnym efektem wizualnym :)  Składniki (4 szt.): 100 g daktyli  50 g tahini 1,5 łyżeczki kakao  garść

Zdrowie na języku :P
Pomysł na imprezową przekąskę – lekkie mini burgery z wołowiny i pomidorków koktajlowych 200

niewielkiej miseczce do maczania dłoni. Rozgrzej w niewielkim rondelku olej – powinien zajmować około 2-3 cm naczynia. Zamocz dłonie w zimnej wodzie i zrób wołową kuleczkę o rozmiarze orzecha włoskiego.Czynność powtarzaj, aż Ci się skończy mięso. Wrzuć do rozgrzanego oleju kilka kulek. Smaż około 4-5 minut, aż mięso nabierze ładnego, ciemnego koloru. Na jeszcze gorące/ciep

Eat me! Fit me!
Keks 167

następnie dodawać powoli przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeśli masa jest zbyt gęsta, to możemy dolewać stopniowo mleka. Ciasto nie może być zbyt lejące. Ulubione bakalie, np orzechy włoskie, morele, suszone śliwki, żurawinę czy nieco bardziej egzotyczne kandyzowaną papaję lub mango pokroić na w miarę równe części. Proporcje musicie pomiędzy danymi bakaliami ustalić sami. Zależy czy lubicie więcej orzeszków

Karczma Honorietty
Sałatka pomidorowa z fasolką, szynką parmeńską i orzechami 161

bułeczkami prosto z pieca. Mniam! Składniki: 2 duże pomidory 3/4 szklanki ugotowanej ciętej zielonej fasolki kilka plastrów szynki parmeńskiej sól, pieprz, ostra papryka świeża natka pietruszki drobno posiekana kilka orzechów włoskich sos: 2 łyżki oliwy z oliwek + sok z połowy cytryny opcjonalnie: garść suszonej żurawiny lub rodzynek Przygotowanie: pomidory kroimy w drobniejszą kostkę (możecie je uprzednio sparzyć i zdjąć

Zasmakuj Kuchni
Bruschetty na Sylwestra! Szybkie Menu Sylwestrowe 361

kilka rodzajów różnych kanapeczek, tak aby każdy mógł wybrać te ulubione!             Kanapeczki możesz dodatkowo przyozdobić oliwkami greckimi, faszerowanymi bądź nie, papryczkami, świeżą bazylią, orzechami, migdałami czy włoską szynką. Sięgnij także po gotowy zestaw do bruschetty, pasta z suszonych pomidorów, papryki i oliwek czarnych jest idealna do tego dania

SMYKWKUCHNI
Sałatka z wędzonym łososiem! menu sylwestrowe 138

wędzony OceanSea, dostępny w ofercie sklepu LIDL - oliwki zielone (możesz użyć nadziewanych np. serem feta ) - oliwki czarne - zielone papryczki hiszpańskie - suszone pomidory - pieczywo   dodatkowo możesz użyć np. orzechów włoskich, sera feta pokrojonego w grubą kostkę, sera typu mozzarella, pomidorków cherry czy ogórka świeżego.   Fajnym i ciekawym rozwiązaniem jest ustawienie wszystkich składników na stole w małych miseczkach

SMYKWKUCHNI
Ciastka migdałowe z orzeszkiem 126

Bardzo dobre ciasteczka, lekko chrupiące. Polecam Przygotowanie ciasta – ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym, solą tak długo aż cukier się rozpuści. Dodać zmielone migdały

Kuchnia Pokoleń
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 276

cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto rafaello dla leniwych Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Róże z jabłka w cieście francuskim Ciasto czekoladowo-buraczkowe Orzechowy nugat Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Churros con chocolate Donaty (donuts) Faworki, czyli chrust II Churros Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen

Kulinarne przygody Gatity
Seromakowiec 197

łyżek cukru pudru masa makowa 2 szklanki suchego maku (około 300 g) 1/2 kostki roztopionego masła (100 g) 1 szklanka zwykłego cukru 100 g bakalii, np. rodzynek, orzechów 4 duże jajka masa serowa 1 kg twarogu 3/4 kostki masła (150 g) 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka  1 budyń o smaku śmietankowym do dekoracji cukrowe gwiazdki Na samym

Ugotować
Sałatkowe menu na Sylwestra 282

kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z kuskusem i mozzarellą Sałatka z mango i zielonym majonezem Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i orzechami   Sałatka z kaszą pszenną i ciecierzycą

Kulinarne przygody Gatity
Kulebiak z kaszą gryczaną i kapustą 158

zawiń w rulon, zawiń boki pod spód, a dla bajeru możesz delikatnie naciąć wierzch w krateczkę. Piecz w temp. 190-200 C przez 25-30 minut. Podawaj z podprażonymi orzechami włoskimi, laskowymi lub płatkami migdałowymi i świeżym rozmarynem. Smacznego! ps. Smakuje na ciepło i na zimno, a przechowywany w lodówce wytrzyma kilka dni.   Artykuł Kulebiak z kaszą gryczaną

greenscarf
makowe roladki w masie serowej 182

makową: 350 g suchego maku 210 g cukru 4 jajka (żółtka oddzielone od białek) 2 łyżki miodu 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki sody 40 g posiekanych orzechów 50 g rodzynek 40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej olejek migdałowy do smaku wykonanie: Mak zalewamy gorącą wodą, odsączamy z wody a następnie mielimy. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka

Domowy Smak Jedzenia
Gruszki piernikowe w winie 126

Mój ulubiony świąteczny deser, który mogę jeść cały rok to gruszki w winie. Pyszne są też w syropie i te nadziewane orzechami, ale dużym plusem tego przepisu jest to, że praktycznie robią się same i że łatwo jest skalować ten przepis, jeśli zapraszamy wielu gości. Dlatego to idealny deser na proszoną kolację, zwłaszcza że można go zrobić wcześniej. Na Święta

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania