naradził się błyskawicznie. A najlepsze w tym przepisie jest to, że praliny można skonsumować od razu są smaczne i zdrowe. No i niedziela została uratowana :) Składniki: 100 g orzechów nerkowca 50 g suszonej figi 50 g suszonej śliwki 50 g wiórków kokosowych 2 łyżeczki płynnego oleju kokosowego Dodatkowo: kakao, wiórka kokosowe Wszystkie składniki umieścić w blenderze i miksować
Delicious Titbitsoleju 3 łyżeczki sody 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki marchewki (drobno startej) 1 płaska łyżeczka zmielonego ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej garść rodzynek (opcjonalnie) garść orzechów włoskich posiekanych szczypta soli Masa 1/2 litra śmietany 36% (schłodzonej) pół wiaderka sera białego tj. 500 g (takiego do serników) Wszystkie składniki wymieszać razem. Można wymieszać łyżką. Na koniec
Biały fartuszekminuty. Po tym czasie kaszka jest już gotowa do spożycia. Aby wzbogacić smak i wartość odżywczą można dodać np. rozgniecionego banana, startą gruszkę, mus owocowy, dżem, orzechy, serek itp. Jeśli próbowaliście tych kaszek, dajcie znać, czy Wam smakowały. Więcej informacji znajdziecie na oficjalnej stronie producenta (polecam skorzystać z tłumacza Google
Poranek na słodkoBananowy krem z komosy ryżowej* i tofu z malinami, ekologicznymi orzechami brazylijskimi i nasionami lucerny Symbio podany z surowymi pistacjami, wiśniami i malinami * użyłam ekologicznych płatków quinoa Symbio
Poranek na słodkokropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego ok. 60 ml mleka pasek posiekanej gorzkiej czekolady ekologiczne wiśnie, śliwki i orzechy włoskie Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Następnie przelać ciasto do natłuszczonego naczynia, na wierzchu udekorować bakaliami i piec około
Poranek na słodkopana Jerzego: (aby przejść na stronę oficjalną, wystarczy kliknąć w obrazek) *** Miód świetnie smakuje zmieszany z jogurtem, jako dodatek do śniadania: tutaj z owsianką żurawinową i siekanymi migdałami i orzechami pinii *** Na koniec ciekawostka: jeśli chcecie zobaczyć jak wygląda praca w pasiece, koniecznie obejrzyjcie ten filmik
Poranek na słodkozdrowe! Moda na nie przyszła do nas z Ameryki, gdzie jest ono jednym z najpopularniejszych produktów. Rodzajów masła jest wiele: kremowe, o obniżonej zawartości tłuszczu, a także zawierające kawałki orzechów, również w połączeniu z gorzką czekoladą. Do przygotowania piernika użyłam masła kremowego, które dzięki delikatnej konsystencji doskonale połączyło się z pozostałymi składnikami. Osobiście uwielbiam je jeść rozsmarowane na gorącym toście
Poranek na słodkoOMLET NA PUREE Z DYNI /1 porcja/ /PRZEPIS WŁASNY/ 100 g puree z dyni 25 g mąki z pszenicy kamut (lub zwykłej) 15 g zmielonych orzechów włoskich Chandler (Bakalland) 2 jajka kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego) łyżka syropu daktylowego
Poranek na słodkoPodwójnie* czekoladowa owsianka z mieszanką ziaren z malinami Verival, bananem, prażonymi orzechami włoskimi i pestkami granatu PRZEPIS ----> * gotowana na czekoladowym mleku sojowym z paskiem mlecznej czekolady PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA /przepis własny/ 55 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne) 10 g mieszanki ziaren z malinami 450 ml czekoladowego mleka czekoladowego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie) szczypta soli
Poranek na słodkowłasny/ Ciasto: szklanka mąki z pszenicy kamut szklanka mleka 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli Nadzienie: twaróg z dowolnymi dodatkami, u mnie: mielona wanilia burbońska konfitura z orzecha kokosowego, konfitura z guawy i mus z nektarynek i brzoskwiń Sos żurawinowy: 200 g żurawiny duszonej na małym ogniu z syropem klonowym i odrobiną oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki miksuję
Poranek na słodkodonuty migdałowe Pączki z masy makowej Wegańskie donuty z manny orkiszowej Mini pączki buraczane Ebelskivers z płatków jaglanych Donuty z kaszy kuskus i marchwi Donuty z ricotty Pączki z orzechami Donuty z buraków Dyniowe pączki z chilli Cytrynowe pączki żytnie Pełnoziarniste oponki Donuty z ciecierzycy Puszyste pączki jaglane Zielone donuty z bobu Aromatyczne pączki z masy makowej Pączki gryczane Pączki
Poranek na słodkojest lekko słodka, z dyskretną, orzechową nutą. Przyznam, że wolałabym popping w wersji niezmielonej, ale taki jednolity "budyń" równie dobrze smakuje. Warto dodać do niej wyrazistych dodatków, np. prażonych orzechów, cytrusów czy sosu czekoladowego. * Allos Hofgemüse Torstens Tomate Lauch To pasta z pora i pomidorów, świetna do kanapek i dań obiadowych. Zawiera sporą ilość drobno krojonych, chrupiących (!) warzyw
Poranek na słodkolistków mięty) - świetna zabawa dla najmłodszych, - do produkcji sorbetu nie jest konieczna specjalna wiedza, - posiada antypoślizgowe nóżki; - świetny dla osób, które nie mogą spożywać lodów zawierających mleko czy orzechy. ... i minusy tego urządzenia? - polska instrukcja jest mało szczegółowa, - głośna praca Podsumowując, osobiście uważam maszynkę do sorbetów za przydatny i łatwy w użyciu gadżet do kuchni. Uwielbiam zarówno lody
Poranek na słodkodish. 6. Decorate with cherries and cocoa beans. 7. Bake for about 25 minutes. 8. Lightly cool and serve. Enjoy! *** Do przygotowania przepisu użyłam czekolady mlecznej Trapa z orzechami laskowymi i stewią (bez dodatku cukru). Od niedawna jest ona dostępna w Polsce, a jej wyłącznym dystrybutorem jest firma Mercatare , w której ofercie pojawiły się również inne nowości: ciastka
Poranek na słodkowcale nie zamierzam się im opierać ;-) Oto efekty! PĄCZKI OWSIANE Z MASŁEM ORZECHOWYM /przepis własny/ Składniki: 25 g płatków owsianych 25 g mąki owsianej 15 g masła z orzechów laskowych 1 duże jajko łyżka syropu daktylowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia sól mleko owsiane do zalania płatków Opcjonalne dodatki: olej z pestek dyni Terrasana serek wymieszany ze sproszkowanymi owocami
Poranek na słodko