Podwójnie* czekoladowa owsianka z mieszanką ziaren z malinami Verival, bananem, prażonymi orzechami włoskimi i pestkami granatu PRZEPIS ----> * gotowana na czekoladowym mleku sojowym z paskiem mlecznej czekolady PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA /przepis własny/ 55 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne) 10 g mieszanki ziaren z malinami 450 ml czekoladowego mleka czekoladowego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie) szczypta soli
Poranek na słodkowłasny/ Ciasto: szklanka mąki z pszenicy kamut szklanka mleka 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli Nadzienie: twaróg z dowolnymi dodatkami, u mnie: mielona wanilia burbońska konfitura z orzecha kokosowego, konfitura z guawy i mus z nektarynek i brzoskwiń Sos żurawinowy: 200 g żurawiny duszonej na małym ogniu z syropem klonowym i odrobiną oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki miksuję
Poranek na słodkodonuty migdałowe Pączki z masy makowej Wegańskie donuty z manny orkiszowej Mini pączki buraczane Ebelskivers z płatków jaglanych Donuty z kaszy kuskus i marchwi Donuty z ricotty Pączki z orzechami Donuty z buraków Dyniowe pączki z chilli Cytrynowe pączki żytnie Pełnoziarniste oponki Donuty z ciecierzycy Puszyste pączki jaglane Zielone donuty z bobu Aromatyczne pączki z masy makowej Pączki gryczane Pączki
Poranek na słodkojest lekko słodka, z dyskretną, orzechową nutą. Przyznam, że wolałabym popping w wersji niezmielonej, ale taki jednolity "budyń" równie dobrze smakuje. Warto dodać do niej wyrazistych dodatków, np. prażonych orzechów, cytrusów czy sosu czekoladowego. * Allos Hofgemüse Torstens Tomate Lauch To pasta z pora i pomidorów, świetna do kanapek i dań obiadowych. Zawiera sporą ilość drobno krojonych, chrupiących (!) warzyw
Poranek na słodkolistków mięty) - świetna zabawa dla najmłodszych, - do produkcji sorbetu nie jest konieczna specjalna wiedza, - posiada antypoślizgowe nóżki; - świetny dla osób, które nie mogą spożywać lodów zawierających mleko czy orzechy. ... i minusy tego urządzenia? - polska instrukcja jest mało szczegółowa, - głośna praca Podsumowując, osobiście uważam maszynkę do sorbetów za przydatny i łatwy w użyciu gadżet do kuchni. Uwielbiam zarówno lody
Poranek na słodkodish. 6. Decorate with cherries and cocoa beans. 7. Bake for about 25 minutes. 8. Lightly cool and serve. Enjoy! *** Do przygotowania przepisu użyłam czekolady mlecznej Trapa z orzechami laskowymi i stewią (bez dodatku cukru). Od niedawna jest ona dostępna w Polsce, a jej wyłącznym dystrybutorem jest firma Mercatare , w której ofercie pojawiły się również inne nowości: ciastka
Poranek na słodkowcale nie zamierzam się im opierać ;-) Oto efekty! PĄCZKI OWSIANE Z MASŁEM ORZECHOWYM /przepis własny/ Składniki: 25 g płatków owsianych 25 g mąki owsianej 15 g masła z orzechów laskowych 1 duże jajko łyżka syropu daktylowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia sól mleko owsiane do zalania płatków Opcjonalne dodatki: olej z pestek dyni Terrasana serek wymieszany ze sproszkowanymi owocami
Poranek na słodkosyropem klonowym. Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować. Płatki ostudzić i połączyć z masą jogurtową. Dodać maliny i całość wymieszać. Przełożyć do słoiczka, wierzch udekorować musem, owocami, orzechami i dżemem. Włożyć na noc do lodówki. Rano wyjąć, ozdobić bazylią (lub miętą) i podawać. Smacznego! ENGLISH VERSION: VEGAN OVERNIGHT MILLET DESSERT 50 g millet flakes almond drink 2 tbsp maple
Poranek na słodkoDzisiaj Światowy Dzień Chleba, co uświadomiłam sobie przed chwilką dzięki wpisom na obserwowanych blogach. Chleba dzisiaj nie piekę, póki co piekarnik okupują dyniowe rogaliki z orzechami, i na nich dzisiaj poprzestanę, ale na szczęście dogrzebałam się przedpotopowego przepisu, którym jeszcze się z Wami nie podzieliłam. Pewnie dlatego, że chlebek wprawdzie wyszedł mi bardzo smaczny, ale niezbyt piękny - do ciasta chlusnęło
Kuchenne zapiski Edytyciasteczka są BOSKIE! Bardzo sycą i smakują wszystkim :) Cynamonowe kwadraciki do mleka czyli Pixie Puffs 400 ml mąki pszennej 100 ml mąki pszennej pełnoziarnistej 100 ml mielonych orzechów włoskich po 1/2 łyżeczki sody i proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 100 ml cukru 2 łyżki miodu 1/2 kostki masła 250-300 ml jogurtu naturalnego Do miski wkładamy wszystkie składniki
Dzieje kuchennej Wiewióryrobi. Słodzone miodem i bananami. Jeśli ktoś woli mniej słodkie, polecam dodać łyżkę miodu mniej Podane niżej proporcje są orientacyjne. Można dość dowolnie modyfikować poprzez dodanie ulubionych składników (np. orzechy, migdały, suszone owoce). 1,5 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki pestek dyni 1/2 szklanki ziaren słonecznika 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki ziaren sezamu 3/4 szklanki rodzynek 1/3 szklanki mleka
Bulliotylko spód, boki smarujemy masłem. Do miski przekładamy ser, żółtka, cukier, cukier waniliowy, wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną wszytko ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków i mieszamy. Robimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do tortownicy wlewamy około 1 cm ciasta następnie w małych odstępach układamy w koło i w środku kulki serowe, wszystko zalewamy resztą ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni
Sama słodycz i szczypta chiliprzez sito. Zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i wędzoną papryką. Do sosu można dodać trochę wywaru z gotowania pulpecików. Z masy mięsnej wyrabiać pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Każdy oprószyć mąką. Zagotować wodę z przyprawami i solą. Wrzucać pulpeciki na wrzącą wodę, gotować 4 minuty od zagotowania. Pulpeciki podałam z tagliatelle. zastawa
królestwo garówBabeczki bananowo-czekoladowe z orzechami włoskimi O masakra! Te babeczki są tak pyszne, że zjadłam ich 11 z 12... Niestety teraz się trzy razy zastanowię, zanim spontanicznie coś upiekę :) A wszystko przez to, że nie lubię jeść dojrzałych bananów. Następnym razem zrobię szejka... No bo sorry, ale jak można zjeść JEDENAŚCIE babeczek? W dwa dni! A właściwie prawie w jeden
Kraina Tysiąca Smakówbędzie, o tyle wywalenie obu mija się z celem. Składnikiem, który można bez większych uszczerbków na smaku odstawić, to tahini, ale ciężko wyobrazić sobie ryż z orzechowym tofu bez orzechów Ryż z orzechowym tofu Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 30 minut Potrzebujesz: 300g tofu 200g ryżu (dowolnego białego) 3 duże ząbki czosnku pęczek dymki (zielona cebulka) 150g zielonego groszku
Blendman