imprezowy stół jako element zimnej płyty. Składniki: 4 duże ziemniaki 1/2 puszki groszku 3 łyżki grzybków marynowanych w occie 3 ogórki konserwowe 1/2 cebuli (może być czerwona) 1/2 czerwonej papryki 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy sarepskiej sól pieprz Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, ale nie za długo żeby nie były rozgotowane. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, grzybki także można pokroić jeśli są duże kawałki. Musztardę wymieszać z majonezem i pieprzem. Wystudzone ziemniaki obrać i pokroić w dość dużą kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z sosem musztardowym
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasosie czosnkowym Tatar ze śledzia Czas przygotowania: 20 minut + czas oczekiwania Składniki: 200 g filetów ze śledzia 2 konserwowe ogórki 1 mała cebula olej rzepakowy 1 łyżka siekanego koperku świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka miodu sok z cytryny Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w drobn kostkę i przelewamy wrzątkiem, studzimy. Ogórki i filety śledziowe(...)również kroimy w kostkę. Mieszamy w misce. W kubeczku mieszamy sok z cytryny, olej, musztardę, pieprz, koperek i musztardę. Wlewamy do miski ze śledziami, mieszamy i odstawiamy na 30-60 minut
Kulinarne przygody Gatitygroszku konserwowanego 1 puszka konserwowa 3 większe ziemniaki 4-5 sztuk marchwi 5-7 jajek w zależności od wielkości 4-5 ogórków kiszonych nie konserwowych 1 duża cebula 3 łyżeczki musztardy chrzanowej 4 łyżki majonezu (W swoich okolicach spotkałam się z dodaniem jabłka zamiast cebuli ,ja wole jednak same warzywa) Sposób(...)marchew. Następnie kroimy wszytko w drobną kostkę. (Ziemniaki,marchew,cebulę i ogórki kiszone) Ogórki musimy wycisnąć ponieważ mają bardzo dużo soku . Musimy odcedzić i przepłukać groszek i kukurydzę. Wszytko wkładamy do miski dodajemy sól,pieprz i musztardę. Wszytko ładnie mieszamy. Dodajemy majonez i mieszamy łyżka. Wkładamy do miski szklanej smarując samą górę
Viola cooks with passionNaleśniki Na Słono Ze Szpinakiem Składniki: Składniki na Farsz : 300 g szpinaku może być mrożony 1 Cebula 4 płaty papryki czerwonej konserwowej 4 ogórki konserwowe, można dodać te w musztardzie albo chilli 4 ząbki czosnku 1 podwójny filet z kurczaka 20 dag sera żółtego 150 ml jogurtu naturalnego, ja dodaje tego 0% 2 łyżki majonezu(...)przypaliło. • Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy.Można posypać przyprawą do grosa lub kurczaka. • Usmażonego kurczaka wrzucamy na patelnię ze szpinakiem. • Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do farszu Oliwki w plasterki • Ser kroimy w plastry. • Na koniec do farszu dodajemy pietruszkę według gustu. • Naleśniki smarujemy ketchupem i majonezem
Gotowanie Patkipyszna i eksperymentalna sałatka. Sałatka kolorowa i bardzo aromatyczna. Składniki paczka ulubionych warzyw np. mieszanka warzyw z działu mrożonki duży por świeży ogórek czerwona papryka puszka ananasa w kawałeczkach kukurydza w puszce 3 ząbki , małe, czosnku majonez+musztarda,pieprz+sól natka pietruszki Pora umyj i przekrój wzdłuż. Następnie poszatkujna paseczki. Zalej wrzątkiem, zostaw na minutę następnie(...)odsącz z wody na sitku.Pozostaw do schłodzenia.Ulubiony mix warzyw mrożonych ugotuj,najlepiej na parze. Odstaw do przechłodzenia. Wymieszaj delikatnie warzywa z porem. Ogórek i paprykę zetrzyj na dużych oczkach.Wmieszaj w sałatkę. Przygotuj majonez z musztardy,majonezu,soli i pieprzu.Wymieszaj. Na końcu odsącz kawalki ananasa z zalewy i dodaj do sałatki. Przeciśnij przez praskę 3 ząbki czosnku, mieszaj w sałatkę
Z Kuchni Do KuchniJajek dałam o jedno więcej, a zamiast szynki wykorzystałam polędwicę sopocką. Składniki: 20 dkg sera żółtego 25 dkg szynki lub polędwicy sopockiej kilka ogórków kiszonych 5 jajek 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Ser także ścieramy(...)Szynkę (najlepiej bez skórki) i ogórki kiszone (lekko odciskamy z nadmiaru soku) kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną czerwoną cebulę i mieszamy z musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Czerwoną cebulę można zastąpić białą, ale znacznie lepiej się prezentuje kolorystycznie w sałatce
Kolorowy Przepisownikziemniaki średniej wielkości 4 płaty śledzia z zalewy solnej 2-3 jajka Sól oraz pieprz 1 łyżeczka suszonego koperku 5-6 ogórków kiszonych Sos: 1,5 łyżki majonezu 1 mały jogurt naturalny 2 łyżeczki musztardy (użyłem sarepskiej) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)kroimy w kostkę tak jak na sałatkę. Jajko również w kostkę. Śledzie osuszamy, i kroimy na kawałki dowolnej wielkości. Ogórki ścieramy na tarce (duże oczko) i odciskamy z nich nadmiar wody. Do całości dodajemy majonez, jogurt, musztardę oraz koperek i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Smacznego! Śledzie kroimy w paski Gotujemy jajko na twardo, ziemniaki
Sprawdzone przepisy kulinarneczyli sałatka jarzynowa Składniki: 1 kg ziemniaków 4 marchewki 3 pietruszki 1 mały seler 4 ogórki kiszone 5 jajek 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 mały por/cebula 1 duże jabłko majonez 2 łyżki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach, ostudzić i obrać. Pokrojone w kostkę przełożyć do miski. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać ugotować do miękkości(...)kostkę i dodać do ziemniaków. Osączony z zalewy groszek i kukurydzę dodajemy do warzyw. J ajka ugotować na twardo. Por (cebula), jajka, ogórki oraz obrane jabłko pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać
magiczna kuchnia Kasiwędzoną. Pasta z wędzonej makreli, twarożku , ogórka, jajka- jest doskonała do pieczywa zarówno na śniadanie jak i na kolację. Polecam.SKŁADNIKI1 wędzona makrela2 ogórki kiszone2 łyżki twarogu2 jajka1 cebulapół pęczka szczypiorku2 łyżki ketchupu łagodnego1 łyżka musztardy delikatesowejsól, pieprz do smakuWYKONANIERybę oczyszczamy z ości dokładnie rozdrabniamy i wkładamy do miski , dodajemy twaróg.. Jajka gotujemy na twardo. Cebulkę(...)ogórek kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryby. Jajka siekamy drobno dodajemy do składników pasty. Doprawiamy odrobiną solą i pieprzem. Dodajemy musztardę, ketchup, część pokrojonego szczypiorku i wszystko dobrze mieszamy, jednocześnie rozgniatając składniki. Możemy ozdobić.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyFARSZ : 1 duża cebula 2 kiełbasy śląskie 4 ogórki konserwowe 20 dkg boczku wędzonego sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka bułki tartej 1 jajko PRZYGOTOWANIE(...)duży płat mięsa. Nacieramy ją przyprawami i rozgniecionym czosnkiem. Pozostawiamy na około 3 godziny aby przeszła przyprawami. Kiełbasę, cebulę, boczek i ogórki mielimy rozdrabniaczem lub maszynką do mięsa o największych oczkach. Farsz przekładamy do miski, dodajemy musztardę, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą, mieszamy aż masa się połączy. Mięso umieszczamy na desce, farsz równo rozkładamy na mięsie i delikatnie
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki Czerwona cebula 1 sztuka Świeży ogórek 1 długi Pomidorki koktajlowe kilka sztuk Makaron tortellini 250g Ser feta 250g Czarne oliwki garść Jogurt grecki 3 pełne łyżki Musztarda miodowa 2 pełne łyżeczki Miód 1 łyżeczka Wykonanie: Makaron tortellini ugotować wg zaleceń na opakowaniu, odcedzić. Ser feta pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Pomidorki koktajlowe […] The post Sałatka
Kulinarne Przebojesycąca. Na pewno też doskonale odnajdzie się na przyjęciu ;) Składniki: brokuły 2 szklanki makaronu muszelki papryka czerwona puszka kukurydzy 5-6 ogórków kiszonych 10-15 plasterków boczku wędzonego 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 2 ząbki czosnku czosnek granulowany pieprz ziołowy Wykonanie: Makaron i brokuły gotujemy al dente. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę(...)Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni. Wszystkie składniki mieszamy razem. Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos. Doprawiamy go pieprzem i czosnkiem granulowanym. Zalewamy sosem składniki sałatki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkapuszki 100 g szynki 1 ogórek kiszony 1/2 czerwonej cebuli zielony szczypior (z 2 szalotek) spora garść rzeżuchy sos 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy z estragonem oliwa z oliwek sól pieprz przygotowanie Jaja kurze posiekać niezbyt drobno, przepiórcze przekroić na pół. Szczypior pokroić, ogórki, cebulę, szynkę - pokroić w kostkę. Przygotować(...)majonez wymieszać z jogurtem i musztardą, dodać oliwy, doprawić solą i pieprzem. Wszystko, poza rzeżuchą i jajkami przepiórczymi włożyć do miski, dodać sos, wymieszać. Posypać rzeżuchą i połówkami jajek. Jeżeli sałatka wyda nam się za gęsta, dodać trochę oliwy. Smacznego
Stare Garyskładników. Oto składniki burak czerwony ogórek kiszony czerwona cebula marchewka sól himalajska różowa pieprz ziołowy SKWORCU majonez ROLESKI musztarda sarepska ROLESKI sos czosnkowy ROLESKI Umyj buraki i ugotuj w skórce. To samo zrób z marchewką. Odłóż do całkowitego wystygnięcia. Po czym obierz ze skóry. Pokrój w kosteczkę. Ogórki obierz ze skórki. Pokrój w kosteczkę(...)podobnie cebulę. Wymieszaj wszystko razem. Dosmacz pieprzem. Dodaj sosu czosnkowego. Musztardę oraz majonez. Wymieszaj. Sprawdz czy musisz dołożyć soli. Sałatka gotowa. Podałam ją na PORCELANA BOGUCICE Niezwykła sałatka potrzebuje niezwyklej oprawy. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 3 marchewki 3 ziemniaki 1 jabłko 4 jajka mała puszka kukurydzy (140 g masy netto) 1 mała cebula 3-4 ogórki z zalewy musztardowej lub konserwowe 3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka musztardy (dodałam miodową) sól i pieprz Wykonanie: Ugotowałam jajka na twardo, ziemniaki (w mundurkach) i marchewkę(...)wystudzeniu pokroiłam w drobną kostkę i przełożyłam do dużej miski. Cebulę posiekałam i przelałam wrzątkiem na sitku. Kukurydzę odsączyłam z zalewy. Ogórki i jabłka pokroiłam w kosteczkę. Wszystko razem przełożyłam do miski. Majonez, śmietanę, musztardę przełożyłam do miseczki, oprószyłam pieprzem i przyprawiłam do smaku solą. Wymieszałam. Wszystkie składniki sałatki wymieszałam. Wstawiłam do lodówki na pól godziny. Sałatkę
Kuchnia u Krysi