obawy, że ktoś będzie zionął wydechem porowym:) Składniki: 2 białe części pora 4 jajka ugotowane na twardo 1 duże kwaskowe jabłko puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy pieprz sól Sposób przygotowania: Por pokroić w cienkie półplasterki, posolić i odstawić na jakąś godzinę. Po tym czasie zlać wodę, która wyciekła z pora, ewentualnie lekko
na moim stole...roztrzepane z mlekiem - sezam Kotlety: - mięso mielone indycze - drobno posiekana cebula - jajko - czerstwa bułka - mleko - sól, czarny pieprz mielony - majeranek - ewentualnie bułka tarta dodatki: - musztarda, majonez, ketchup - pomidor - sałata - cebula - konserwowe ogórki (u mnie pikle z ogórków ) Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie: Bułki przygotowuję według przepisu. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 15 minut(...)jest zbyt rzadkie. Aby kotlety były okrągłe i jednakowych kształtów, wycinam je foremką do ciasta. Smażę na rozgrzanym oleju. Ciepłą bułkę przekrawam na pół. Jedną część smaruję majonezem, drugą musztardą. Układam sałatę, na to kotlet, ketchup, pikle, cebula pokrojona w piórka, pomidor i wierz bułki
Kuchnia co dniatwardo kilkanaście cebulek marynowanych perłowych kilka pędów szczypiorku łyżka stołowa śmietany 18% łyżka stołowa jogurtu naturalnego łyżeczka gładkiej, niezbyt ostrej musztardy pół łyżeczki soku z cytryny łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Grzybki, ogórek, cebulkę, jajka i szczypiorek kroimy bardzo drobno (lub lepiej, używamy do tego rozdrabniacza). Dodajemy majonez, śmietanę, jogurt, musztardę, miód i sok z cytryny
Aromatyczne Podróżemożna pominąćpieprz ziołowy, sól, zioła prowansalskieSałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka kroimy w słupki, a seler w plasterki.Na sałacie układamy seler, ogórek, ser feta i posypujemy ziarenkami granatu.Jogurt doprawiamy solą, pieprzem musztardą i ziołami, polewamy po wierzchu sałatki.Gotowe
Czerwona Porzeczkagrillu mięsa ale również jako przekąska lub lekka kolacja. Składniki: duża główka sałaty rzymskiej 250g makaronu (muszle) 2 duże pomidory połowa dużego ogórka świeżego szczypiorek 200g szynki dobrej jakości 200g oliwek 6 łyżek jogurtu naturalnego łyżka musztardy dijon łyżeczka miodu, sól, pieprz(...)Sposób przygotowania: Makaron ugotuj i ostudź w zimnej wodzie. Mieszaj co jakiś czas żeby się nie skleił. W dużej misce wymieszaj jogurt z musztardą, miodem, solą i pieprzem. Dodaj posiekany szczypiorek. Sałatę umyj i posiekaj. Ogórka, pomidory, szynkę pokrój w kostkę. Wrzuć do miski razem z oliwkami i makaronem. Dokładnie wymieszaj
wysmienitySkładniki: pół opakowania makaronu foglie spinaci 1 puszka (17 dag) tuńczyka w leju roślinnym w kawałkach 1 czerwona papryka 5 ogórków gruntowych pół puszki kukurydzy 2 dymki 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki octu z białych winogron sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al dente. Dodajemy tuńczyka razem z olejem. Paprykę i ogórki kroimy w małą
Qchnia po prostuprzepisu. Sałatka z roszponką Składniki: 2 opakowania świeżej roszponki pomidorki koktajlowe 250 gram ogórek zielony oliwki zielone ( ilość wedle uznania) suszone pomidory ( ilość wedle uznania) oscypek lub ser żółty wędzony sól oraz pieprz Sos: łyżka musztardy łyżka majonezu łyżka ketchupu Przygotowanie: Ta bardzo smaczna i zdrowa sałatka jest wspaniała(...)około 1-3 h przed podaniem. Smacznego. Roszponkę myjemy i zostawiamy na 30 min aby woda odeszła. Pomidorki koktajlowe kroję w ćwiartki. Ogórki również kroję w ćwiartki. Nasz sos łyżka majonezu,ketchupu i musztardy. Serek żółty wędzony ścieramy na tym oczku. Oliwki kroję na pół, a pomidorki suszone na paseczki. Tak ma wyglądać serek po starciu i mniej
Sprawdzone przepisy kulinarneSkładniki 1/2 kg schabu bez kości 1/2 litra bulionu drobiowego 4 plastry szynki gotowanej 3 średnie cebulki 2 ząbki czosnku 2-3 ogórki konserwowe 100 g serka topionego śmietankowego 4 łyżeczki musztardy francuskiej jarzynka do smaku sól pieprz do smaku olej do obsmażenia mąka do obtoczenia i zagęszczenia sosu Dodatek: kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami marchewką i soczewicą gotowana(...)plastry, rozbijamy przez woreczek foliowy tłuczkiem do mięsa,oprószamy jarzynka do smaku i smarujemy każdy kotlet łyżeczką musztardy. Odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie układamy po plasterku szynki,i kawałku pokrojonego na równe plastry serka topionego oraz ogórka zawijamy w rulony .Możemy spiąć wykałaczkami aby mięso nie rozpadło się w trakcie duszenia. Obtaczamy w mące pszennej
Wanilia i Kardamongrilla lub jako dodatek do obiadu. Polecam, bo jest smaczna i szybka w wykonaniu. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewek 1 długi ogórek 3 pomidory 1/2 pęczka natki pietruszki Sos 1 łyżka musztardy 2 łyżki miodu 4 łyżki oleju sól pieprz Wykonanie: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Pokroić rzodkiewki na ćwiartki, ogórek , pomidory. Natkę posiekać drobno. Wszystkie składniki
O kuchni z uczuciemkonserwowe 30 dag szynki lub innej wędliny (w kawałku) 1 papryka sól, pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy Przygotowanie; Por pokroić w plasterki następnie przelać wrzątkiem na sicie. Poczekać aż ostygnie i odcisnąć. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę, tak samo postąpić z wędliną. Kukurydze odsączyć i wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku. Majonez(...)wymieszać z musztardą i wymieszać z sałatką. Podawać z pieczywem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.zależności jak lubimy jeść i kroimy w kostkę. 2. Cebulę obieramy z łupiny i kroimy w kostkę. 3. do miseczki wrzucamy pokrojone ogorki i dodajemy do nich cebule 4. dodajemy musztardę, olej i cukier. 5. Wszystko razem mieszamy 6. Nasza surówka jest gotowa SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na Kresachdymki ze szczypiorkiem 2 czubate łyżki posiekanego koperku sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony, do smaku 4 łyżki marynaty z ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka ostrej musztardy np. rosyjskiej Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w skórkach. Po lekkim przestudzeniu obrać ziemniaki ze skórek, pokroić w dużą kostkę. Przełożyć ziemniaki do miski, dodać(...)pieprzem, lekko wymieszać. Pozostawić na 15 minut do wchłonięcia marynaty przez ziemniaki. Ogórki pokroić w niewielką kostkę i dodać do ziemniaków. Drobno posiekać koperek i dymkę, dodać do ziemniaków. Jeśli ziemniaki ,,nie wypiły" marynaty, to należy ją odlać przed dodaniem sosu. W miseczce wymieszać majonez, jogurt, musztardę, dodać do sałatki i wymieszać. Przyprawić sałatkę solą i spora ilością pieprzu
Codziennik Kuchennyheight: 1em;" /> Polecam , tą prostą i smaczną sałatk ę . Składniki : 1 opakowanie ravioli serowego 1 chorizo ( wielkości kiełbaski śląskiej ) 1/2 średniego ogórka sałatkowego 1/2 pęczku szczypiorku 1 czubata łyżka gęstego majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy grillowej sól do smaku Ravioli gotujemy wg.przepisu na opakowaniu , gdyż co producent to inny czas . Studzimy na sitku , wsypujemy do miski . Dodajemy do ravioli pokrojonego(...)kostkę ogórka -ja nie obieram ze skórki , ale można . Siekamy drobniutko, na tyle na ile się da chorizo i szczypiorek i także dodajemy do miski . Wzbogacamy majonezem , musztardą , solimy do smaku i po prostu mieszamy do połączenia składników . Odstawiamy chociaż na dwie godziny do lodówki , po wyjęciu ponownie mieszamy ( czasami, trzeba dodać ciut majonezu bo makaron wciąga mocno składniki
Ogrodnik w podróżyjako dodatek do bułeczki na śniadanie, jest pyszna i aromatyczna. Warto spróbować! Składniki: 100 g ryżu 5 jaj 3-4 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 1/2 pęczka szczypioru 1/2 jabłka 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżka musztardy Dijon 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonym wrzątku na sypko, zostawiamy do wystudzenia. Przesypujemy(...)miski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy zimne kroimy w kostkę , tak samo ogórka konserwowego, cebulę i szczypiorek, oraz jabłko, mieszamy wszystkie składniki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, całość mieszamy. Schładzamy przed podaniem w lodówce
Wanilia i Kardamonsłodko-kwaśny smak. Składniki: ok. 3 kilogramy ogórków Zalewa: 1 litr wody 1 szklanka octu 1,5 szklanki cukru 5 łyżek musztardy 4 łyżeczki soli 5 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego Sposób przygotowania: Ogórki myjemy nie obierając ich, kroimy w ćwiartki, układamy do umytych i wyparzonych słoików.Składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy poukładane ogórki w słoikach
Bajeczna Kuchnia