ogórki w musztardzie - 1008 przepisów (strona:36/68)

Sałatka jarzynowa z wiosennym motywem 142

motyw jakim są bzy. Mam nadzieję, że na zdjęciach to widać ;) 5 ziemniaków 4 marchewki 1 korzeń pietruszki 1/2 słoika ogórków konserwowych słoik selera marynowanego puszka groszku puszka kukurydzy 7 jajek (4 do dekoracji) sól, pieprz łyżka musztardy mały słoiczek majonezu natka pietruszki czerwona cebulka Ziemniaki, marchew i pietruszkę ugotować w łupinkach do miękkości. Ostudzić, obrać i razem(...)ogórkami pokroić w kostkę. Groszek, kukurydzę i selera odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i obrać. 3 pokroić w kostkę, resztę zostawić do dekoracji. Wszystkie warzywa i 3 pokrojone jajka przełożyć do miski, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z musztardą i majonezem. Odstawić do przegryzienia. Dekoracja: Żółtka pozostałych jajek drobno posiekać. Białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach

Smakołyki Asi
Sałatka z tuńczykiem 321

proponuję SAŁATKĘ WARZYWNA Z TUŃCZYKIEM SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI: sałata lodowa puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane na twardo 2 pomidory ogórek zielony średniej wielkości czerwona cebula oliwa z oliwek, ok. 5 łyżek musztarda, 1 łyżka sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE: Sałatę myjemy, osuszamy. Liście rwiemy na mniejsze kawałki Pomidory i jajka kroimy w ósemki, ogórek zielony

Kuchnia Beaty
Sałatka jarzynowa z fasolą 223

Ogórek kiszony – 15 dag Groszek zielony – 15 dag Jabłko – 15 dag Jajka na twardo –3 szt Pieczarki marynowane – 10 dag Majonez –250 ml Musztarda – 1 łyżeczka Sól Cukier   Normal 0 21 Fasole opłukać, namoczyć na 12 godz i ugotować do miękkości, pod koniec gotowania lekko posolić. Ziemniaki, marchew i seler obrać i ugotować. Jabłka i ogórki obrać. Ugotowane(...)warzywa, pieczarki,   jajka i jabłka pokroić w kostkę, wsypać do miski, dodać fasole. Majonez wymieszać z musztardą i połączyć z sałatką, doprawić do smaku .Dowolnie udekorować. Ja dekoracje wykonałam za pomocą wykrojnika który jest dołożony do "Domowych słodkości : nr 17 http://www.kolekcjaslodkosci.pl/ ponieważ dołączone wykrojniki można wykorzystywać nie tylko w słodkościach ale także przy dekoracji np z warzyw

Camilla w kuchni
ŁOSOŚ W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM! 151

dużym. SKŁADNIKI: - filety z łososia - 200 g pomidorków koktajlowych - 2 łyżki masła - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżeczki musztardy z pomarańczami (do kupienia np. w Lidlu) - 2 łyżeczki miodu - sok z 1/2 limetki - świeża bazylia - frytki gotowe karbowane - ogórki zielone - 100 ml jogurtu naturalnego - 100 ml śmietany 12% - 100 ml mleka  - sól, cukier Łososia układamy w naczyniu(...)żaroodpornym zalewamy masłem klarowanym i oliwą wymieszaną z musztardą, miodem, sokiem z limety i solą. Układamy pomidorki. Zapiekamy 13-17 min w temp 220 stopni C.  Frytki pieczemy w piekarniku na złoty kolor. Ogórki szatkujemy na plasterki, zalewamy sosem z jogurtu, śmietany i mleka. Doprawiamy. Posypujemy świeżą bazylią

SMYKWKUCHNI
Tuńczyk! 302

cebula 100 g kukurydzy z  puszki pietruszka do przyzdobienia 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Ryż ugotować wedle instrukcji na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia. Paprykę, jajka, ogórka i cebulę pokroić w kostkę wsypać do dużej miski. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do dużej miski razem z ryżem

pink envelope
Dzikie zrazy z sarny 228

kuchni.   Składniki: 300 g karczku lub szynki z sarny ewentualnie jelenia ok 10 g słoniny ( kilka cienkich paseczków) 3 łyżki musztardy Dijon czerstwa bułka 4 łyżki oliwy  1 łyżka miodu 1 cebula 3 ogórki konserwowe mąka do panierowania  smalec do smażenia 250 g pieczarek 1 papryka 1 seler 1 szklanka białego wina  1 łyżka(...)miodem, dodaj ją do miseczki z bułką i oliwą, dodaj musztardę i wszystko rozmiażdż widelcem na gładka masę. Karczek pokrój w cienkie plastry i rozklep je. Rozklepane mięso posmaruj farszem wcześniej przygotowanym, i ułóż po jednym plastrze słoniny oraz cienki plaster ogórka, zwiń boki do środka, a potem jak naleśnik, możesz przebić wykałaczką dla bezpieczeństwa

Niezły Młynek
Zraziki wołowe z ogórkiem i suszonym pomidorem na parze 177

parmeńskiej   - kilka łyżeczek musztardy sarepskiej   - oregano - sól, pieprz *opcjonalnie: suszona cebula, liść laurowy i 2 ziela angielskie do wody - wykałaczki Wołowinę dokładnie rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą na bardzo cienkie filety. Doprawiamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą oraz posypujemy oregano wraz z suszoną cebulą. Każdy filet dzielimy na 2-4 mniejsze, podłużne kawałki. Ogórki i pomidory kroimy

Be Fit Be Strong
Sałatka KRÓLICZY SZLAK 203

osoby Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 comber z królika uduszony z dodatkiem wina i szałwii kilka listków szałwii sałata strzępiasta pomidorki śliwkowe mini ogórek małosolny rzodkiewka 100 ml cydru 3 łyżeczki musztardy cukier brzozowy sok z połowy cytryny fasola czerwona szynka szwarcwaldzka winogrono ciemne bez skóry 40ml oleju rzepakowego Przygotowanie: 1/ Jeszcze ciepły comber ułóż na kawałkach sałaty, resztę

Kuchnia PROzdrowotna
Surówka z czerwonej kapusty 186

kapusta jest zdrowa ;-) 1/4 główki czerwonej kapusty 4 ogórki kiszone lub marynowane 1/2 cebuli 1 łyżeczka musztardy 4 łyżki oleju lub oliwy sól, pieprz sok z cytryny   … Czytaj dalej Surówka z czerwonej kapusty

czarrna od kuchni
Śledź w sosie jogurtowo-musztardowym 135

zalewamy mlekiem - pozostawiamy na min. dobę. Na następny dzień śledzie kroimy w paseczki, dodajemy do nich pokrojony  por w półksiężyce,  szczypiorek, ogórki w talarki oraz jabłko w kosteczkę. Jogurt mieszamy z musztardą, dodajemy pieprz, gorczycę. Śledzie zalewamy sosem jogurtowo-musztardowym

Łycha smaków
Sałatka z miodowym sosem winegret i fetą 146

Składniki: główka sałaty 3 rzodkiewki 3 jajka na twardo pół ogórka pomidor 1/2 opakowania sera feta w kartoniku sos winegret 2 łyżki musztardy łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy łyżka ciepłej wody (musi być ciepła aby oliwa połączyła się z musztardą) łyżka ziół prowansalskich Wykonanie: Sałatę umyć i podrzeć na mniejsze kawałki (nie kroić nożem). Rzodkiewkę pokroić w mniejsze cząstki

Pychotkaaa
Kebab ze szparagami 172

przekładamy do naczynia z zimną wodą, aby nie straciły sprężystości i koloru.Przygotowujemy dip jogurtowy:Do szklanki przelewamy jogurt, dodajemy sól i pieprz, pół łyżeczki musztardy i mieszamy.Pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki, ogórek obieramy i kroimy na plasterki. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy na małe kwadraciki, solimy i pieprzymy

Słodkie Przyjemności
Ser liptowski wiedeński (Vienna Liptauer) 225

liptowski wiedeński. Składniki: • 50 g masła, • 250 g bryndzy lub twarożku (daję tak, albo pół na pół), • ½  posiekanej cebuli, • 2-3 nieduże ogórki konsewowe, • 1,5 łyżki słodkiej papryki, • 1 łyżeczka musztardy, • 1 sardynka (daję taką z puszki, pikantną w oleju chili, dokładnie odsączoną), • 1 lyżeczka koncentratu pomidorowego, • 1 łyżeczka posiekanych kaparów, • 1-2 łyżki siekanego szczypiorku(...)Masło utrzeć do białości w szklanej lub ceramicznej misce, dodać bryndzę, zmiksować. Dodać ser i posiekaną cebulę, dokładnie połączyć miksując.  2. Dodać paprykę w proszku, koncentrat, posiekane ogórki i sardynkę - ponownie dokładnie zmiksować, aż sardynka całkowicie się rozpadnie, a pasta stanie się kremowa. 3. Dodać posiekane kapary i szczypiorek i wymieszać drewnianą łyżką. Doprawić do smaku solą

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka jarzynowa w miseczkach z tortilli 196

false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 1 słoik Mieszanki marchew, groszek, kukurydza (460g) Orzech 1-2 ogórki konserwowe z chilli Orzech 1 ugotowany ziemniak (użyłam ziemniaka z obiadu) 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 pomidorki koktajlowe szczypiorek  sól, pieprz do smaku 1. Z tortilli wyciąć 4 kółka - ja złożyłam(...)jeśli będą się piekły za długo to mogę się później kruszyć). 2. Przygotować sałatkę: mieszankę warzywną odsączyć z zalewy na sitku. Ogórki i ziemniaka pokroić w bardzo drobną kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, dodać majonez i musztardę i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku. 3. Sałatkę wyłożyć do miseczek. Ozdobić posiekanym szczypiorkiem i przekrojonym na pół pomidorkiem koktajlowym

Kto ugości moich gości?
Sałata z dressingiem z białego wina 228

zainteresowani, to zapraszam do kuchni. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 250 g roszponki opakowanie pomidorków koktajlowych (ok 200 g) 1/2 zielonego ogórka, obranego ze skórki 1/2 filiżanki wytrawnego białego wina 3 łyżki oliwy z oliwek szczyptę pieprzu cytrynowego 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodureszta składników jest dowolna: kawałek szynki (pokrojonej w kostkę, podsmażonej na suchej patelni) kawałki sera W misce umieszczamy(...)umytą roszponkę, dokładamy pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe oraz pokrojonego ogórka (tak jak Wam pasuje). Jeżeli chcecie dodać mięso/szynkę, polecam w tym momencie „wrzucić” na patelnię. Teraz możemy przygotować dressing – w naczyniu umieszczamy wino, musztardę, miód, oliwę oraz pieprz i całość mieszamy. Gotową sałatę posypujemy podpieczonym mięsem i polewamy dressingiem (można go lekko podgrzać, smakuje

Szybko Tanio Smacznie