ogórki w musztardzie - 1008 przepisów (strona:42/68)

O sosie tatarskim słów kilka. 184

jest kwestią upodobań, więc przepis nie będzie przepisem, a jedynie wskazówkami. Jest szansa, że sos może się udać. Majonez mieszamy ze śmietaną, musztardą i chrzanem. Dokładnie, aż nie będzie ani jednej grudki majonezu w sosie. Grzybki i ogórki kroimy w najmniejszą kosteczkę na całym świecie. Jak widać na zdjęciach, ja nie miałam tyle cierpliwości. Warzywka topimy w sosie, dodajemy

wcinaj to
Sałatka grecka 177

cebula • 3 łyżki pokrojonych czarnych oliwek • 100 g sera feta Sos • 1/4 szklanki oliwy • 1/4 szklanki wody • 1 łyżeczka musztardy • sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku Wykonanie: • Sałatę pokroić na drobne kawałki. • Pomidorki przekroić na pół. • Ogórka i cebulę obrać ze skórki i pokroić w półkrążki. Cebulę posolić. • Paprykę pokroić w paski

To co kocham
Kolorowa sałatka z groszkiem 325

twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na kawałki, dużą kostkę. Kukurydzę, groszek i ciecierzycę odcedzamy z zalewy i dodajemy do jajek. Ogórki kroimy w kostkę, a paprykę i pora drobno. Mieszamy wszystkie składniki ze sobą. Dodajemy majonez i musztardę, po czym doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PASTA JAJECZNA Z BROKUŁAMI KAPARAMI ANCHOIS I KORNISZONAMI 199

twardo. Brokuły również ale na pół twardo-nie powinny się rozgotować. Kolejno do miseczki wsypywałam: Pokrojone w kosteczkę ogórki, pokrojone fileciki anchois, posiekane kapary, brokuły, posiekane w kostkę jajka. Wszystko wymieszałam. Pozostało już tylko dodać majonez i musztardę. Przyprawić i pasta gotowa. Smacznego! Polecam inne pyszne propozycje past: BABA GHANOUSH PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA I PASTY TAHINI TAPENADA

potrawyregionalne
Hamburgery GIGANTY z wołowiny. 289

pomidor ogórek (taki jaki lubimy) sałata lodowa lub pekinka zielona pietruszka  sól, pieprz Sos hamburgerowy: łyżka majonezu łyżka musztardy łyżka ketchupu (wystarczy połączyć składniki) Mięso mielimy, pół cebulki kroimy w drobną kosteczkę dodajemy do mięsa, natkę drobno siekamy dodajemy do mięsa, mięso doprawiamy pieprzem i wyrabiamy. Przygotowujemy dodatki, Sałatę szatkujemy, cebulkę kroimy w piórka, pomidory i ogórki

Pelusiowa Kuchnia
Ogórki konserwowe z chili 157

chili. Już pokrojone na ćwiartki, idealne do obiadu czy jako dodatek do deski wędlin lub serów. My zawsze robimy ogórki konserwowe w wielu wariantach. A to tradycyjne, a to czosnkowe, a to właśnie takie pikantne czy w musztardzie. I jak przyjdą do nas goście to zawsze możemy ich poczęstować tym, co lubią. Wybór zawsze jest u nas spory. Warto

Marder&Marder Manufacture
Potrawka z indyka, pyszna 301

teraz już czas na pieczarki. Smażyć wszystko około 2 minut, mieszając co chwilkę. Obsypać mąką, zamieszać. Dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, wlać wino, zamieszać. Smażyć następne 30 sekund do minuty. Alkohol musi wyparować, a zostanie tylko aromat. Wlać śmietanę, wrzucić ogórki, zamieszać. Podgrzewać kilka minut, mięso musi być przesmażone. Podawać z ryżem lub makaronem. Można też serwować z chlebkiem

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z pory i makaronu 172

prosta, tania - to jej zaleta!, a co dopiero smak.... Składniki: 1 duży por 200 g makaronu 1 puszka fasoli czerwonej 3 ogórki kiszone 2 parówki z szynki 1/2 papryki czerwonej sos 1 mały jogurt naturalny 2 łyżeczka musztardy 2 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Wykonanie: Por oczyszczamy odcinamy białą część, przecinamy po długości, kroimy

kgwjanczewo
Sosy do jajek na zimno 148

łyżeczki sosu tabasco sól i pieprz do smaku Sos tatarski 4 łyżki gęstego naturalnego jogurtu 2 łyżki majonezu  1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżka posiekanego szczypiorku  3-4 grzybki marynowane drobno posiekane 1  ogórek konserwowy drobno posiekany opcjonalnie 1 bardzo mała czerwona cebulka drobno posiekana sól, pieprz, cukier i sok z cytryny do smaku Przygotowanie Przygotowanie tych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przekąski z chlebkiem knackebrod i aktualności 202

Krackebrod 12g świeżych drożdży 250ml wody 230g mąki żytniej razowej 80g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kminu lub kminku Dodatki -zielony ogórek, chrzan, wędzona makrela, -marynowany śledź, śmietana 18%, koperek, ale także -szynka, musztarda, pomidor, -żółty ser i konfitura Sposób przygotowania Drożdże rozpuścić w letniej wodzie. Do miski wsypać pozostałe składniki i wymieszać. Dolać wodę z drożdżami

W kuchni wieczorem
Domowy McRoyal jak z McDonald's 417

McRoyal to klasyka wśród kanapek wchodzących w skład menu restauracji McDonald's.  McRoyal'a charakteryzuje podwójna porcja sera, soczysta wołowina oraz dodatki warzywne w postaci ogórków oraz cebuli. Popularną kanapkę możemy przygotować w wersji domowej - jest ona równie smaczna jak oryginał z McDonald's i przede wszystkim mamy pewność, że wiemy co jemy. Domowy McRoyal jak z McDonald(...)mięso dość znacznie się "skurczy"). Cebulę kroimy w piórka, ogórki w plasterki. Bułeczkę przekrawamy wzdłuż na dwie części.  Na dolną części bułeczki kładziemy plasterek sera cheddar, wykładamy usmażone mięso, następnie drugi plaster sera, ogórek (ok. 2 plasterki), cebulę. Górną część bułeczki smarujemy od wewnątrz ok. łyżeczką ketchupu oraz musztardy i przykrywamy całość. Tak samo postępujemy z resztą bułek

Słodka Strona
Roladki wieprzowe z papryką, ogórkiem i cebulką 205

kaszy, ziemniaków a nawet klusek. Mięso jest soczyste a całość wykańcza pyszny sosik. Do wnętrza roladek możemy włożyć to co akurat mamy: ogórki, cebulę, paprykę, boczek czy nawet kiełbasę. Oczywiście, obowiązkowo środek każdej mięsnej roladki smarujemy musztardą. Tutaj możemy dać swoją ulubioną, ale ja polecam używać w miarę ostrej, bo te doskonale podkreślą smak mięsa. Ponieważ nie mam specjalnych(...)farsz na swoim miejscu i nic się nie rozwala. Dzięki obtoczeniu mięsa w mące, sosik nabiera odpowiedniej konsystencji i nie jest zbyt wodnisty.   Artykuł Roladki wieprzowe z papryką, ogórkiem i cebulką pochodzi z serwisu Mieszam w garnku

Mieszam w Garnku
Cebulowa pasta z tofu 230

smak pysznej, lekko słodkawej, zarumienionej na oleju cebulki znakomicie dominuje nad resztą. Dodatek ogórka kiszonego podkreśla smak. Obłęd, róbcie! Cebulowa pasta z tofu Przepis na 250 g pasty Potrzebujemy: 2 duże cebule lub 3 średnie 180 g naturalnego tofu Polsoi 2 łyżki płatków drożdżowych 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie:  W pierwszej(...)lekko blendujemy, żeby nie przerobić całości na jednolitą masę.  Teraz dodajemy pokruszone na mniejsze części tofu, łyżkę oleju, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie blendujemy. Nasza cebulowa pasta z tofu jest już gotowa. Wystarczy posmarować nią pieczywo, dorzucić kiszonego ogórka i się zajadać.  Smacznego!  Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Sałatka szwedzka – oryginalny przepis 11552

chodzi o zimowe przetwory . Dlaczego napisałam ,że przepis jest oryginalny , bo kiedyś w mojej miejscowości była mała , fabryka produkująca marynaty i musztardę , a przepis pochodzi właśnie stamtąd-z czasów kiedy jeszcze nie używano konserwantów,a słoik ogórków zawierał 100 % ogórków , a nie aromat ogórkowy identyczny z naturalnym i 10 % wsadu Fabryki już nie ma od kilkudziesięciu

Ogrodnik w podróży
Sałatka z pierożkami i gorgonzolą 152

kukurydzy, 125 g gorgonzol, natka pietruszki; Sos: 5 łyżek majonezu, 5 łyżek śmietany, 2 łyżki octu winnego, 3 łyżki musztardy sarepskiej, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Pierożki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy na kawałki, kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórek kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki. Pomidory kroimy w dużą kostkę a gorgonzolę w drobniutką. Oliwki przekrawamy na pół. Natkę

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania