Składniki: Makaron pełnoziarnisty około 250 – 300 gram ( dowolny rodzaj ) 1 pieczona pierś z kurczaka ( podwójna ) Puszka kukurydzy Pieczarki marynowane Pęczek szczypiorku 3 ogórki korniszony 1 świeża, czerwona papryka ( mała ) 4 pepperoni ( łagodne ) Oliwki ( woreczek ) 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 – 3 ( spore ) łyżki majonezu tylu light Sól Pieprz czarny Pieprz cytrynowy Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej
Smaki Ewyprzyprawach i ziołach, pozostawić do ostygnięcia. Jak ostygnie, pokroić w paseczki. Pokroić też brzoskwinie. Na półmisku ułożyć mieszankę sałat, pomidora, paprykę i ogórka. Na wierzch ułożyć kurczaka, naprzemiennie z brzoskwinią. Całość polać sosem. Sos : 2 łyżki musztardy francuskiej wymieszać z 2 łyżkami miodu www.kuchniasmakow.blogspot.com Smacznego! Przygotowanie, przepis i zdjęcia
Kuchnia smakówjest z jarzyn, u mnie dodatkowo pojawia się tam szynka... Składniki: 4 ziemniaki kawałek selera 3 pietruszki korzeń 5 marchewek cebula 6 ogórków konserwowych 5 jaj puszka groszku konserwowego ok. 25 dkg szynki majonez 2 łyżki musztardy sól, pieprz jabłuszko (opcjonalnie) Wszystkich warzyw prócz cebuli miałam mniej więcej tyle samo. Z resztą każdy robi według własnego uznania. Marchewkę, pietruszkę
Pelusiowa Kuchniakolorowo. Skład dowolny ;-) Ja preferuję: sałata lodowa, obrane ze skórki pomidory czerwone i żółte ,papryka, oliwki,czerwona cebula, dymka,ogórek zielony,ogórek kiszony. Pokrojony ser feta bądź mozzarella. SOS oliwa z oliwek ocet winny łyżka musztardy francuskiej łyżka miodu zioła,bazylia,sól,pieprz.granulowany czosnek,czerwona papryka Sos mieszam aż uzyska gęstą konsystencję. Polewam nim sałatkę przed samym
potrawyregionalnekorniszone ser żółty ketchup majonez Składamy hamburgera: Bułki przekrawamy i na suchej patelni przypiekamy od wewnętrznej strony. Dolną część smarujemy majonezem lub musztardą, kładziemy sałatę, kotleta, ser żółty, cebulę i pomidora lub pokrojonego w cienkie plastry ogórka. Przykrywamy drugą częścią bułki. Mmm Pycha! Zapraszam do polubienia mojej strony tutaj
NA MOIM TALERZUdzieła! Składniki: - 3 garście roszponki - 3 rzodkiewki (kroimy w plasterki) - 2 jajka ugotowane na twardo - kilka czarnych oliwek - kilka filetów anchois - 1/2 ogórka zielonego - plaster łososia wędzonego SOS: -1-2 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki musztardy pomarańczowej - 1/2 łyżeczki miodu - łyżeczka octu winnego jabłkowego Składniki mieszamy ze sobą. Gotowe! Zapraszam na Facebook SmykWKuchni
SMYKWKUCHNIByły żeberka w musztardzie, a teraz będą takie w marynacie - po prostu :) Pieczone w piekarniku. Podałam z ogórkiem kiszonym i pieczonymi ziemniakami pokrojonymi w plasterki. Pyyycha! Składniki: 1 szt. żeberek wieprzowych 100-120 ml oleju lub oliwy 1/2 szklanki bulionu mięsnego - opcjonalnie, ja miałam - chodzi o podlanie mięsa po ok. godzinie pieczenia 1 cebula 3 małe ząbki czosnku
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKotlety: 600g mielonej wołowiny (najlepiej tłustszego gatunku, np. łopatki, rostbefu) odrobina wody 1 cebula (duża) 1 łyżka musztardy (najlepiej dijon) 1/2 łyżeczki ziaren kolendry sól, pieprz olej do smażenia Dodatkowo: 4 plastry żółtego sera 4 listki sałaty 4 plastry pomidora 8 plastrów ogórka (świeżego) surówka Colesław Opcjonalnie: sos hamburgerowy Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Kolendrę(...)woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem do mięsa. Do wołowiny dodać odrobinę wody (mięso będzie soczyste i delikatniejsze), cebulę oraz kolendrę. Całość doprawić solą z pieprzem i dokładnie wymieszać. Dołożyć musztardę i ponownie wyrobić. Z masy mięsnej uformować (ja to robiłam za pomocą metalowego ringu) okrągłe kotlety i ułożyć je na mocno rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej). Smażyć po 4-5 minut
Di gotujemnie łopatka) 2 ząbki czosnku sól, pieprz, chili 1-2 łyżki zimnej wody 3 ulubione bułki 3 plasterki sera pomidor ogórek świeży ogórek konserwowy/kiszony czerwona cebula sałata/rukola sos czosnkowy (jogurt, majonez, czosnek, sól, zioła) ketchup, majonez, musztarda u mnie dodatkowo był jeszcze chutney z pomidorów oraz chutney z czerwonej cebuli INGREDIENTS (3 portions): approx 500 g beef (shoulder) salt(...)lądują chutneye, również inny na górze, inny na dole. Potem na spodzie lądują liście sałaty i/lub rukoli, na to plastry pomidora i cebuli. Na cebuli kładę mięso, na mięsie ogórki i koniec – przykrywam wszystko wierzchem bułki, lekko zgniatam i zaczynam się brudzić jedząc. Wash, dry and cut the meat into pieces that can fit the meat grinder, remove
Martyna Cooksdrugie - jeszcze bardziej uwielbiam go z dodatkiem miodu. Po trzecie - nie przestaję z nim eksperymentować. Podstawowy winegret przygotowywany jest głównie z oliwy i octu, z dodatkiem musztardy (najlepiej Dijon), a do smaku doprawia się jedynie pieprzem i solą. Ale mnie to nie wystarcza :) W wersji, którą Wam przedstawiam, jest mała modyfikacja. Dodatek miodu sprawia, że sos jest słodko-kwaśny, łagodny(...)czosnkiem wystarczy tylko postrzępiona sałata i orzechy włoskie. wersja z ziołami pasuje mi do zestawów, w których pojawia się pomidor i ogórek. Winegret z dodatkiem miodu jest idealny do sałaty, sera pleśniowego, orzechów, rodzynek... sos: 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 200 ml oleju rzepakowego szczypta soli szczypta pieprzu W szklanej
bistro mamagotowane koperek SOS: 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej wymieszać i gotowe. WYKONANIE: sałatę rwiemy na małe kawałki od razu na półmisek, pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i kładziemy na sałacie, zielone ogórki kroimy w cienkie plastry, a kiszone w słupki, szalotkę w półksiężyce, wykładamy na pomidorki i polewamy
Kuchnia Beatywarianty są bardzo smaczne i pasują z sosem musztardowo-majonezowym. Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 ogórki 2 ząbki czosnku 1 cebula szalotka 1 mała papryka lub garść rukoli bądź roszponki 1 łyżka soku z cytryny pieprz sól sos musztardowo-majonezowy: 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu ryżowego lub jabłkowego
Kuchcik gotujeśrednich ziemniaków sałatkowych 200 g wędzonego łososia kilkanaście kaparów 3 szt. średnich małosolnych ogórków zielona część dymki koperek natka pietruszki sól pieprz 1 ząbek czosnku (opcjonalnie) Składniki na majonez: 2 żółtka 150 ml oleju 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka musztardy sól cukier Zacznijmy od ziemniaków. Ugotowałam je w łupinkach. Odstawiłam(...)cytryną,octem,solą i cukrem. Stopniowo wlewałam olej bardzo wąskim strumieniem. Pod koniec dodałam musztardę. Wymieszałam majonez z częścią pokrojonej zielonej części dymki,koperku i pietruszki. Pokroiłam w plasterki ziemniaki. Dodałam kawałki łososia. Następnie obrane ze skórki i pokrojone w kostkę małosolne ogórki. Wsypałam kapary. Dodałam pozostałe zielone składniki. Wymieszałam. Połączyłam składniki z majonezem
potrawyregionalneSkładniki: podwójna pierś z kurczaka papryka czerwona cebula czerwona sałata lodowa puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 20 dag sera wędzonego w kawałku szczypiorek przyprawa do kurczaka pieprz ziołowy papryka słodka Sos czosnkowy: mały jogurt grecki 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku łyżeczka musztardy pieprz sól czosnek granulowany Wykonanie:Pierś z kurczaka myjemy
Czerwona Porzeczkaserem, Na serze układamy ogórka i skąłdamy całość. Wbijamy patyczki do szaszłyków i gotowe. Można dołożyć ostrych papryczek - świezych lub marynowanych, ogórka świeżego można wymienić na konserwowego. W przypadku warzyw marynowanych, zamiast majonezu doskonale sprawdza się musztarda. FRYTKI: 4 bataty lub ziemniaki sól olej Ziemniaki obieramy, kroimy, skrapiamy olejem, solimy i dokładnie mieszamy Bataty - myjemy dokładnie i kroimy ze skórką
Kuchnia od dwojga