przygotowania:1. Warzywa z puszek i słoików odsączyć, ananasa pokroić w kostkę.2. Szynkę, ogórki kiszone i ugotowane jajka pokroić w kostkę.3. Pora oczyścić, pokroić i nasolić w misce, po 15 minutach odcisnąć z nadmiaru soku.4. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i musztardę i doprawić pieprzem do smaku.Smacznego!!!Sałatkę świąteczną w trochę innej wersji można znaleźć tutaj
Kuchnia domowa Anipatelni rozgrzać odrobinę oleju, usmażyć mięso, a potem odsączyć z nadmiaru tłuszczu.3. Paprykę, ogórki korniszone drobno posiekać.4. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę.5. Kukurydzę odsączyć z zalewy.6. Pora drobno pokroić i sparzyć wrzątkiem.7. Wszystko wymieszać, dodać majonez, odrobinę musztardy, sól i pieprz.8. Przed podaniem schłodzić.Smacznego
Kuchnia domowa Anikurczaka/ kebaba/ gyrosa Sałata (ja użyłam mix sałat) 1 pomidor 4 rzodkiewki 1 ogórek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mała cebula Koperek Szczypiorek Składniki na sos do tortilli: Jogurt naturalny (Greek Style Light) 2 ząbki czosnku (wycisnąć przez praskę) 1 łyżeczka musztardy Kilka listków bazylii (drobno posiekać) Sól i pieprz Wyciśnięty czosnek, łyżeczkę musztardy, bazylię, sól i pieprz
The Sweet Damselróżne okazje. Cud miód! Składniki: 1 główka sałaty masłowej 3 pomidory malinowe 1 ogórek wężowy 1 kulka mozzarelli 1/2 pęczka rzodkiewki garść młodej pokrzywy-same listki pęczek cienkiego szczypiorku Sos; 3 łyżki oliwy extra vergine 2 łyżki octu winnego jabłkowego 1 łyżeczka musztardy delikatesowej 2 łyżeczki cukru sól morska do smaku szczypta bazylii Sposób przygotowania: Warzywa myjemy obieramy.Mozzarell
Wanilia i Kardamonbrokuł 1 pierś z kurczaka 1 ogórek 1 pęczek szczypioru z cebulką niewielka ilość sałaty lodowej garść słonecznika 1 małe opakowanie sera mozzarella 1 łyżką miodu sól , pieprz, zioła do drobiu 1/2 łyżki oleju Na sos: pół dużego pojemnika jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/4 łyżeczki miodu 1/4 łyżeczki musztardy delikatesowej 2 łyżeczki przyprawy curry WYKONANIE: Pierś(...)gorącej patelni. 1.Sałatę lodową kroimy na większe kawałki. Układamy na dnie salaterki. 2.Na to układamy kawałki brokułu. 3. Następnie dodajemy pierś z kurczaka 4. Następna warstwa to ogórek pokrojony w pół plastry. 5. Kolejna warstwa to szczypiorek z cebulką i uprażony słonecznik. 6. Wierzch sałatki posypujemy serem pokrojonym w kostkę 7. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą. 8.Sa
W kuchennym oknie Ewykonkurować ;) Poniższy pasztet najlepiej smakuje podany z jasnym pieczywem i plasterkami kiszonego ogórka. Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej (waga po oczyszczeniu!) 230 g surowego wędzonego boczku (waga po odcięciu skóry) 1 średniej wielkości cebula 1 ząbek czosnku 200 ml mleka 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz gałka muszkatołowa około 80 g masła Wątróbki oczyścić. Boczek pokroić w grubszą
UgotowaćFajny słodko ostry smak świetnie komponuje się z parówkami, a ja nie dodaję już musztardy tak jak to czyniłam zawsze kiedy podawałam z keczupem. Składniki: 4 bułki pszenne kształt ,,u" 4 parówki garść poszatkowanej drobno kapusty białej 2 marchewki- poszatkowane 3 gałązki natki pietruszki 1 ogórek typu wąż 2 pomidory 8 plastrów żółtego sera Wykonanie: Bułki podgrzewamy w piekarniku
Z Majeczką w kuchnimaszynką powoduje zmianę smaku i konsystencji mięsa). Posiekane mięso doprawiamy solą, czarnym pieprzem, musztardą, maggi i olejem w miarę potrzeby dodając wody gazowanej ( całość będzie miała lepszą konsystencję) i odstawiamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy dodatki: bardzo drobno siekamy cebulę,ogórki i paprykę. Całość razem z grzybami i oliwkami układamy na bokach półmiska. Mięso
Miód i pieprzmoże spowodować zmianę smaku i konsystencji mięsa). Posiekane mięso doprawiamy solą, czarnym pieprzem, musztardą, maggi i olejem w miarę potrzeby dodając wody gazowanej ( całość będzie miała lepszą konsystencję) i odstawiamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy dodatki: bardzo drobno siekamy cebulę,ogórki i paprykę. Całość razem z grzybami i oliwkami układamy na bokach półmiska. Mięso
Miód i pieprzmałą porcje pasztetu ( 131 g ) Pasztet wykładamy do miski, dodajemy łyżeczkę chrzanu, łyżeczkę musztardy i pokrojoną w kostkę cebulę. Mieszamy na gładka masę. Obficie smarujemy pastą kromki chleba. Na każdą kładziemy dodatki jakie posiadamy w danej chwili. W moim przypadku był to pomidor z bazylią, ogórek konserwowy z rzodkiewką i zieloną pietruszką oraz szczypiorek skropiony keczupem. Zapewniam
Kulinarne przemysleniaopcjonalnie)Dodatkowo:- pomidorki koktajlowe Jajka kroimy na cząstki i miksujemy w blenderze. Dodajemy musztardę i jogurt – ponownie miksujemy. Dodajemy drobno posiekaną zieloną cebulkę, doprawiamy solą i pieprzem – mieszamy. Możemy dodać trochę słodkiej papryki w proszku. Podajemy z dodatkiem pomidorków koktajlowych (może też być rzodkiewka, czy ogórek, co kto lubi), świeżym pieczywem… i nie tylko. Wszelkie pasty idealnie się sprawdzają
mojewypiekiinietylkopietruszki seler2 - 3 ogórki kiszoneugotowane 2 - 3 ziemniakijajko ugotowane na twardocebuladowolne zioła - szczypiorek,koperek, pietruszka, drobno pokrojonemajonezoliwa (tyle, żeby sałatka nie była sucha)1 - 2 łyżki musztardysól , pieprzprzygotowaniewszystkie warzywa pokroić w kostkę. Dodać majonez, oliwę, musztardę, wymieszać , dodać zioła, przyprawić solą i pieprzem. Smacznego
Stare Garypozostałych resztek. Ale śmiało możecie kombinować. Świetnie smakują również z kukurydzą i ogórkami kiszonymi. Jedyną rzeczą, której mi zabrakło była chociaż odrobina zielonego szczypiorku... tzw. kropka nad "i" :) 12 porcji Składniki: 6 jajek kawałek papryki wędlina (kawałek kiełbasy, szynki, czy nawet mięso z obiadu) majonez musztarda sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną obieramy je i kroimy wzdłuż
My simple kitchenłyżeczka rozmarynu - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka majeranku - 1/2 łyżeczki musztardy - 1/2 łyżeczki ostrej papryki - 1/2 łyżeczki wędzonej papryki - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz Dodatki: - 6-8 bułek (z zaufanej piekarni lub z tego przepisu na bułki żytnio-pszenne z siemieniem i sezamem ) - ulubione dodatki np. papryka, pomidor, ogórek kiszony, sałata, ser Marchewki obierz i zetrzyj na tarce, bądź
Be Fit Be Strongnależy spełniać więc wzięłam się do roboty :) zrobiłam sondę na swoim fanpagu, jakie składniki w polish burger powinny się znaleźć? I wspólnie zadecydowaliśmy, że koniecznie musi być oscypek, kiszony ogórek....Do mięsa dodałam pieprz cayenne marki: Edmir-pol, bardzo intensywny i aromatyczny. Burger wyszedł mega piętrowy czyli taki jak lubię. Były trudności z zjedzeniem go, więc rozbiłam na czynniki pierwsze(...)jeden męski żółądek (czytaj serce) ;) Składniki na wołowego burgera (4 porcje):0,5 kg mielonej wołowiny (u mnie z antrykotu)sól morskapieprz cayenne tutaj kupisz1 łyżka musztardy Dijon 1 żółtko2 łyżki wody2 posiekanej natki pietruszki2 szalotki2 rozgniecione ząbki czosnku1 łyżka masłaSkładniki dodatkowe:4 oscypki1 kiszony ogórek1 czerwona cebula1 pomidor4 razowe bułkikilka pomidorków koktajlowych4 plastry wędzonego boczku2 garści
Bon Appetit Małgorzaty