ogórki w musztardzie - 1008 przepisów (strona:52/68)

Ogórki w zalewie keczupowej 1794

potem. Polecam Wam kolejny przepis na pyszne ogóreczki do słoiczków. Przepis prawie taki sam jak pikle z musztardą tyle, że do zalewy używa się keczupu. Smak keczupu dowolny jaki lubimy, może być pikantny lub łagodny. składniki: 3-4 kg ogórków gruntowych 1 l wody 300 g keczupu, u mnie łagodny Kielecki 1,5 szklanki cukru 1 szklanka octu

Monia miesza i gotuje
Jajka w sosie musztardowym 174

jajek gotujemy na twardo i obieramy.Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy 2 duże łyżki musztardy. Mieszamy i podgrzewamy.Do 0,5 szklanki słodkiej śmietanki dodajemy 2 łyżeczki mąki pszennej, dokładnie mieszamyi dolewamy do sosu musztardowego.   Dwa średnie ogórki kiszone i pół cebulki kroimy w drobną kostkę.Kiedy nasz sos zgęstnieje dodajemy ogórki i cebulkę

Maminek kulinarny
Szynka w pomidorach na sposób śródziemnomorski 171

plastry szynki * sól, pieprz * 1 duża cebula * 5 pomidorów * 5 ogórków konserwowych * szklanka bulionu (może być z kostki) * tłuszcz do smażenia Marynata: * 4 łyżki oliwy z oliwek * 2 łyżki sosu sojowego * łyżka oregano * łyżka tymianku * łyżka miodu * sok z 1 pomarańczy * 2 ząbki czosnku * łyżeczka ostrej musztardy Sposób przygotowania: Szynkę delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony

Pobite gary Barbary
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z SOSEM MUSZTARDOWYM 147

małym ogniu,aż uzyskamy gęsty sos,który powinien być dość pikantny.Do sosu nie dodaję już soli,uważam,że musztardy są wystarczające słone- oczywiście to kwestia smaku. Upieczoną polędwiczkę pokroić w plastry i polać sosem musztardowym. Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym. Smacznego

Niespełnione zdolności kulinarne
Tortilla razowa 204

opiekaczu lub wypełnione dodatkami od razu po usmażeniu (zwinięte w rulon). Propozycja podania: ser feta mieszanka sałat pomidor ogórek plastry kiełbasy żywieckiej z indyka sos czosnkowo- koperkowy (do polania po upieczeniu) Sos czosnkowo-koperkowy: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy szczypta soli ząbek czosnku 2 gałązki koperku Jogurt wymieszać z musztardą i solą. Dodać posiekany koperek i wyciśnięty czosnek

Bullio
Tradycyjna sałatka jarzynowa 168

każdym domu, szczególnie na uroczystościach rodzinnych. Składniki: 5 marchewek 2 pietruszki 1 seler  5 ziemniaków 4 ogórki kiszone 2 jabłka 1 por 1 papryka czerwona 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy złocistej z groszkiem Bonduelle 2 łyżki musztardy 1 mały słoik majonezu  sól, pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera myjemy nie obierając, przekładamy

Bajeczna Kuchnia
Sałatki warstwowe w słoiczkach. 407

czerwona papryka (pokrojona w kostkę) kukurydza z puszki Sos: 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon 1/2 łyzeczki miodu 1/2 łyżeczki oregano szczypta soli Słoiczek prawy: awokado (obrane i pokrojone w kostkę) zielony groszek (mrożony- rozmrożony) świeży ogórek (obrany i pokrojony w kostkę) zielona papryka (pokrojona w kostkę) (brak na zdjęciu) mieszanka sałat Sos: 1 łyżka

zadanie-gotowanie
Tortilla razowa 364

opiekaczu lub wypełnione dodatkami od razu po usmażeniu (zwinięte w rulon). Propozycja podania: ser feta mieszanka sałat pomidor ogórek plastry kiełbasy żywieckiej z indyka sos czosnkowo- koperkowy (do polania po upieczeniu) Sos czosnkowo-koperkowy: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy szczypta soli ząbek czosnku 2 gałązki koperku Jogurt wymieszać z musztardą i solą. Dodać posiekany koperek i wyciśnięty czosnek

Bullio
Sałatka na grilla z jajkiem i grzankami! 228

wszystkich gości i znika szybko ze stołu. Serdecznie polecam!   SKŁADNIKI: - główka sałaty masłowej - 6 rzodkiewek - pomidorki koktajlowe - ogórek zielony - 3 jajka ugotowane na wpół miękko - dymka - czarne oliwki - kapary - awokado - grzanki ziołowe dressing: oliwa z oliwek, sok z limonki, sól, musztarda sarepska, miód, zioła świeże (zmiksuj w blenderze) Smacznego

SMYKWKUCHNI
Dressing musztardowo - cytrynowy do surówki z kapusty pekińskiej 152

pekińskiej 1 spory pomidor 1/2 małej papryki czerwonej 1/2 małej cebul 1/2 niewielkiego ogórka zielonego 1 średni ogórek kiszony sól, pieprz Składniki na dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka oleju roślinnego  3 łyżki soku z cytryny  2 łyżeczki musztardy delikatesowej 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki szczypta bazyli szczypta tymianku szczypta rozmarynu szczypta czosnku granulowanego mini-szczypta

Kuchnia po mojemu
Sos tatarski 163

majonezu 100 ml śmietany lub jogurtu 4 łyżki posiekanych marynowanych grzybków (np. pieczarek) 4 łyżki posiekanych ogórków konserwowych 3 łyżki posiekanego szczypiorku (może być z cebulką) 3 łyżki posiekanego koperku 2 jaja na twardo (obrane i posiekane ) 2 łyżeczki musztardy stołowej sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać od razu

Pełny talerz
Pasta z makreli 188

potrafi bardzo urozmaicić śniadania. PASTA Z MAKRELI - 250 gram makreli wędzonej - 100 gram twarogu - łyżka ketchupu - łyżka musztardy sarepskiej - łyżka majonezu (opcjonalnie) - pieprz, sól - szczypta cukru Makrelę obrać ze skóry i ości, wszystkie składniki wymieszać na pomocą blendera. Podawać z ogórkiem kiszonym lub konserwowym

Zgrabne Gotowanie
sałatka hamburgerowa 1031

mięsa (najlepiej wołowego) sałatka lodowa 6 ogórków konserwowych 3 pomidory cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy łyżka przypraw do mięsa (przyprawa do mięsa mielonego, papryka łagodna i ostra, kminek mielony, curry itp.) garść grzanek (moje pełnoziarniste) 2 łyżki sezamu sos: 5 łyżek jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu łyżka ostrego keczupu łyżeczka musztardy sól, pieprz do smaku Składniki sosu

6niebo
Sałatka z kurczakiem i selerem 727

drobiu, odstawiamy na pół godziny, a następnie obsmażamy mięso na oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku.2. Paprykę, ogórki kiszone i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Kukurydzę i selera odsączamy z zalewy.3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy jogurt, majonez, sól, pieprz, musztardę. W razie potrzeby doprawiamy.Smacznego

Kuchnia domowa Ani