przez co najmniej kilka minut łączył składniki. Składniki: sałata lodowa pomidory żółta papryka zielony groszek (mrożony lub świeży) rzodkiewka ogórek sos cheddar boczek (opcjonalnie) Składniki sosu: 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz Wykonanie: Groszek(...)miarę równą kostkę - około 1.5 cm. Ilość warzyw dostosować do wielkości i kształtu naczynia na sałatkę. Wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać. Układać warstwowo: sałatę, pomidory, paprykę, groszek, rzodkiewkę, ogórka i sos. Przykryć folią spożywczą i schować do lodówki na godzinę lub dłużej. Przybrać płatkami sera i czipsami z podsmażonego boczku (jeśli nie wybieramy wersji wegetariańskiej). http://www.alma24.pl
zadanie-gotowaniedodać pieprzu do smaku, dodać około 2 - 3 łyżek majonezu - wymieszać, a kto lubi sałatki ostrzejsze może dodać łyżeczkę musztardy Jeśli dodamy pokrojoną natkę to sałatka zyska na smaku i wyglądzie :) Moje uwagi : do sałatek do których dodaję kiszone ogórki, po pokrojeniu zawsze osaczam je na sicie, odciskam łyżką i dopiero dodaje do sałatki
Proste Potrawycebuli 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody sól, pieprz Sałatka z ogórków: 3 ogórki konserwowe 1/4 cebuli 1 łyżeczka oleju pieprz mielony Dodatkowo: Sałata Pomidor Czerwona cebula Ser topiony w plasterkach lub mozzarella w plasterkach Keczup, majonez, musztarda lub inne sosy (dowolnie, co lubicie) 4 bułki do burgerów Mięso mielimy, cebulę drobno siekamy, dodajemy pozostałe(...)jaką uzyskuje Wasz grill). Ogórki konserwowe kroimy w cienkie półplasterki, cebulę drobno siekamy, doprawiamy olejem i pieprzem, odstawiamy na kilka minut. Pomidory i czerwoną cebulę kroimy w plastry. Bułki kroimy na pół i chwilę podgrzewamy na grillu (ale musicie uważać, bo bardzo szybko się przypalają). Na dolną część bułki nanosimy musztardę, na nią kładziemy sałatę, mięso
Czary - gary w kuchnipapryki v ¼ opakowania sera typu feta* v garść pieczarek v 1 średni ogórek kiszony v (garść czarnych oliwek) Na dressing: v 2 ząbki czosnku v 1 łyżka soku z cytryny v 1 i ½ łyżeczki musztardy Dijon lub innej, ulubionej v 3-4 łyżki oliwy v sól i pieprz(...)paski, a następnie w kostkę, podobnie robimy z ogórkiem . Ser również kroimy na kawałeczki wielkości warzyw i wrzucamy z resztą składników do miski, to samo robimy z oliwkami. Następnie przygotowujemy klasyczny, choć nieco bardziej musztardowy vinaigrette . Czosnek siekamy, następnie rozcieramy z solą, jak widać tutaj. Do niego dodajemy musztardę , sok z cytryny , oliwę pieprz i odrobinę soli , całość dokładnie mieszamy
Bazując na smakugrilla, lubię też ją podawać z jajkiem sadzonym na letni obiad. Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 6 ogórków małosolnych (przepis) pęczek rzodkiewki pęczek koperku pęczek dymki ze szczypiorkiem Sos: 25 ml octu winnego 75 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu sól pieprz Przygotowanie: Ziemniaki szorujemy ostrą gąbką i płuczemy (nie obieramy), gotujemy w osolonej wodzie
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: Placek tortilli sałata Kawałek pieczonej piersi z kurczaka ( warto wykorzystać pieczonego kurczaka z obiadu ) Papryka konserwowa Pikle z ogórków ( musztardowe ) Kiełki 1 łyżka czerwonej fasoli z puszki Sos: 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka majonezu light 1 łyżeczka musztardy Mała cebulka ( drobno pokrojona ) Sól Pieprz Wykonanie: Z podanych składników przygotowujemy sos, doprawiamy go solą i pieprzem. Placek tortilli smarujemy
Smaki Ewysię z charakternym sosem :) Składniki: 2 średnie młode ziemniaki 1/2 czerwonej cebuli 1 duża rzodkiewka kilkucentymetrowy kawałek ogórka sałatkowego kawałek bundza – kostka o wymiarach około 5x5x3 cm natka pietruszka sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka białego octu winnego płaska łyżeczka musztardy francuskiej sól pieprz cukier Wykonanie: Ziemniaki dokładnie wyszorowałam, ugotowałam do miękkości w osolonej wodzie, ostudziłam, obrałam
Kuchenne zapiski Edytysoli (do smaku) 1 łyżeczka pieprzu (do smaku) Dodatki 4 szt. bułek 4 liście sałaty 1 szt. pomidora 1 szt. cebuli 1 szt. ogórka (świeży, konserwowy, kiszony, małosolny) 4 łyżeczki majonezu 4 łyżeczki ketchupu 4 łyżeczki musztardy Sposób przygotowania Mięso mielone przełożyć do miski, posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa. „Zagnieść” jak ciasto
Wypieki i Rumieńceszczyptą soli. Usmażyć kotlecik (przewracając w połowie na drugą stronę). Kromkę zwykłego świeżego chleba posmarować grubo łagodną musztardą (najlepiej plnotucna) . Na warstwie musztardy ułożyć gorący kotlet, a na nim plasterki pomidora oraz marynowanych warzyw: cebuli, ogórka, papryki. Udekorować zieloną pietruszką
zadanie-gotowanieSkładniki: 1/2 opakowania kuskusu (120 g) 200 g polędwicy sopockiej 3-4 kawałki papryki marynowanej 3-4 ogórki kiszone 1 puszka groszku 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon … Czytaj dalej Sałatka z kuskusem i szynką
czarrna od kuchnipierś pieczonego kurczaka 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 cebula 2 ogórki kiszone 2 marchewki 1 pietruszka 2 ziemniaki 150 g majonezu 1 łyżka musztardy sól pieprz pieprz ziołowy staropolski Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę ugotować, wszystko w skórkach. wystudzić i obrać. Wszystkie składniki pokroić w kosteczkę, majonez wymieszać z musztardą , doprawić sałatkę solą i pieprzem, Wymieszać
Gotowanie jest łatwecynku, który wspomaga walkę z trądzikiem. Składniki Sałatka: 1/3 małej główki czerwonej kapusty 5 marchewek 200 g pomidorków koktajlowych 1 ogórek 1 żółta papryka 1 zielona papryka 1 łyżka sezamu 1 łyżka pestek dyni/słonecznika Sos musztardowy: 4 łyżki musztardy Dijon 4 łyżki octu jabłkowego sok z 1 cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka curry
Powiedz dietom niekawałki, zalej olejem, szczelnie zamknij i odstaw na 24 godziny. Przecedź przez gęste sitko. Żółtko połącz z musztardą, octem i solą, ubijaj stopniowo dodając olej, dopraw do smaku. Ravioli z kiszonego ogórka 1 łyżeczka agaru 200 ml soku z kiszonych ogórków 150 ml wody 4 jajka Posiekane ozory Odrobina wędzonego oleju Sól i pieprz do smaku Płatki
SzczyptaSmaQsera mozzarella 3 gotowe kotlety do hamburgerów dobrej jakości 5 pomidorków koktajlowych 1 cebula 2 korniszony przecier pomidorowy musztarda 1/4 główki sałaty lodowej sos czosnkowy 1. Z kotletów za pomocą kieliszka wycinamy kółka. Pozostałości drobno siekamy. Pomidorki, cebulę i ogórki kroimy w plastry, sałatę siekamy. 2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy(...)gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. 3. Ciasto smarujemy koncentratem i musztardą. Posypujemy startą mozzarellą, układamy kotlety, cebulę i korniszony. 4. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów. Polewamy musztardą i sosem czosnkowym, posypujemy sałatą i układamy pomidorki
Szefowa kuchnimakaronu, ananasa i szynki konserwowej. Składniki: - 1/2 szklanki makaronu włoskiego - 1 puszka ananasa - 300 g szynki konserwowej - 5 ogórków konserwowych - 2 pęczki szczypiorku - 3 łyżki przyprawy delikat czerwony - 1 łyżeczka soli czosnkowej sos - 2 łyżki śmietany 18 % - 1 łyżeczka musztardy stołowej - 1 łyżeczka przyprawy curry Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Filet z kurczaka kroimy w kostkę
Zainspirowana w kuchni