ogórki w musztardzie - 1008 przepisów (strona:37/68)

Chłodnik jogurtowy z szynką i czosnkiem 92

kiełbasy szynkowej ) 3 – 4 ząbki czosnku Mały pęczek szczypiorku ½ pęczka koperku 1 cebula 3 łyżki ostrej musztardy Sól, pieprz grzanki Wykonanie: Jogurt doprawiamy musztardą, czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie dodajemy obrany i pokrojony w kostkę ogórek, drobno pokrojoną cebulę, szczypiorek i koperek oraz cienkie paski chudej szynki. Całość mieszamy, schładzamy w lodówce i podajemy z grzankami. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Sałatka ziemniaczana z papryką, kukurydzą... 207

sałatkę. Może na Sylwestrową prywatkę albo świąteczny stół? Składniki; 40 dag ziemniaków 1 czerwona papryka pół puszki kukurydzy 1 czerwona cebula 2 ogórki kiszone   sos; 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu sok z połowy cytryny sól, pieprz do smaku szczypiorek   Przygotowanie; Ziemniaku ugotować w mundurkach, następnie obrać i pokroić

Radość kipiąca uśmiechem.
Szybka sałatka grecka do obiadu 149

ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 1 czerwona cebula  200g sera feta Sos: 4 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz 1. Sałatę drobno siekamy. Cebulę kroimy w piórka, pomidorki na połówki ogórki w półplastry, ser feta w kostkę.  2. Składniki na sos mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Warzywa

Szefowa kuchni
Tradycyjna sałatka jarzynowa 213

jarzynowa 2 marchewki 2 ziemniaki 0,5 małego selera 1 pietruszka 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej (opcjonalnie) 3 jajka 2 ogórki kiszone 1 jabłko 1 cebula 4 duże łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki ugotować (lub użyć warzyw po ugotowaniu rosołu) i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo

Posadzone i zjedzone
Wiejska sałatka z ziemniakami i boczkiem 437

ratunek przychodzi wiejska sałatka z boczkiem i ziemniakami:). Nowość, którą warto wprowadzić na imprezowy stół. 4 spore ziemniaki 250g boczku wędzonego 5 ogórków kiszonych 4 jajka 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo. 2. Boczek kroimy na małe kawałki i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia

Szefowa kuchni
Sałatka jarzynowa 192

polowa dużego 2 średnie pietruszki (korzeń) 1 puszka groszku 1 słoik groszku z marchewką 0,5 puszki kukurydzy 3-4 ogórki kiszone 2 małe cebule Sos: (składniki na sos są "na oko") 4 łyżki majonezu 3 łyżeczki musztardy sarepskiej  sól, pieprz, kucharek   Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach aż będą miękkie - lekko twardawe. Nie mogą być ziemniaki(...)solidnie zimną wodą aby pozbyć się resztek zalewy. dodajemy do pokrojonych wcześniej warzyw Cebulę obieramy kroimy w kostkę, następnie ogórki również kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty warzyw, Na koniec robimy sos. Do miseczki dodajemy majonez + musztardę. W przepisach daje się raczej sam majonez, w mojej rodzinie wolimy wersję z musztardą ponieważ sałatka jest smaczniejsza i bardziej

W Moim Magicznym Domu
Boeuf Strogonow (Stroganow) 168

polędwicy wołowej (może być też inna część, ja użyłam zrazówkę) 1 spora cebula 330 ml bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy (dałam Sarepską firmy Kamis) 500 g pieczarek 1 papryka czerwona 250 g ogórków kiszonych sól 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki ostra papryka - do smaku 1 łyżka mąki i pół szklanki śmietany do zagęszczenia sosu Mięso pokroić(...)kostkę cebulę. Mięso przełożyć do garnka, wlać bulion, dodać przecier i musztardę. Garnek przykryć pokrywką i dusić mięso na małym ogniu aż będzie prawie miękkie. U mnie zajęło to 60 minut. W razie potrzeby podlewać bulionem lub wodą. W międzyczasie pokroić pieczarki w półplasterki, paprykę w paseczki i ogórki w kostkę (lub paseczki). Na patelni bez tłuszczu poddusić pieczarki

Posadzone i zjedzone
domowy burger z konfiturą cebulową 161

pierwszy rzuci kamień! Składniki(na 1 burgera): - bułka z sezamem - plaster sera topionego cheddar - 4 plasterki ogórka konserwowego - plaster pomidora - 2 liście sałaty masłowej - ketchup - musztarda + majonez (1:1) - konfitura cebulowa (przepis  tutaj ) kotlet: - 200 g mięsa wołowego mielonego - 1/2 łyżeczki musztardy - sól, pieprz, szczypta imbiru - posiekany ząbek czosnku - 2-3 łyżki wody (tyle ile 'wypije' mięso) Przygotowania(...)minuty z każdej strony). Bułkę rozkrajamy, wkładamy na minutę do rozgrzanego piekarnika. dolną część bułki smarujemy ketchupem, układamy kolejno: sałatę, konfiturę cebulową, kotlet wołowy, ser, ogórki i pomidor. Przykrywamy górną częścią bułki posmarowaną sosem majonezowo - musztardowym. Smacznego

Cook&Love
Makaronowy GYROS 179

osób ) 1 paczka makaronu ryżowego  1 puszka kukurydzy  1 duża pierś podwójna  1 ząbek czosnku  5 ogórków średnich  konserwowych  3 łyżeczki kaparów   3 łyżki majonezu  2 łyżki musztardy ziołowej   Marynata do mięsa  2 łyżeczki kurkumy  2 łyżeczki pieprzu ziołowego  4 łyżeczki przyprawy gyros(...)makaron zmięknie , między czasie kroję ogórka i dodaję wszystkie pozostałe składniki , kiedy nasz makaron będzie już miękki wyciągam z wody i przelewam zimną wodą , i odsączam wodę , następnie wykładam makaron na deskę i kroję na drobne kawałki , i dodaję do naszego wystudzonego mięsa . Jak mamy dodane wszystkie składniki , na koniec dodaję majonez oraz musztardę , doprawiam do smaku i wszystko bardzo

Mój Smak
Pasta z wędzonej makreli 163

dobrych ryb nigdy dość. Dziś szybka i praktyczna pasta z makreli. Polecam :) Pasta z wędzonej makreli Składniki: 1 wędzona makrela 2 ogórki konserwowe/kiszone 1 mała cebula koprek/natka pietruszki 1 łyzka majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Makrele dokładnie oczyszczamy ze skóry i ości. Przekładamy do blendera. Dodajemy cebule i ogórki pokrojone

Smaki Natalii
Zrazy wołowe jak u babci 164

porcje): – 600 g udźca wołowego, możecie też znaleźć w sklepach mięsnych kawałek wołowiny określony jako zrazowa – 2 ogórki kiszone – 1 biała cebula – 150 g boczku chudego lub wędzonki – 1 kromka chleba – mały słoiczek musztardy – 2 łyżki oliwy – sól, pieprz – 500-750 ml bulionu, najlepiej wołowego – 2 ząbki czosnku(...)rozbić (przy rozbijaniu najlepiej przykryć je folią spożywczą). Każdy plaster natrzeć solą i pieprzem oraz rozsmarować na nim cienką warstwę musztardy. Cebulę poszatkować i zeszklić. Przy cieńszym końcu (rozbite plastry mięsa mają mniej więcej kształt prostokąta) kładziemy połowę ogórka, pasek z chleba, trochę zeszkolnej cebuli i kawałek boczku. Mięso zawijamy w roladę – zabezpieczamy ją nitką (białą), wykałaczkami lub specjalnymi

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z makaronem ryżowym 360

Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 100 g wędliny drobiowej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasoli czerwonej 3 kawałki papryki marynowanej 3 ogórki marynowane Winegret: 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka musztardy szczypta soli i cukru sok z 1/2 cytryny 3 łyżki oleju  Sposób przygotowania: Makaron ugotować, odcedzić i studzić. Kukurydzę i fasolę osączyć

Na Ciasteczkowych Papierach
Sałatka jarzynowa 153

większej marchwi 1 większy korzeń pietruszki 1 mały seler (korzeń) 2 kwaśne jabłka 3-4 jajka ugotowane na twardo kilka szt ogórków kiszonych 3-4 ziemniaki puszka groszku cebula majonez sól, pieprz do smaku opcjonalnie musztarda Wykonanie: Warzywa dokładnie myjemy i wkładamy do większego garnka (nie obieramy ich). Osobiście staram się układać je tak, że ma dnie znajduje się(...)wiele do życzenia. Kiedy gotowane  warzywa są już pokrojone dodajemy posiekaną drobno cebulę, pokrojone ogórki, jabłko i jajka. W momencie, kiedy soliłam wodę w której gotowane były warzywa nie mam potrzeby dodawania soli do sałatki. Wiec wsypujemy pieprz czarny dodajemy opcjonalnie trochę musztardy i całość delikatnie mieszamy. Majonez dodaję tuż przed podaniem do odebranej ilości warzyw. Dzięki temu

Malinowe Pocałunki
Tarta z boczkiem i sosem czosnkowym 174

zimnego masła płaska łyżeczka soli żółtko 3 łyżki zimnej wody  Farsz: por 20dag wędzonego boczku 30dag pieczarek 3 średnie ogórki kiszone papryka słodka pieprz oregano  Sos: mały jogurt grecki 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku łyżeczka musztardy pieprz sól czosnek granulowany  Dodatkowo: ser żółty Wykonanie:Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, żółtko, wodę i rozdrobnione masło. Wyrabiamy(...)pieczemy 12 minut. Farsz: Boczek kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na oleju. Pieczarki, pora i ogórki kroimy w plasterki i dorzucamy do boczku. Smażymy, aż do wyparowania nadmiaru wody. Doprawiamy pieprzem, papryką i oregano.Sos: Jogurt, majonez i musztardę mieszamy razem. Dodajemy drobno posiekany czosnek oraz przyprawy, wszystko razem mieszamy.Gdy ciasto nam się podpiecze, przekładamy farsz i zalewamy

Czerwona Porzeczka
Pasta z makreli wędzonej z suszonymi pomidorkami 211

Dzis na kolacje bardzo prosta i bardzo smaczna pasta z wedzonej makreli.Poniewaz z mezem jestesmy "rybozercami" ,wszelkiej masci ryby czesto goszcza na naszym stole.Moj przepis jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!