ogórki w musztardzie - 1008 przepisów (strona:23/68)

Sałatka z wędzoną makrelą i ogórkiem małosolnym 235

składniki:4 jajka ugotowane na twardo200 g makreli wędzonej4 ogórki małosolne3 garście mieszanki sałat3 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki majonezu1 łyżeczka musztardy francuskiej2-3 łyżki oleju rzepakowegoSkładniki na 3 porcje. Na każdym talerzu ułożyć garść sałaty (u mnie mix masłowej, rukoli i roszponki). Na sałacie układamy pokrojone w grubsze plasterki ogórki małosolne, jajka pokrojone w ćwiartki oraz kawałki wędzonej(...)makerli. Jogurt ,majonez i musztardę dokładnie wymieszać z olejem i polać sałatkę. Jeśli sos będzie za gęsty dodać więcej oleju

Monia miesza i gotuje
Burgery 100% homemade 198

stopni. W następnej kolejności przyrządzamy sosy.2. Sosy - Sos prawie jak z McDonald's Składniki: 4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy łyżeczka octu winnego mało ogórek kiszony kawałeczek cebuli pieprz, sól, ostra papryka, kilka kropel tabasco kilka liści świeżej bazylii Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy do pojemnika blendera i miksujemy na gładką masę. - Sos AdoboSkładniki(...)łączenie wszystkich składników i przygotowanie najwspanialszego BURGERA ever :) Dodatki do burgerów to kwestia Waszej wyobraźni, tylko ona może nas ograniczyć :) Najpopularniejsze z nich, to przykładowo: pomidor świeży (i suszony) ogórki świeże, konserwowe lub kiszone sałata rukola kiełki awokado bekon smażone pieczarki ser pleśniowy / feta / cheddar papryka świeża lub konserwowa ananas jajko  Wykonanie:Bułkę kroimy na pół. Każdą

Taste Of My Day
Rolada śląska, czyli zrazy zawijane 185

zrazy zawijane.       Potrzebujemy: 2,5 kg wołowiny (u nas z udźca) 500 g boczku wędzonego (kroimy w słupki) kilka kiszonych ogórków (kroimy w słupki na cztery) 3 duże cebule (siekamy drobno) musztarda Dijon kilka listków laurowych kilka kulek ziela angielskiego kilka kromek chleba razowego kilka suszonych grzybów sól, pieprz do smaku smalec lub olej do smażenia(...)kieliszki wódki (opcjonalnie) Mięso kroimy w poprzek włókien na 1 cm kotlety. Przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Każdy kotlet smarujemy musztardą, na to dajemy łyżkę posiekanej cebuli. Kładziemy kawałek ogórka, kawałek wędzonego boczku i kawałek skórki od chleba. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i zawijamy jak roladę. Spinamy wykałaczkami lub związujemy nicią kuchenną. Obtaczamy zrazy

Marder&Marder Manufacture
Sałatka jarzynowa 157

porcję. Sałatka jarzynowa – przepis Składniki: 6 dużych ziemniaków 4 duże marchewki 1 cebula 5 jajek 200 g groszku, u mnie mrożony 4 duże kiszone ogórki 3 jabłka średniej wielkości 1 łyżka francuskiej musztardy 1 łyżka soli lub wedle smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu 600 ml majonezu, u mnie majonez domowy Ziemniaki i marchewkę ugotuj w mundurkach do miękkości(...)Odcedź i opłócz zimną wodą. Pozostaw na durszlaku. Obierz warzywa ze skórki, a jajka ze skorupek. Pokrój w drobną kostkę. Pokrój ogórki i obrane jabłka. Przyrządź majonez według tego przepisu i dodaj do sałatki wraz z groszkiem, musztardą, solą i pieprzem. Wymieszaj. Sałatka smakuje najlepiej jak postoi w lodówce.   The post Sałatka jarzynowa appeared first on Blog kulinarny

codojedzenia
Surówka z piklami i sosem musztardowym 145

Surówka z białej kapusty z piklami i sosem musztardowym Składniki: ok. 1/4 główki białej kapusty Pół słoiczka 300 ml pikli / w zamian mogą być kiszone ogorki pęczek koperku 2 łyżeczki musztardy sarepskiej ewentualnie sól, pieprz  Wykonanie: Kapustę szatkujemy, pikle ,a jeżeli ich nie mamy możemy je zastąpić ogórkami kiszonymi -kroimy na mniejsze kawałki, koper siekamy, dodajemy musztardę i wszystko

W Moim Magicznym Domu
Sos tatarski 147

łyżka posiekanego szczypiorku, 1 łyżka kaparów, 1 korniszon**, parę grzybków Kapary, korniszona, grzybki posiekać. Wymieszać z musztardą, szczypiorkiem. Wymieszać z majonezem, dodawanym do smaku. *ja użyłam musztardę francuską **zamiast korniszona użyłam ogórki z curry zastawa

królestwo garów
Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły - Sesja fotograficzna dla Boskiej Pragi 168

warto tam zajrzeć, bo jest po prostu bosko. ;) Oliwki marynowane  Kanapka z wędzonym łososiem, twarożkiem z koperkiem, warzywami, pomidorem i oliwkami  Siekana wołowina z musztarda francuską, marynowanymi grzybami, cebulką, ogórkiem kiszonym i żółtkiem sous-vide Policzki wołowe z pęczakiem z grzybami oraz ciepłą sałatką z brukselki i boczku  Polenta z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym, purée z bakłażana

Food Square
Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pastą szynkową 169

czekać. ;-) Ich przygotowanie jest banalne, wystarczą tylko odpowiednie foremki do rurek. Rurki: 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jajko 3 łyżki sezamu Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe  1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz + kiełki do dekoracji 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy na natłuszczone masłem foremki do rurek

Szefowa kuchni
Sałatka z tuńczyka 194

Składniki 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka groszku 5 ogórków kiszonych 4 jajka łyżeczka musztardy 4 łyżki majonezu pieprz, sól   Sposób przygotowania Tuńczyka odcisnąć, ugotowane na twardo … Czytaj dalej Sałatka z tuńczyka

czarrna od kuchni
Ptysie z pastą szynkową 186

elegancką zarazem przekąskę pokocha każdy - gwarantuję. :-) Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe  1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. W garnku z nieprzywierającą powierzchnią gotujemy wodę z margaryną. Kiedy się zagotuje wsypujemy mąkę pszenną, energicznie mieszamy by ciasto się

Szefowa kuchni
Kruche babeczki z pastą szynkową 384

wyraźnym smaku.  Kruche babeczki: 2 szklanki  mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 250g margaryny 3 żółtka 1 łyżeczka soli Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe  1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Dodatki: 1 słoik małych korniszonów kiełki (u mnie cebuli) 6 pomidorków kokrajlowych szczypiorek 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski

Szefowa kuchni
Mini Hot Dogi z Ciasta francuskiego 161

Szybka i Łatwa przekąska zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam podawać ze świeżą surówką oraz ulubionym sosem.  SKŁADNIKI: 1 Ciasto Francuskie 5 Parówek 2 Ogórki konserwowe lub kiszone Dowolna Musztarda  Pieprz i Sól    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Piekę przez 30 min w 180 stopniach góra-dół

Gotowanie Patki
Zapiekane hot dogi 148

wystarczą bułki do hot dogów - u mnie w sumie były bagietki, parówki i dowolne warzywa.. bułki do hot-dogów / bagietki parówki  cebula fioletowa ogórki  papryka  pomidor ser żółty musztarda ketchup Bułki przekroić wzdłuż , ale nie do końca.Środek bułek posmarować  musztardą , włożyć parówkę i pokrojone warzywa [ posypane solą i pieprzem].Posypać startym żółtym

Moje domowe kucharzenie
Zraziki wołowe z marchewką, ogórkiem kiszonym, parówką i dymką 191

dzisiejsze zrazy są w wersji lżejszej, bo bez słoniny czy boczku, za to z paróweczką. Wyszły jednak równie smacznie :)Składniki:wołowina (np. rostbef, udziec, ligawa...) ogórek kiszony,marchewka,dymka,cienka parówka,delikatna musztarda (np. kremska),grubo mielony pieprz,sól,masło (najlepiej klarowane),cebula,odrobina mąki.Mięso pokroić w plastry, rozbić dość cienko tłuczkiem. Ja każdy kawałek wkładam do czystej(...)obrać i pokroić w niezbyt grube słupki o długości nieco krótszej niż szerokość rozbitych plastrów mięsa. Ogórek i parówkę również pokroić w podobne słupki. Dolną część dymki przyciąć na podobną jak pozostałe składniki długość.Rozbite mięso przyprawić pieprzem i cienko posmarować musztardą. Układać kawałki dodatków i zwijać ciasto roladki. Żeby nie rozwinęły się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z kaszą kuskus i tuńczykiem 355

szklanki kaszy kuskus  1 puszka kukurydzy 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki suszonego szczypiorku 1 cebula  4  Ogórki konserwowe chili firmy Orzech   2 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy sól , pieprz do smaku  Wykonanie : Kaszę wsypać  do miseczki i zlać wrzącą wodą Wody ma być około 1 cm nad kaszą(...)Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do zimnej Kaszy dodać odcedzonego z oleju tuńczyka , posiekaną pietruszkę , cebulę , szczypiorek , jajka,odcedzoną z wody kukurydzę , ogórki , wszystko wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, na końcu dodać musztardę i majonez. Jeszcze raz wymieszać. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania wyśmienitych produktów firmy ORZECH

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania