inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Soczyste roladki ze schabu Nasze soczyste roladki z chrupiącą skórką na wierzchu. Składniki : 3 plastry schabu 2 ogórki kiszone Pół czerwonej papryki sól pieprz musztarda szklanka mąki 2 średnie cebuli łyżeczka masła 2 plasterki serka żółtego Przygotowanie: Plastry schabu bardzo dokładnie rozbijamy, na bardzo cienko i kroimy na pół uzyskamy dzięki(...)drobne piórka i dusimy na masełku do miękkości. Paprykę oraz ogórki kroimy w średniej grubości paseczki. Rozkładamy plaster schabu oprószamy solą oraz pieprzem, następnie dajemy cebulkę serek żółty na jednym końcu kładziemy ogórek i paprykę i skręcamy w roladkę na koniec spinamy wykałaczką. Druga wersja roladki smarujemy schab musztardą układamy dodatki skręcamy i spinamy. Obtaczamy w mące roladki
Sprawdzone przepisy kulinarnealbo kaszą jęczmienną. Jako surówkę polecam np. buraczki z cebulką , lub surówkę z czerwonej kapusty. Zrazy z boczkiem i cebulką - składniki: 10 plastrów karkówki 4 ogórki konserwowe/kiszone boczek wędzony (10 plastrów) 3 cebule musztarda francuska sól, pieprz Zrazy z boczkiem i cebulką(...)przepis: Zaczynamy od rozbicia karkówki. Musi być dość cienka, aby łatwo było zawijać zrazy. Kroimy ogórki w plasterki, podobnie postępujemy z cebulą. Każdy kawałek karkówki posypujemy solą, pieprzem, na środku kładziemy plasterek boczku, plaster ogórka i plaster cebuli, na to dajemy jedną łyżeczkę musztardy i zawijamy w roladkę, albo sakiewkę (jak nam będzie łatwiej). Aby nasz zraz się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ogórki małosolne. To smak, który pozostaje w pamięci. Składniki: 4 małe młode ziemniaki 3 duże młode marchewki 2 jajka 4 ogórki małosolne 1 duża młoda cebula 1/2 szklanki groszku prosto z krzaczka 2 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej średni słoik majonezu pieprz sól Wykonanie: Ziemniaki, marchewkę gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy(...)Wyłuskany groszek gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę. Ogórki małosolne kroimy w kostkę bez obierania. Pokrojone składniki umieszczamy w misce, solimy, pieprzymy, dodajemy musztardę i majonez. Całość mieszamy. Smacznego. Zobacz również: Ogórki małosolne
Smak mojego domufilety można zawinąć suszone pomidory, wędzoną, marynowaną śliwkę lub paprykę, a nawet grzyby. Co kto lubi. Rolmopsy zawsze smakują wyśmienicie. Jak podaje Wikipedia rolmopsy z musztardą i drobno pokrojonym ogórkiem są przystawką tradycyjnego stołu wigilijnego w Polsce. Nie znam, dla mnie to efektowna przekąska na imprezę i bardziej kojarzy mi się z karnawałem . Przygotowanie rolmopsów można znacznie skrócić używając gotowych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przypominam o trwającej do dziś (09 sierpnia) do g. 22 akcji gotowanie za głosowanie. Składniki: 12 średnich, ugotowanych i ostudzonych ziemniaków 6-7 ogórków kiszonych 1 cebula Pół pęczka koperku 1 łyżka musztardy 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki majonezu Sól Pieprz Przygotowanie: Ziemniaki, ogórki i cebulę pokroić w kostkę, a koperek drobno posiekać. Sos: musztardę, śmietanę
Fabryka pomysłówOdpo wiednio słone, odpowiedni o pikantne . Kojarzą mi się głównie ze Świętami i wtedy też najczęściej goszczą na stole. 500g filetów śledziowych 5 ogórków kiszonych 1 duża cebula czerwona 6 łyżek keczupu 3 łyżeczki musztardy 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej pieprz 1. Śledzie moczymy minimum 1 godzinę. Dokładnie(...)osuszamy, kroimy w kwadraty. 2. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy razem ze śledziami. 3. Intensywnie mieszamy ze sobą keczup, musztardę, olej, paprykę słodką, paprykę ostra i pieprz. Wlewamy do śledzi, ogórków i cebuli. 4. Wstawiamy do lodówki, najlepiej smakują na drugi dzień
Szefowa kuchninależycie ;) ? Prawdziwy tatar powinien być siekany jednak według mnie smak z tym mielonym jest identyczny :) Składniki: (na 2 porcje) 300g polędwicy wołowej 2 małe ogórki kiszone 1 nieduża cebula 1 łyżeczka musztardy kilka kropel ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól, pieprz 2 małe żółtka jajka Przygotowanie: Cebulę oraz ogórki kiszone siekamy w małą(...)kosteczkę. Schłodzone mięso wołowe mielimy lub bardzo drobno siekamy, a następnie dodajemy musztardę, sos sojowy, oliwę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowe mięsa formujemy w 2 kulki i układamy na talerzach, robimy w mięsie zagłębienie, wkładamy w nie żółtko i podajemy z posiekaną cebulą oraz kiszonymi ogórkami. Przed zjedzeniem wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Smacznego
Symfonia smakowacebula 2 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie: Ziemniaki ugotować z mundurkach Jajka ugotować na twardo. Ziemniaki, jajka, cebulę,ogórki pokroić w kostkę, dodać szczypiorek,majonez,musztardę i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. sałatka żydowska
O kuchni z uczuciemciepło ;) Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 8 ziemniaków ugotowanych w mundurkach 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku 2-3 ugotowane marchewki 3-4 ogórki konserwowe 1 mała cebula 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Ziemniaki, jajka, marchewkę i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobniutko siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Dorzucamy kukurydzę(...)groszek. Następnie dodajemy majonez i musztardę oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na parę godzin w chłodne miejsce aby składniki się "przegryzły
My simple kitchentatarsku można spotkać na stole na prawie każdym rodzinnym przyjęciu urodzinowym .Składniki : 10 małych jajek "M" ok 250 gr pieczarek marynowanych (słoiczek) 4-5 dużych ogórków konserwowych 3-4 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz kapary do ozdoby Przygotowanie :Jaja gotuję na twardo w osolonej wodzie. Studzę, obieram i przecinam na połówki. Pieczarki i ogórki kroję w drobną(...)kosteczkę (z ogórków jeśli trzeba wycinam wodnisty miąższ ) i wrzucam do misy. Dodaję musztardę i majonez a że nie jestem zwolennikiem nadmiaru majonezu dodaję go stopniowo. Doprawiam solą i pieprzem i dobrze mieszam.Na paterę daję 2-3 łyżki i rozcieram i układam połówki jajek ale żółtkami w dół po czym całość nakrywam sałatką tatarską i ozdabiam. Do ozdabiania zamiast
Mechanik w kuchniobróbki termicznej boczniaków. 1. Boczniaki a la śledzie w śmietanie (+przepis na wegańską śmietanę) Składniki : - 300 g boczniaków - 1 mały por - 2-3 ogórki kiszone - 1 łyżka musztardy - duży jogurt grecki i mały zwykły jogurt naturalny, a w wersji wegańskiej śmietana ryżowa (przepis poniżej) - pieprz, sól - przyprawy do boczniaków ( ja użyłam curry(...)Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy, następnie miksujemy na gładko i doprawiamy musztardą i sokiem z cytryny Przygotowanie : Boczniaki kroimy na cienkie plasterki, podsmażamy na patelni, dodając soli, żeby puściły wodę, smażymy aż do odparowania wody, dodajemy curry, sos sojowy do smaku, pozostawiamy do ostygnięcia, kroimy porę, ogórka i dodajemy do nich jogurty lub śmietanę ryżową, mieszamy i dodajemy
zdrowa vege kuchniazielone 1 jajko ugotowane na twardo 120 g sera camembert 100 g serka śmietankowego twarogowego 3-4 gałązki natki pietruszki 3-4 gałązki koperku 1 łyżeczka musztardy czarny pieprz sól przepis Obrane ogórki kroimy na kawałki o jednakowej wielkości a następnie każdego ogórka przekrawamy wzdłuż na pół i łyżeczką usuwamy z niego nasiona. Opłukany koperek i natkę pietruszki drobno(...)camembert oraz serek śmietankowy, wrzucamy posiekany koperek i natkę pietruszki.Wszystkie składniki dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę doprawiamy musztardą, odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i całość jeszcze raz ze sobą łączymy. Tak przygotowanym kremem napełniamy połówki ogórków najlepiej przy pomocy rękawa cukierniczego. Gotowe przekąski dekorujemy koperkiem
Smakowite DaniaZamiast kotleta w środku umieściłam mięso wieprzowe, smażone, wymieszane z wyrazistym sosem barbecue. Hamburgery: 500g łopatki wieprzowej 4 bułki do hamburgerów 1 czerwona cebula 4 ogórki kiszone 4 garści rukoli musztarda majonez olej Sos barbecue: 4 łyżki cukru 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 50ml(...)ognia, dodajemy keczup, musztardę, mieszamy. 2. Łopatkę kroimy w cieniutkie plasterki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Dodajemy sos barbecue, dusimy pod przykryciem jeszcze około 10 minut. 3. Bułki przekrawamy na pół, podgrzewamy na patelni, obie połówki smarujemy majonezem i musztardą. Kładziemy kolejno: garść rukoli, 1/4 mięsa, pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone cienko ogórki. Przykrywamy drugą połówką
Szefowa kuchnidnia. Dlatego też lubię kombinować że smakami. Składniki: 4 płaty śledziowe ( przygotowane według tego przepisu ) 1 lekko kwaśne jabłko 2- 3 ogórki kiszone/korniszony 2 szt cebule dymki 1 łyżka wódki cytryna 2 łyżeczki ostrej musztardy jajka przepiórcze 2 łyżki oleju młode liście buraka natka pietruszki do dekoracji Gotowe filety wyjmujemy z zalewy, osuszamy je i kroimy w drobną kostkę(...)połowy cytryny. Do marynaty dodajemy posiekane śledzie, dymkę i jabłko. Całość wstawiamy do lodówki na ok 15-20 min, aby się przegryzło. Następnie dodajemy dodajemy do niego musztardę i pokrojonego w kostkę ogórka, dokładnie mieszamy. Na talerzu układamy liście buraka, wykładamy porcję tatara, sadzone przepiórcze jajo i dekorujemy
Malinowe Pocałunkiprosta sałatka z tuńczykiem idealną na piątkowy wieczór ;-) składniki jajko 1/4 czerwonej cebuli mała puszka tuńczyka w sosie własnym 1/4 ogórka zielonego 1 pomidor duża garść sałaty 3 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz i zioła prowansalskie(...)Jajko gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy z sosu. Ogórka i pomidora kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Sałatę drzemy na mniejsze kawałki. Oliwę , musztardę oraz przyprawy mieszamy do powstania sosu. Sałatę przekładamy do miseczki wrzucamy paprykę ,ogórka, tuńczyka. Na wierch układamy pokrojone w ćwiartki jajko oraz cebulę. Całość polewamy sosem tuż przed podaniem i mieszamy. Smacznego
Cukier&Puder