kasza gryczana 1 szklanka polędwica wołowa 4 sztuka sól i pieprz 1/2 łyżeczka oliwa z oliwek 2 łyżki bazylia świeża 1 doniczka mięta świeża siekana 1 doniczka ogórki konserwowe 6 sztuki musztarda 2 łyżeczki kapary 1 łyżeczka sok z cytryny 1 łyżka olej do smażenia 1 łyżka anchois 4 sztuki Mięso umyć oprószyć solą i pieprzem polać olejem. Zgrillować(...)Kaszę ugotować w 2 szklankach wody z solą z dodatkiem ziela i liścia laurowego. Miętę i bazylię posiekać, ogórki pokroić w kosteczkę ,fileciki anchois posiekać. Dodać oliwę, sól i pieprz do smaku, kapary, musztardę, sok z cytryny i wymieszać. Wymieszać wszystko razem. Nakładać na mięso
AZgotuj!Składniki: 6 filetów śledziowych 2 konserwowe ogórki pęczek koperku 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka białego octu winnego Sposób wykonania: Filety śledziowe(...)moczymy w wodzie, tak aby były odpowiednio słone. Następnie kroimy je w paski. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Majonez łączymy ze śmietaną, musztardą i octem. Umyty koper drobno szatkujemy i razem z ogórkami dodajemy do sosu. Śledzie polewamy sosem i mieszamy. Wstawiamy danie do lodówki na 1-2 godz. aby całość się "przegryzła
Qchnia po prostudość „wędlin”, pora zakasać rękawy, udać się po konkretny kawałek schabu i zrobić coś swojego. Taki schab idealnie komponuje się ze wszystkimi kanapkowymi dodatkami – ogórkami, pomidorami o musztardzie, chrzanie i ćwikle nie wspomnę:) I może leżeć całkiem długo. Z tym zakasywaniem rękawów to przesadziłam, bo jedyne co trzeba zrobić, to oczyścić mięsko z błon i zrobić
Mieszam w GarnkuSzybka i wydajna sałatka Składniki 2 zupki chińskie – rosół z kurczaka mała kapusta pekińska 2 świeże papryki 4 jaja pół pora 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych majonez, musztarda … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i pekinki
czarrna od kuchniJaja po tatarsku to chyba swego rodzaju klasyk i nie trzeba nic więcej pisać. Podstawowymi składnikami jaj po tatarsku są : jaja pieczarki marynowane ogórki konserwowe majonez musztarda
SPS Cateringpolecam SKŁADNIKI: na pierwszą warstwę: 30 dag pieczarek, 70g serka topionego kremowego łyżka oleju sól,pieprz na drugą warstwę: 25-30 dag szynki konserwowej, pół cebuli, 2 ogórki korniszony łyżeczka musztardy, 100 g serka topionego łyżka majonezu i łyżka śmietany 18 % na trzecią warstwę: 6 jajek 5-6 rzodkiewek szczypiorek dwie łyżki majonezu sól,pieprz dodatkowo: duży
Swojskie jedzonkoWyszedł przepyszny. Lubię wege-pasztety dlatego ten też mi zasmakował. Do tego żurawina, która nadaje słodyczy pasztetowi. Pasztet sam w sobie jest delikatny, kremowy i zwarty. Dobry z ogórkiem kiszonym czy musztardą czy z chrzanem. Dla każdego coś dobrego. Jeśli nie lubicie żurawiny, zamiast niej możecie dodać posiekane suszone pomidory czy nawet suszone grzyby. Składniki: - 3 szklanki podprażonych pestek
CookYourselfoleju 1 łyżka bułki tartej 1 płaska łyżeczka przyprawy do wołowiny 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 4 duże bułki 4 duże liście sałaty pomidor ogórek majonez ketchup musztarda masełko czosnkowe Sposób przygotowania: 1. Na oleju delikatnie zeszklić posiekaną drobno cebulę, czosnek oraz listki bazylii. Woreczek ryżu ugotować (al dente) i ostudzić pod bieżącą wodą. Składniki dodać
Kuchnia w czekoladziekluskami śląskimi i kapustą modrą. ROLADY ŚLĄSKIE SKŁADNIKI: 70 dag. szynki wieprzowej lub dużego schabu 2-3 ogórki konserwowe 15 dag. boczku wędzonego 2 łyżki musztardy 0,5 szkl. śmietany WYKONANIE: ogórki i boczek zmielić w maszynce z dużymi oczkami, doprawić do smaku mięso ubić, posypać z obu stron solą i pieprzem posmarować z wewnątrz musztardą nałożyć
Kuchnia Beatymarynaty jaka została po białej i położyć na ruszcie obok białej w mikrofalówce opcje grilla ustawiłam na 18 minut i 750W upieczone kiełbaski z cebulą podać z zielonym ogórkiem i np. musztardą lub z czym lubisz...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmarynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i oczywiście domowy smalec, ogórki kiszone, chrzan, musztarda i pieczywo wiejskie. Godzina 23:00 - czas na gorące danie. Tutaj możemy na bogato, podać np. dzika z jałowcem, prosiaka faszerowanego, udziec pieczony z fanfarami i płonącymi
Kulinarny karnet Christopheraobecnie przygotowuje się z różnych gatunków mięsa. Mięso tnie się w sporej wielkości plastry, lekko rozbija tłuczkiem i faszeruje różnymi dodatkami np. boczkiem, wędzoną słoniną, dodaje cebulę, musztardę, czerstwe pieczywo, ogórki kiszone, również grzyby leśne. Tym razem rolady przygotowałam rolady z indyka faszerowane pastą z bakłażanów z czosnkiem i chili. Nie dusiłam ich na patelni, tylko wraz z pokrojonymi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTeraz przejdę do kwestii kulinarnych, czyli czym nas częstowali w podróży. Na początku leciałam linią LOT, w której dostaliśmy poczęstunek w postaci ohydnej kanapki z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i musztardą. Ogólnie niezjadliwa. Później leciałam liniami US Airways, gdzie poczęstowali nas kurczakiem w sosie pomidorowym z makaronem ryżowym, sałatką z gotowanych warzyw, do tego sałatka z cukinią, papryką, czarnymi oliwkami
Zgrabne GotowanieZIEMNIACZANA Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy go nasion. Powstałe ogórkowe łódeczki kroimy na półcentymetrowe plasterki. W miseczce lub zamykanym plastikowym pojemniku mieszamy ocet z musztardą, cukrem i solą. Wrzucamy ogórka i marynujemy go – wystarczy mu tyle czasu, ile będą się gotowały ziemniaki. Co jakiś czas mieszamy żeby równomiernie chłonął zalewę. Ziemniaki zalewamy wodą, dajemy im się chwilkę(...)młode świeże śledzie – nie zastanawiajcie się zbyt długo nad ich zakupem ;) SKŁADNIKI - SAŁATKA ZIEMNIACZANA 400g młodych ziemniaków, małych, jednakowej wielkości 1 mały wężowy ogórek 3 łyżki octu jabłkowego (albo octu z białego wina) 1 łyżka gruboziarnistej musztardy 1 łyżeczka cukru 1/3 łyżeczki soli 150ml śmietany 18%, kwaśnej i gęstej 2 łyżki stołowe posiekanego koperku 2 łyżki stołowe posiekanego szczypioru pieprz
Karo in the Kitchenzrobicie sobie burgera w domu, to już nigdy nie będziecie nęceni wizją reklamowej buły. Składniki: Bułka pełnoziarnista lub np. kukurydziana Mięso mielone z indyka Ser żółty Ogórek zielony Pomidor Cebula biała Musztarda, chrzan tarty, majonez Ananas z puszki Sól, pieprz Przygotowanie: Składniki zaproponowane przeze mnie były jak zwykle kwestią przypadku. Obowiązkowym zestawem do burgera domowej roboty, jest dobra buła(...)kolejnym plasterkiem sera. Wszystko razem trzymamy na patelni do momentu roztapiania się sera. Bułę wyciągamy z piekarnika, przekrajmy. Dół smarujemy majonezem, układamy na nim plasterki ogórka, kładziemy kotleta, którego wierzch pokrywamy odrobiną ulubionej musztardy, a górną część bułki smarujemy chrzanem. Całość przekłuwamy patyczkiem do szaszłyków, by ta piramida żywnościowa się nie wymsknęła Nam z talerza. Jeśli mamy papier śniadaniowy
Karczma Honorietty