ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:12/1376)

Ciasto czekoladowo-sernikowe 168

Ciasto nad ciastami! I choć moje niepodobne do pierwowzoru, bo w trakcie przygotowywania zmieszałam wszystko dokumentnie i łatki nie wyszły, to jednak smak wynagrodził wygląd! Boskie

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ciasto bardzo czekoladowe 150

Ciasto bardzo mocno czekoladowe. Słodkie, dla równowagi warto dołożyć do niego kilka malin podczas podawania. [przepis stąd .] Składniki: ciasto: 125g masła 250g gorzkiej czekolady 6 jajek 250g cukru 60g mąki Wykonanie: 1. Masło roztopić razem z gorzką czekoladą i odstawić do ostudzenia. 2. Żółtka utrzeć z cukrem. 3. Białka ubić na sztywno. 4. Masę z żółtek dodawać po łyżce

Pasja Smaku
Ciasto mocno czekoladowe z malinami Nigelli 152

Ciasto czekoladowe na bazie przepisu Nigelli. Niebywale wilgotne, intensywnie czekoladowe i rozpływające się w ustach. Bardzo łatwe i szybkie. Może śmiało posłużyć jako baza do tortów. Ja upiekłam wersję z malinami, ale doskonale smakuje również bez owoców. Ciasto mocno czekoladowe z malinami Nigelli Składniki: 200 g mąki pszennej 180 g cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej(...)kakao przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Do masy maślanej dodajemy na przemian suche składniki oraz śmietanę. Miksujemy na gładką masę. Uwaga: masa będzie dość gęsta. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 25 - 30 minut

Mania Gotowania
Czekoladowe ciasto z burakami 67

Niedawno upiekliśmy pyszne brownie z burakami , a teraz nieco do niego podobne czekoladowe ciasto także z dodatkiem tego zdrowego warzywa. Ciasto jest delikatne i puszyste, ma przyjemny czekoladowy smak z nutą gorzkiej czekolady i pasują do niego słodkie dodatki. Dla nas idealnie nadaje się na popołudniowy deser po obiedzie, oczywiście z dodatkiem lodów i kawy lub cappuccino. Nasze czekoladowe ciasto(...)burakami szybko się skończyło, czas więc brać się za upieczenia następnego. Składniki na czekoladowe ciasto z burakami 300 g czerwonych buraków 100 g gorzkiej czekolady 3 jajka (wielkości L) 180 g cukru 1 szklanka oleju 3 płaskie łyżki kakao 200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Buraki ugotować do miękkości

niecodziennikpary
Wilgotne ciasto czekoladowe z figami 59

bardzo słodkie i doskonale wpasowały się w czekoladowe wilgotne ciasto. Pewnie dlatego w przyszłości zmniejszę w cieście ilość cukru. Samo ciasto wyszło świetne. Piekłam je 30 min. Następnym razem skrócę czas o 5 minut wtedy środek wyjdzie jeszcze bardziej wilgotny i gliniasty. Wszystko w zależności od upodobań. Wilgotne ciasto czekoladowe z figami, składniki na foremkę(...)środek jest niedopieczony. To normalne. Stężeje po wystudzeniu. Wilgotne ciasto czekoladowe z figami Szybkie i proste ciasto czekoladowe Figi w cieście Pyszne ciasto z figami Figi w cieście Smacznego!!! Justyna Ps. Źródło wpisu blog Rozkoszny Artykuł Wilgotne ciasto czekoladowe z figami pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Ciasto czekoladowe z bananami 51

desery na zimno jakie znajdziesz na Naszym Blogu Kulinarnym. Zobacz przepis na ciasto z malinami i mascarpone na biszkoptach. Pyszny jest również nasz domowy sernik z brzoskwiniami na zimno . Bardzo prosta w przygotowaniu jest także góra lodowa bez pieczenia oraz kokosowe ciasto na herbatnikach . Jak zrobić ciasto czekoladowo – bananowe na zimno? Zapraszamy na przepis! Tortownica 20 cm Ciasto czekoladowe(...)czekolada: 200 g (jeśli lubisz bardziej słodkie ciasto użyj czekolady deserowej lub mlecznej; my użyliśmy 1 tabliczkę gorzkiej i 1 tabliczkę deserowej) śmietanka 30 – 36 %: 600 ml   opcjonalnie: 1,5 łyżeczki żelatyny mleko: 1/3 szklanki jeśli w trakcie przygotowywania ciasta jest bardzo ciepło, warto do masy dodać żelatynę Ciasto czekoladowe z bananami Przepis Tortownicę wykładamy folią spożywczą. Układamy

Kuchnia Na Wypasie
Czekoladowe ciasto z pulpy po wyciskaniu soku 153

Czekoladowe ciasto z pulpy po wyciskaniu soku. Ciasto czekoladowe z resztek po wyciśnięciu soku. Czekoladowe ciasto z pulpy po wyciskaniu soku Ciasto czekoladowe z resztek po wyciśnięciu soku jest niesamowicie zdrowe, aromatyczne i pełne błonnika. Jest to idealny sposób na niemarnowanie wytłoczyn i bycie zero waste. Nienawidzę marnować żywności i mam dziką satysfakcję z tego, że nawet mi to nieźle(...)warzywnej, mleko i dokładnie, ale krótko zmiksuj. Ciasto powinno być lekko gęste. Jeśli jest zbyt rzadkie skoryguj za pomocą mąki, jeśli za gęste skoryguj za pomocą mleka.  Formę okrągłą lub długą keksówkę wyłóż papierem i wlej ciasto. Piecz około 45 minut w 175- 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka.  Czekoladowe ciasto z pulpy po wyciskaniu soku Po upieczeniu

Z Kuchni Do Kuchni
Szybkie ciasto czekoladowo-wiśniowe 9149

jest znikomy! Jeśli znacie już mój mus czekoladowy, to wiecie zapewne, że ciężko poprzestać na jego jednej, małej porcji. Jest po prostu uzależniający! I dziś to właśnie on stanowi bazę dla nieco innego deseru. Smaki pozostają te same - czekolada i wiśnie. Zmienia się jedynie forma podania, bo tym razem będzie to właśnie ciasto(...)którym zastosowałam kilka sprawdzonych już rozwiązań. Szybki i bezproblemowy spód z ciasteczek przykryłam musem z gorzkiej czekolady, którego ukoronowanie stanowi owocowa, najlepiej kwaskowa galaretka. Prościzna! A efekt murowany :D Ciasto czekoladowo-wiśniowe z musem i galaretką przepis na formę o wymiarach 35x25 cm Na spód należy przygotować: 300 g kakaowych herbatników 250 g rozpuszczonego masła dobrej jakości

Ratunku obiad
Torcik czekoladowy z mascarpone i owocami 63

złożeniem ciasto wykonać można w mniej niż 1,5 godziny. Schłodzenie ciasta zajmuje nieco dłużej, gdyż potrzebuje ono co najmniej dwóch godzin w lodówce. Zapraszam do wypróbowania przepisu bo ciasto jest naprawdę bardzo smaczne . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Torcik z mascarpone i owocami Składniki na torcik z mascarpone. Ciasto czekoladowe: 3 duże jajka(...)koniec wlać żelatynę wymieszaną z kremówką. Kontynuować ubijanie przez kolejnych kilka sekund. Do ubitego kremu włożyć owoce i wymieszać delikatnie. Złożenie ciasta: do formy, w której piekło się ciasto włożyć pierwszy blat ciasta czekoladowego. Blat posmarować 1/2 częścią masy krówkowej uprzednio wymieszanej z andrutem. Na masę krówkową wylać 1/2 masy mascarpone z owocami, na której położyć drugi blat ciasta czekoladowego

MeCooks
CZEKOLADOWE KRUCHE CIASTO NA TARTĘ 134

Poniżej przedstawiam przepis na naprawdę smaczne i kruche czekoladowe ciasto na tartę. Przepis na pomarańczową tartę na kruchym czekoladowym spodzie znajdziecie TUTAJ CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Ciasto mocno czekoladowe 281

Składniki:szklanka mąki1,5 szklanki cukru6 jajek20 dag masła2 tabliczki gorzkiej czekoladyłyżeczka proszku do pieczenia10 dag posiekanych orzechów włoskich10 dag rodzynektabliczka białej czekolady do dekoracjiWykonanie:Masło

Gorący kąsek
Ciasto cukiniowo - czekoladowe 170

Nie myślałam, że cukinię mogę wykorzystać na słodko aż do chwili, w której znalazłam przepis na to ciasto. Jest smaczne w środku wilgotne a na zewnątrz

Zainspirowana w kuchni
Czekoladowo jagodowe ciasto 116

200 g czekolady mlecznej100 g białej polewy w drażetkach3/4 szk mrożonych jagód200 g drobnego cukru brązowego150 g margaryny Kasia1 łyżka kakao3 jajka150 g mąki pszennej typ

Ewa w kuchni
Brownie - ciasto bardzo czekoladowe 127

czekoladowe ciacho :) OSTRZEŻENIE. Wypiek silnie uzależniający. Zawiera duże ilości czekolady. Jeśli jesteś na diecie spożywaj tylko w obecności znajomych. Spożywanie w samotności grozi przedawkowaniem ;) Dziś w cyklu "Ciasta świata" czekoladowe brownie. Od klasycznego różni się tym, że zawiera odrobinę kawy, jednak jest ona zupełnie niewyczuwalna, a dzięki niej ciasto nie jest słodkim ulepkiem. Ogromną zaletą brownie jest

Kraina Tysiąca Smaków
Ciasto MaxiKing 149

Drodzy Czytelnicy- oto słodki owoc mojej współpracy z marką Polskie Młyny. Tym razem wzięłam się za testowanie Ciasta Czekoladowego. Byłam ciekawa samego ciacha, ale wiedziałam, że będzie ono lekko przeze mnie podkręcone J Mianowicie: uczyniłam z niego przekładaniec w formie smakowej przypominającej popularny batonik ( stąd nazwa). Ciasto czekoladowe wyszło mięciutkie, aromatyczne, nie wymaga nasączania przed przełożeniem, a dodatek mlecznego kremu(...)orzechów zadowoli największego Łasucha J Składniki na ciasto: opakowanie Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny 2 jaja 75 g miękkiego masła 30 ml wody Do miski wsypujemy zawartość opakowania „Ciasta Czekoladowego”. Dodajemy wodę, jaja oraz masło.  Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.  Wylewamy do dołączonej foremki . Pieczemy bez termoobiegu w nagrzanym piekarniku 50 minut w temp. 160-165 stopni

Domowe ciasta