ogórki w musztardzie - 1008 przepisów (strona:19/68)

Pieczeń wołowa z rostbefu (wolnopieczona) 284

supermarketu. Pieczeń warto podać z sosem na bazie czerwonego wina w którym marynowaliśmy mięso. Z resztek takiej pieczeni możemy przyrządzić pyszne kanapki (np. z sosem chrzanowo-majonezowym, ogórkami konserwowymi, rukolą i musztardą) lub sałatkę. Pieczeń wołowa z rostbefu (wolnopieczona): 1 – 1,5 kg kawałek rostbefu bez kości 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 2 ząbki czosnku 2 ziarna jałowca

Poezja smaku
WEGAŃSKIE MIEJSCA: Flow Food (Białystok) 160

dwóch salach. Poniżej zamieszczamy szczegółowy opis dań i nasze ewentualne uwagi.  Śniadanie. Tofucznica. Bardzo smaczna i bardzo syta. Lunch. Kotlety z dyni z ciecierzycą + przepyszna surówka jabłko-ogórek kiszony-chrzan-musztarda-limonka-agawa + zupa ziemniaczano-selerowa. Wszystko przepyszne! Był to nasz pierwszy posiłek zjedzony tam i zdecydowanie przekonał nas, aby przychodzić tam częściej :) Lunch. Falafelki + frytki + surówka. Jak zwykle

Bananowe Pole
Grillowane kotlety wieprzowe 188

minuty. Następnie kotlety układamy na kratce grillowej piekarnika i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podajemy kotlety z sałatką z ogórka i papryki, ketchupem, musztardą i dipem przygotowanym z jogurtu greckiego z dodatkiem sumaku. Smacznego!     The post Grillowane kotlety wieprzowe appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka owinięta śledziem 220

Święta…..śledzie…..sałatka….. :)Składniki:4 filety śledziowe np. korzenne,4 jajka,2 ogórki kiszone,2 łyżki groszku konserwowego,1 łyżka majonezu,2 łyżki śmietany jogurtowej,1 łyżeczka musztardy francuskiej,sól do smaku,pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku,kiełki rzodkiewki do dekoracji,świeża rukola,ziarna kapary.Przygotowanie(...)Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy na gruba kostkę. Jedno jajko zostawiamy niepokrojone. Ogórek i śledzie kroimy w kostkę. Dwa filety zostawiamy w całości. Majonez mieszamy ze śmietaną i musztardą, doprawiamy solą i pieprzem. W miseczce mieszamy ze sobą jajka, ogórki, śledzie, groszek, dodajemy sos śmietanowo - majonezowy i całość ze sobą mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem

Moniki Smakołyki
Sałatka z kaszy jaglanej z dresingiem jogurtowo- musztardowym 106

pewnością jest bardzo odżywcza :)   Sałatka z kaszy jaglanej z dresingiem  jogurtowo- musztardowym Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 1 mała cebula 2 łyżeczki ostrej musztardy 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 -2 łyżki posiekanego koperku Sól,pieprz Sposób wykonania: Kasze gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy. Paprykę, ogórka i cebule kroimy w kostkę

Smaki Natalii
Sałatka z pieczonym indykiem 155

indyka 2 łyżeczki gotowej przyprawy do gyrosa 1 łyżka oliwy około 120 g mieszanki ulubionych sałat 10 pomidorów koktajlowych 1/2 ogórka 150 g sera feta 1/2 czerwonej cebuli Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą(...)oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, musztardą oraz papryką w proszku. Na talerzach wyłożyć sałatę, pokrojone warzywa i indyka. Całość polać sosem

Bullio
Sałatka z pieczonym indykiem 306

indyka 2 łyżeczki gotowej przyprawy do gyrosa 1 łyżka oliwy około 120 g mieszanki ulubionych sałat 10 pomidorów koktajlowych 1/2 ogórka 150 g sera feta 1/2 czerwonej cebuli Sos: 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki Mięso oczyścić, pokroić na cienkie filety i natrzeć oliwą(...)oraz przyprawą do gyrosa. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut. Następnie pokroić na cienkie plastry. Pokroić fetę, pomidory, cebulę oraz ogórka. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, musztardą oraz papryką w proszku. Na talerzach wyłożyć sałatę, pokrojone warzywa i indyka. Całość polać sosem

Bullio
Sałatka puszkowa z majonezem 389

wizytą niezapowiedziani goście. Sałatka puszkowa z majonezem SKŁADNIKI: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki białej 1/3 pora (biała cześć) 3-4 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu kieleckiego 1 łyżeczka musztardy   PRZYGOTOWANIE: Otwieramy wszystkie puszki i odlewamy zalewy. Do miski przekładamy groszek, kukurydzę oraz fasolkę i mieszamy. Ogórki kroimy w drobną kostkę, a pora(...)drobno i dodajemy do warzyw puszkowych.  Dodajemy majonez i musztardę i całość mieszamy. Do przygotowania sałatki wykorzystałam majonez kielecki . Jest to zdecydowanie jeden z moich ulubionych majonezów. Ma dość charakterystyczny smak, dzięki niemu sałatka nabrała charakteru i właściwie nie trzeba było jej przyprawiać dodatkowo

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ogórki w zalewie musztardowej 381

Składniki: 2 kg małych ogórków listek laurowy, ziele angielskie Zalewa: 5 szkl wody 1 szkl. octu 10% 1 szkl. cukru 3 płaskie łyżki soli 5 łyżek musztardy Zalewę zagotować i ostudzić. Ogórki umyć, pokroić wzdłuż na 4 części. Słoiki i pokrywki umyć i wyparzyć (ja to robię w piekarniku nagrzanym do 125 stopni przez 15 minut) . Włożyć

Pelusiowa Kuchnia
Ciabatty z figami i kozim serem 138

bułki ciabatty (do pieczenia) 4 figi 300 g koziego sera (roladka) ogórek zielony sałata lodowa Sos: 4 łyżki miodu 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego (białego) 1 łyżka musztardy     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Bułki kroimy na pół. Figi, ogórki i ser kroimy na plasterki. Oliwę, ocet, miód i musztardę

R'n'G Kitchen
Sałatka z makaronem penne 183

hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: ½ opakowania makaronu penne 1 czerwona papryka 2-3 ogórki małosolne 1-2 ogórki konserwowe 1 duża cebula kawałek kiełbasy lub szynki ½ pęczka koperku 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka śmietany 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i pozostawiamy(...)wystudzenia. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę lub szynkę oraz cebulkę. Jeszcze ciepłe dodajemy do ostudzonego makaronu. Mieszamy. Do tego dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz paprykę. Doprawiamy majonezem, śmietaną,   musztardą, drobno posiekanym koperek oraz solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki aby sałatka dobrze się schłodziła

Smaki Natalii
Śledzie w sosie tatarskim 655

zamieszczam przepis teraz, bo przecież potrawa nadaje się także na imprezowy stół :) Składniki: 3-4 płaty śledziowe (słone) 4-5 średniej wielkości ogórków kiszonych mały słoik pieczarek marynowanych 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy pieprz Filety śledziowe namoczyć na kilka godzin. Po tym czasie śledzie(...)odcedzić i pokroić na małe kawałeczki, które należy równomiernie rozłożyć na całym półmisku. Ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Ogórki i pieczarki wrzucić do jednej miski. Dodać majonez, musztardę i trochę pieprzu. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Jeśli całość będzie się Wam wydawać zbyt gęsta możecie dolać troszkę śmietany. Możecie również całość doprawić

My simple kitchen
Sałatka makaronowa z szynką i słonecznikiem 511

jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki musztardy 1 ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie Makaron gotujemy, odcedzamy i studzimy.  Szynkę i ogórki kroimy w kostkę.  Kukurydzę odsączamy.  Jogurt, majonez i musztardę mieszamy z ząbkiem czosnku i przyprawami.  Wszystkie składniki mieszamy,p olewamy sosem sałatkę,   Gotowe. Buziaki

Cukier&Puder
Sałatka z tortellini 203

Czemu nie :) Polecam Wam smaczną i bardzo sycącą sałatkę.  Smacznego! :) Sałatka z tortellini Składniki: opakowanie tortellini 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony pól pęczka szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po wystudzeniu włożyć do dużej miski. Ogórka obrać, przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć(...)pestki. Następnie ogórka, paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy do pierożków. Do tego kukurydza, majonez, musztarda dla zaostrzenia smaku oraz sól i pieprz według uznania. Na koniec dodać drobno posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać

Smaki Natalii
Zrazy wołowe 342

Zrazy 700-800g wołowiny – zrazowej, antrykotu, rostbefu, łopatki – pokrojonej w ok. 100-150 g plastry o grubości kilku mm kilka niedużych ogórków kiszonych kilkanaście cienkich plastrów wędzonego boczku 3 średnie cebule (po 150g) kilka łyżeczek musztardy 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu świeżo mielonego 2-3 łyżki octu 3-4 łyżki oleju rzepakowego Sos 250g(...)ćwiartki, a tę przeznaczoną do zawinięcia w mięso – w „ósemki”. Plastry mięsa rozkładamy na desce, smarujemy musztardą i posypujemy lekko solą oraz pieprzem. Plastry boczku układamy po linii wzdłuż której będziemy zawijać mięso – pozostawiając nieco rezerwy po bokach (patrz zdjęcie). Przekrojony wzdłużnie ogórek oraz kawałek cebuli układamy poprzecznie na krawędzi mięsa, po czym zwijamy je wzdłuż boczku, po drodze „zbierając

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania